Τα δέκα... καμπανάκια για Φερέιρα!

Τα δέκα... καμπανάκια για Φερέιρα!

Τα δέκα... καμπανάκια για Φερέιρα!

bet365

Η Μακάμπι δεν φοβάται τον Παναθηναϊκό και στοχεύει σε νέο άθλο. Το gazzetta.gr ρίχνει γέφυρες με Τελ Αβίβ και βρίσκει δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρει ο Φερέιρα!

Η Μακάμπι θέλει να επαναλάβει την κορυφαία της ευρωπαϊκή στιγμή, όταν πέρσι απέκλειε τον Ολυμπιακό, και η φετινή κλήρωση δεν την φόβισε. Το gazzetta.gr σας μεταφέρει τα δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πριν παρατάξει τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο!


1) Η Μακάμπι θεωρείται η πλουσιότερη ομάδα στο Ισραήλ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μόλις πέρυσι η ομάδα του Τελ Αβίβ είχε προϋπολογισμό που ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν κατάφερε κάτι, με την πρωταθλήτρια, Μακάμπι Χάιφα να παίρνει τον τίτλο με προϋπολογισμό που δεν ξεπερνούσε τα 8εκατ. ευρώ. Φέτος ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μιτς Γκόλντχαρ αποφάσισε να μπει... μαχαίρι και μείωσε το μπάτζετ κατά 4 εκατ. ευρώ.

2) Τι και αν είναι η πλουσιότερο, δεν σημαίνει πως είναι και η καλύτερη... Στα μεγάλα ματς τα... χάνει και τα τελευταία 3.5 χρόνια δεν έχει κερδίσει το ντέρμπι εναντίον της Χάποελ. Κάθε σεζόν οι δυο τους θα βρεθούν τρεις φορές!!!

3) Η πρόκριση επί του Ολυμπιακού ήταν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή της Μακάμπι, ωστόσο η απουσία εμπειρίας είναι εμφανής. Ακόμα δεν έχει ξεχαστεί πως το 2007 είχε χάσει στην Ανδόρα 1-0 από τη Σάντα Κολόμα στην πρώτη ευρωπαϊκή νίκη των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί στην εμπειρία και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι «πράσινοι».

4) Το μεγάλο πρόβλημα της Μακάμπι είναι η αριστερή πλευρά. Ο σύλλογος δεν έχει κάποιον φυσικό αριστερό χαφ, εκτός από τον νεαρό Μίχα Ντορ, ο οποίος έπαιξε στα δυο τελευταία ματς και ήταν εξαιρετικός. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο τεχνικός της ομάδας, Ιβανίρ άρχισε τον προβιβασμό παικτών από την ομάδα Νέων, ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Ντορ, αλλά και ο Moάν Νταμπούρ, ο οποίος άρχισε ως φορ, αλλά μετατέθηκε στο αριστερό άκρο.
Πρόβλημα υπάρχει και στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Γιόβ Ζιβ είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής παίζει στην Εθνική, όμως το καλό του πόδι είναι το... δεξί, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι στα πάνω του.

5) Εκτός από την αριστερή πτέρυγα, πρόβλημα υπάρχει και κάτω από τα γκολπόστ. Ο Χαϊμοφ ανδρώθηκε στην Μακάμπι, αλλά δεν πήρε ευκαιρίες και έφυγε για άλλες ομάδες. Πέρσι έπαιξε στην Κιράτ (τερμάτισε στην 6η θέση) και είχε μια πολύ καλή σεζόν. Η Μακάμπι τον έφερε πίσω, ενώ πριν λίγες ημέρες κλήθηκε στην εθνική ομάδα του Ισραήλ. Ωστόσο, ακόμα θεωρείται... άπειρος για μεγάλες ομάδες, είναι... πιστός στις γκέλες και δεν έχει την αίσθηση της σιγουριάς.

6) Πολύ σκληρή άμυνα με Νιβάλντο και Παβίσεβιτς, δυνατό κεντρικό αμυντικό, Ράφι Νταχάν, έναν νεαρό παίκτη που ήρθε φέτος το καλοκαίρι από την Χαποέλ Πετάχ Τίκβα. Δυναμικός αμυντικός έχει κάνει ήδη αίσθηση στην ομάδα και καπάρωσε θέση βασικού. Πολύ καλή η Μακάμπιο στο ψηλό παιχνίδι, γρήγοροι και δυνατοί αμυντικοί που δύσκολα κάνουν το λάθος.

7) Μοσέ Λουγκάσι, το όνομά του σύμφωνα με τους Ισραηλινούς θα γίνει γρήγορα γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Νέος στη Μακάμπι παίζει στο κέντρο και ετοιμάζεται για... Εθνική. Πολύ καλό αριστερό πόδι, γρήγορος και με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Στη μεσαία γραμμή υπάρχει και ο Γκαλ Άλμπερμαν, έμπειρος, εξαιρετικός κόφτης, αλλά ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό.

8) Ο Κολαούτι είναι ο παίκτης ο οποίος έκανε τη διαφορά στα περσινά ματς με τον Ολυμπιακό και από τα πόδια του η Μακάμπι πήρε την σπουδαία πρόκριση. Όλοι λένε για τον Αργεντίνο – πλέον και με ισραηλινό διαβατήριο- αφού μετά τα καλά ματς με τους «ερυθρόλευκους»... χάθηκε. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα του Ισραήλ (600.000 ευρώ τον χρόνο), ο σύλλογος τον προόριζε για τη Μπάνφιλντ με τη μορφή δανεισμού έτσι ώστε να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο, ωστόσο ο Κολαούτι έμεινε και άρχισε να δείχνει τον καλό του εαυτό. Αργός, αλλά... killer. Φέτος έχει προλάβει να σημειώσει 5 γκολ, τα 4 σε Ευρώπη και το ένα στο Σούπερ Καπ

9) Ο Ελιράν Ατάρ είναι ο παίκτης που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πρέπει να προσέξει αρκετά. Ο Κολαούτι έχει το όνομα, ο Ισραηλινός όμως τη χάρη.. Πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρσι με 16 γκολ, γρήγορος, τεχνίτης θα δυσκολέψει αρκετά το αμυντικό δίδυμο των πρασίνων. Παίκτης που μπορεί να σπάσει εύκολα μια άμυνα, έχει το ένστικτο του γκολτζή και ίσως αυτή να είναι η τελευταία του χρονιά στη Μακάμπι, αφού βρίσκεται στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων.

10) Το Μπλούμφιλντ είναι το γήπεδο – κλουβί. Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στο περσινό ματς, αφού είναι μικρό, οι εξέδρες είναι μια... ανάσα από τον αγωνιστικό χώρο και αυτό βολεύει τους γηπεδούχους. Τέτοιου είδους γηπέδου δεν εξυπηρετούν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο οποίος με τους παίκτες που διαθέτει θέλει χώρους για το παιχνίδι του. Περίπου 15.000 θα δώσουν δυναμικό παρών και θα επιδιώξουν να κάνουν ζεστή ατμόσφαιρα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα