Super Milan! (video)

Super Milan! (video)

bet365

Με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και ανατροπή, η Μίλαν επικράτησε 2-1 της Ιντερ στο Πεκίνο με γκολ των Ιμπραΐμοβιτς, Μπόατενγκ και κατέκτησε το ιταλικό super cup για 6η φορά!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για την Μίλαν, η οποία κατέκτησε το ιταλικό super cup, σε έναν τελικό που έγινε στην Κίνα και πλέον είναι η πολυνίκης του θεσμού με έξι κατακτήσεις. Οι Ροσονέρι χωρίς τα μεταγραφικά τους αποκτήματα, Μεξές και Ταϊβό, επικράτησαν μίας Ιντερ, που δεν είχε στη σύνθεσή της τους Λούσιο, Μαϊκόν και Καμπιάσο.

Καλύτερη Ιντερ, δοκάρι η Μίλαν
Στην Μίλαν ανήκε η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, όταν στο 6' μετά από συνδυασμό των Ιμπραΐμοβιτς-Ρομπίνιο ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζούλιο Σέραρ, όμως... κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Το σκορ άνοιξε στο 22' όταν ο Σνάιντερ έστησε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και παρά την προσπάθεια του Αμπιάτι την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-0 των Νερατζούρι. Η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Γκασμπερίνι, που όμως αν και ήταν ήταν σαφώς ανώτερη και είχε εξαιρετική κυκλοφορία απείλησε μόνο στο 37' με το διαγώνιο σουτ του Ετό. Στο 40' οι Ροσονέρι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς μετά τη σέντρα του Αμπάτε από δεξιά κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Σέζαρ, με το σκορ να παραμένει υπέρ των κυπελλούχων Ιταλίας.

Extreme makeover στην επανάληψη
Καμία σχέση δεν είχε το πρώτο μέρος με το δεύτερο για την Μίλαν, η οποία ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή της και πίεσε τους Νερατζούρι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν υψηλά τις στροφές τους. Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους δεν είχε καθόλου ρυθμό, κυρίως εξαιτίας των πολλών διακοπών, με αποτέλεσμα τα σουτ των Ζέεντορφ (52') και Σνάιντερ (53') που πέρασαν άουτ, να είναι οι μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις. Στο 60' ο Αλέγκρι σήκωσε τον Πάτο και πριν προλάβει να μπει και να αλλάξει την κατάσταση, η Μίλαν ισοφάσε.

Στο 61' μετά από ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα του Ρομπίνιο, ο Ζέεντροφ κινήθηκε ωραία στα δεξιά μέσα στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Ροσονέρι πάτησαν περισσότερο γκάζι και στο 69' έφτασαν στο γκολ που τους χάρισε τον τίτλο. Ο Πάτο, που είχε μπει μετά το γκολ στη θέση του Ρομπίνιο, κατέβασε εξαιρετική μπαλιά του Αμπάτε, έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης, με εξουδετερωμένο τον Σέζαρ, ο Μπόατενγκ με προβολή από την μικρή περιοχή έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία για το 2-1.

Οι συνθέσεις

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Ζαμπρότα, Γκατούζο (73' Αμπροζίνι), Φαν Μπόμελ, Μπόατενγκ, Ζέεντορφ, Ιμπραϊμοβιτς, Ρομπίνιο (62' Πάτο).

Ιντερ (Τζιανπιέρο Γκασπερίνι): Σέζαρ, Ρανόκια, Σάμουελ, Κίβου, Ζανέτι, Τιάγκο Μότα, Στάνκοβιτς (73' Πατζίνι), Αλβαρες (63' Φαραόνι), Ομπι (82' Κασταΐνιος, Σνάιντερ, Ετό.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι

 

Τελευταία Νέα