Γυάλινοι πρίγκιπες

Γυάλινοι πρίγκιπες

Γιώργος Καραμάνος
Γυάλινοι πρίγκιπες

bet365

Νουρί Σαχίν και Χαμίτ Αλτιντοπ αποκτήθηκαν ως τραυματίες και ακόμα δεν έχουν κάνει ντεμπούτο με τη Ρεάλ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει οκτώ περιπτώσεις που επιβαρύνουν το ορθό των επιλογών της Βασίλισσας.

Αποτέλεσε τη σημαντικότερη φετινή μεταγραφή της Ρεάλ. Πέρασαν κιόλας 36 μέρες από τότε που αποκτήθηκε ο Νουρί Σαχίν. Ωστόσο, ακόμα κανείς δεν τον έχει δει αγωνιζόμενο με τη φανέλα της Ρεάλ. Ο τραυματισμός του στο γόνατο τον έχει κρατήσει γενικώς 113 μέρες εκτός γηπέδων. Ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να διαβεβαίωσε πρόσφατα πως: «Ο Νουρί θα παίξει σε κάποιο ματς στην Κίνα», μα απ' ότι φαίνεται ο Τούρκος μέσος έχει σοβαρότερο πρόβλημα. Σε αυτό προσθέστε και το ότι ο συμπατριώτης του Χαμίτ Αλτιντοπ βρίσκεται στην ίδια μοίρα (αυτός έχει ζόρια με την πλάτη του). Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι Μαδριλένοι αγοράζουν παίκτες με τραυματισμό. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις επτά τελευταίες περιπτώσεις και την πορεία τους στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

ΚΛΑΑΣ ΓΙΑΝ ΧΟΥΝΤΕΛΑΑΡ
Η τελευταία γκάφα του προέδρου Ραμόν Καλδερόν. Τον Δεκέμβριο του 2008 έδωσε στον Αγιαξ 20 εκατ. για να τον πάρει στη Μαδρίτη. Εκτός του ότι δεν μπορούσε να τον δηλώσει στην Ευρώπη (είχε δικαίωμα να το κάνει είτε με εκείνον είτε με τον Λασανά Ντιαρά και είχε επιλεγεί ο Γάλλος), πήγε με... καινούργιο γόνατο. Το ντεμπούτο του καθυστέρησε ένα μήνα εξαιτίας της αποθεραπείας του από επέμβαση στους χιαστούς. Παρά τα οκτώ γκολ του σε 20 ματς το καλοκαίρι πωλήθηκε στη Μίλαν (18 εκατ.)

ΑΡΙΑΝ ΡΟΜΠΕΝ
Θαρρείς και γεννήθηκε τραυματίας. Απίστευτα και διαδοχικά μυικά προβλήματα δεν τον έχουν αφήσει να φτάσει εκεί, όπου θα μπορούσε: στην κορυφή. Το καλοκαίρι του 2007 η Ρεάλ έδωσε στην Τσέλσι 36,5 εκατ. Και στο Λονδίνο είχε θέμα με τις θλάσεις, αλλά στη Μαδρίτη το παράκανε. Το ντεμπούτο του καθυστέρησε τρεις βδομάδες εξαιτίας τενοντίτιδας στο γόνατο. Οταν αγωνιζόταν έκανε όμως τη διαφορά. Το 2009 πουλήθηκε στη Μπάγερν, όπου εξακολουθεί να βιώνει τα ίδια.

ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Αποκτήθηκε την τελευταία μέρα του Αύγουστο του 2002. Νωρίτερα είχε οδηγήσει τη Βραζιλία στο πέμπτο Μουντιάλ της. Είχε καταβάλει όμως υπερπροσπάθεια και το ταλαιπωρημένο γόνατο του που μόλις είχε φτιάξει, υπέστη τενοντίτιδα. Το ντεμπούτο του έγινε τον Οκτώβριο αν και η συνέχεια ήταν μαγική για τον Βραζιλιάνο επιθετικό που ολοκλήρωσε την τετραετία του στη Ρεάλ με 83 γκολ σε 127 ματς πρωταθλήματος.

