Ο Βαρθολομαίος και οι... μεταφορές!

Ο Βαρθολομαίος και οι... μεταφορές!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ο Βαρθολομαίος και οι... μεταφορές!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για την ουσία (την ποια;) της επίσκεψης των Αδαμίδη, Κασνακίδη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και για το deal του Κωνσταντινίδη...

Επιστρέφοντας από τις ολιγοήμερες διακοπές μου ήλπιζα (γνωρίζοντας επί της ουσίας ότι δεν έχω καμία ελπίδα) ως δια μαγείας να έχουν λυθεί τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ και να μπορούσαμε να ασχολούμασταν μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι και όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν σε αυτό από όσα είδαμε στα έως τώρα φιλικά τεστ της ομάδας.

Πού τέτοια τύχη όμως και για μένα αλλά (κυρίως) για την ίδια την ΑΕΚ και τον κόσμο της... Με το come back είχαμε λοιπόν και νέα μετάθεση οφειλομένων της “κιτρινόμαυρης” εταιρείας γεγονός που αρχίζει να μου προκαλεί φόβο και μεγάλο άγχος για το αν τελικά θα καταφέρει η ΠΑΕ να ανταποκριθεί μέσα στη διάρκεια της χρονιάς σε όλες τις (υπερβολικά πολλές) οικονομικές τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της. Είτε πρόκειται για το ίδιο το ποδοσφαιρικό τμήμα (τεχνικό τιμ, παίκτες και υπαλλήλους) είτε για όλες τις εξωαγωνιστικές οφειλές.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ο Γιώργος Κωνσταντινίδης συναντήθηκε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο

και κατάφερε να μεταφερθούν οι οφειλές τις ΑΕΚ προς την ομοσπονδία (οι οποίες έφταναν τις 850.000 ευρώ όπως είχε αποκαλύψει η SportDay αν θυμάμαι καλά αφού ήμουν στην πανέμορφη Κρήτη) σε δύο δόσεις. Προσοχή να εξηγήσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Η ΕΠΟ ούτως ή άλλως δεν θα τα χάσει τα λεφτά της. Κι αυτό διότι ακόμη κι αν η Ενωση δεν έχει να πληρώσει όταν απαιτούν οι ημερομηνίες καταβολής των δυο δόσεων των 350.000 ευρώ. Ναι, σωστά διαβάζετε η οφειλή έπεσε κατά 150.000 ευρώ έπειτα από την κουβέντα που είχε ο Κωνσταντινίδης (ο οποίος έκανε αυτό που του ζητήθηκε) με τον Πιλάβιο.

Η ομοσπονδία λοιπόν βάζει... πλάτη στην ΑΕΚ με δεδομένο ότι θα λάβει όλα τα χρήματα που της οφείλονται. Διότι τα έσοδα της Ενωσης από το Europa League (αν και εφόσον προκριθεί η ομάδα στους ομίλους όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια) θα δεσμευτούν και θα μπουν στον λογαριασμό της ΕΠΟ αν και εφόσον δεν καταφέρει η “κιτρινόμαυρη” εταιρεία να αποδειχθεί ξανά (και ξανά) συνεπής στις οικονομικές τις υποχρεώσεις.

Νέες... μεταφορές οφειλών λοιπόν και άντε να δούμε πού θα πάει αυτό το... έργο! Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την ΠΑΕ ΑΕΚ και με το να μεταφέρονται συνέχεια προς τον Δεκέμβριο τα χρήματα δεν δίνουν λύση.

Την ίδια ώρα οι Σταύρος Αδαμίδης και Μάκης Κασνακίδης ταξίδεψαν στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αντάλλαξαν δώρα και από αύριο θα ταξιδέψουν στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν την ομάδα στο τουρνουά της Ανόρθωσης. Συγγνώμη αλλά ποιος ο σκοπός του ταξιδιού; Να γίνει επίτιμος supporter ο Οικουμενικός Πατριάρχης; Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω για ποιον λόγο έγινε αυτό το ταξίδι και αυτή η συνάντηση (προφανώς αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους και για να θυμίσουμε ότι... υφίσταται το αποτυχημένο εγχείρημα των supporters).

Θα ήταν προτιμότερο ο κ. Αδαμίδης και ο κ. Κασνακίδης μαζί με όλους τους υπόλοιπους που ξεκίνησαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια να βγουν στους... δρόμους για την αναζήτηση νέων χορηγών μέσω των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους και των γνωριμιών τους (έτσι ώστε να αυξήσουν και τα έσοδα) και ταυτόχρονα να κάτσουν στο τραπέζι για να δουν πού έκαναν λάθος και τι πρέπει να αλλάξουν για να πειστεί ο κόσμος να στηρίξει και να συνεισφέρει. Κι επειδή κάποιος θα μου πει: “Τέτοιες εποχές πού να βρουν και οι supporters χορηγούς και έσοδα;”, απλά να σημειώσω πως αν δεν μπορούν να αυξήσουν τα εμπορικά έσοδα της ομάδας μέσω των γνωριμιών τους τότε δεν τους επιτρέπεται και δεν μπορούν να απορούν ταυτόχρονα γιατί ο απλός κόσμος τους γύρισε την πλάτη και για ποιον λόγο δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Διότι αν ο ΑΕΚτσής δει να μπαίνουν χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ από κινήσεις των μελών των supporters και μέσω εμπορικών deals θα εμπεδώσουν πως κάτι σωστό γίνεται και αξίζει να στηριχθεί.

Να γράψω μόνο μία... αράδα για το αγωνιστικό: το τουρνουά στην Κύπρο εκτός από τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας που θα έχει (λόγω των διεθνών) απουσίες θα αποδείξει αν κάποιοι από τους πιτσιρικάδες μπορούν και έχουν τα “άντερα” να φορέσουν την φανέλα της ΑΕΚ για να στηριχτεί έστω στο μέλλον η ομάδα πάνω τους... Εχει ενδιαφέρον το συγκεκριμένο τουρνουά στην Κύπρο κι ας μη φαίνεται κάτι τέτοιο με την πρώτη ματιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...