ΚΑΚΑ
Η επένδυση ρεκόρ των 65 εκατ. που έγινε τον Ιούνιο του 2009 δεν βρήκε ποτέ αντίκρυσμα. Το γόνατο του Κακά είναι χάλια. Ακούγεται πως ποτέ δεν θα επανέλθει στην παλαιότερη σούπερ κατάσταση που τον είχαμε συνηθίσει. Ειδικά το καλοκαίρι έκανε μία επέμβαση που αντί για τέσσερις μήνες που ήταν η αρχική πρόβλεψη, έμεινε εκτός για οκτώ μήνες. Δεν έχει αποδώσει ούτε στο μισό της αξίας του αν και μετράει 16 γκολ και 13 ασίστ σε 52 συμμετοχές με τους Μαδριλένους. Μέχρι στιγμής στη Μαδρίτη τον έχουν κουράρει 11 διαφορετικοί γιατροί και έχει παίξει το 36,1% των αγωνιστικών λεπτών της διετίας.

ΣΑΒΙΟ
Σε ένα καλοκαιρινό τουρνουά προετοιμασίας (1997), η Φλαμένγκο του αντιμετώπισε τη Ρεάλ. Ο πρόεδρος, Λορένθο Σανθ ξετρελάθηκε μαζί του και τον αγόρασε τον επόμενο Γενάρη, δίχως καν να ρωτήσει τον προπονητή Γιουπ Χάινκες. Μάλιστα έδωσε τρία εκατ. και τον Ζε Ρομπέρτο για να τον πάρει από τη Φλα. Μία χονδροπάθεια στο γόνατο του καθυστέρησε το ντεμπούτο του δύο μήνες. Στη Μαδρίτη έμεινε συνολικά τέσσερα χρόνια (16 γκολ σε 105 ματς), χωρίς να τρελάνει και κόσμο αν και είχε ορισμένες μαγικές στιγμές στο ενεργητικό του.

ΦΛΑΒΙΟ ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ
Εβγαλε μάτια για μία τετραετία στη Λα Κορούνια και το καλοκαίρι του 2000 αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Ρεδόνδο. Πόσο κόστισε; Μόλις 24 εκατ. Απίστευτο ποσό για την μέτρια κλάση του. Για να κάνει ντεμπούτο χρειάστηκε να περάσει ενάμιση μήνας, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στη μέση. Αυτό δεν τον άφησε να βρει ρυθμό επί μία διετία. Τελικά δόθηκε δανεικός το 2003 στη Ντόρτμουντ, έχοντας τα εννέα συνεχή παιχνίδια ως ταβάνι σταθερότητας στη Μαδρίτη.

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΓΟΥΝΤΓΚΕΪΤ
Εχει χαρακτηριστεί ως η πλέον αποτυχημένη μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ. Οχι άδικα εάν σκεφτεί κανείς πως το καλοκαίρι του 2004 δόθηκαν στη Νιούκαστλ 20 εκατ. και τον πρώτο χρόνο δεν έπαιξε ούτε σε ένα ματς. Για την ακρίβεια υπέγραψε, ενώ ήταν ήδη τραυματίας. Γενικώς αντιμετώπιζε προβλήματα στα γόνατα του, αλλά στη Ρεάλ δεν μπορούσε να συνέλθει και από τους μυϊκούς τραυματισμούς. Χρειάστηκε να έρθει ο Σεπτέμβριος του 2005, ώστε να ντεμπουτάρει. Το φοβερό είναι πως εκείνο το απόγευμα κατάφερε και να σκοράρει... στην εστία της δικής του ομάδας. Επαιξε 10 ματς και δόθηκε δανεικός στη Μίντλεσμπρο. Τον περασμένο Μάρτιο επέστρεψε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με την Τότεναμ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και πάλι όμως ήταν τραυματίας στην εξέδρα.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΡΟΣΙΝΕΤΣΚΙ
Στην πατρίδα του είναι γνωστός ως «ο πρίγκιπας με τα γυάλινα πόδια». Και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολικό. Αρχοντικό στιλ στο παιχνίδι του, αλλά το μυικό σύστημα του ήταν αδύναμο για να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού. Η Ρεάλ έδωσε 2,7 εκατ. στον Ερυθρό Αστέρα το 1991 για να αγοράσει τον πρωταθλητή Ευρώπης. Την πρώτη του χρονιά έπαιξε μόλις σε τρία παιχνίδια εξαιτίας διαδοχικών θλάσεων. Το 1994 αποχώρησε, χωρίς να δικαιολογήσει ποτέ την αξία του. Η Ρεάλ πάντως έμαθε αφού τον αγόρασε ότι με την προηγούμενη ομάδα του είχε μετρημένους 11 τραυματισμούς.

 

Τελευταία Νέα