Τάνγκο χωρίς τη Ρίβερ

Γιώργος Καραμάνος
Τάνγκο χωρίς τη Ρίβερ

bet365

Αρχίζει τα ξημερώματα η αργεντίνικη Απερτούρα. Χωρίς τη Ρίβερ Πλέιτ και τον Μαρτίν Παλέρμο. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των 18 μονομάχων: για τον τίτλο ή την επιβίωση.

Ο κορυφαίος ερμηνευτής τάνγκο όλων των εποχών, ο περίφημος Κάρλος Γαρδέλ, σε μία κρίση αλαζονείας είχε πει κάποτε πως η Ρίβερ Πλέιτ παίζει τόσο καλά όσο μελωδικά τραγουδάει εκείνος. Η αλήθεια είναι πως στη δεκαετία του '30 οι Εκατομμυριούχοι... κεντούσαν. Το έκαναν και αργότερα. Για την ακρίβεια στα 80 χρόνια επαγγελματισμού στην Αργεντινή, κατάφεραν να είναι οι πολυνίκεις του θεσμού (24 κατακτήσεις αντί 30 της Μπόκα Τζούνιορς).

Τα χρόνια ωστόσο, πέρασαν και ήρθε και η παρακμή. Ανέλπιστα λοιπόν η Ρίβερ δεν θα αγωνιστεί τούτο το Σαββατοκύριακο στα... σαλόνια. Υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της και θα απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού. Περίεργη αυτή η αίσθηση. Ακόμα και για τους αντιπάλους και ιδίως τη Μπόκα που δεν θα έχει με ποιον να ασχολείται.

Κάπως έτσι λοιπόν θα στηθούν στη σέντρα της Απερτούρα οι 18 ομάδες που θα διεκδικήσουν -η κάθε μία διαφορετικά -τους στόχους τους. Με χαμηλούς προϋπολογισμούς. Δίχως πολλούς ξένους. Μόλις 60 αλλοδαποί (το 10,2% όλων των παικτών) θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Αργεντινής. Μαζί με τη Ρίβερ θα απουσιάσει ο Μαρτίν Παλέρμο. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τη Μπόκα αποσύρθηκε, ενώ αναμένεται η αναγέννηση του Χουάν Ρόμαν Ρικέλμε.

Το αρνητικό παράδειγμα της Ρίβερ τρέμουν μην τυχόν κιαι το ακολουθήσουν και οι άλλες μεγάλες της χώρας. Μπόκα, Σαν Λορέντζο και Ράσινγκ Κλουμ κινδυνεύουν εάν δεν μαζέψουν πόντους, ακόμα και να υποβιβαστούν στο φινάλε της ερχόμενης Κλαουσούρα. Οσον αφορά την κούρσα για τον τίτλο, αυτή είναι ανοικτή. Η πρωταθλήτρια Βέλεζ Σάρσφιλντ και οι ενισχυμένες Εστουδιάντες, Μπόκα έχουν τον πρώτο λόγο. Ακολουθούν με καλές πιθανότητες οι Ράσινγκ και Λανούς, ενώ δεν αποκλείεται να έρθει από πίσω κάποιο αυτσάιντερ, όπως η Μπάνφιλντ. Αλλωστε τα τελευταία πέντε χρόνια το πρωτάθλημα το έχουν κατακτήσει οκτώ διαφορετικές ομάδες!

ΟΛ ΜΠΟΪΣ, Μπουένος Αϊρες, «Ισλας Αρχεντίνας» (21.500)
Αφού κατάφερε να παραμείνει πέρσι στην κατηγορία και μάλιστα στο χαλαρό, ευελπιστεί να επαναλάβει το επίτευγμα. Για να το καταφέρει, θα πρέπει να ξεκινήσει με τον ενθουσιασμό της περσινής Απερτούρα. Το μεγάλο της όπλο είναι σίγουρα η ομοιομορφία. Η ομάδα έχει ελάχιστες αλλαγές εδώ και δύο χρόνια και τον ίδιο προπονητή εδώ και τέσσερα. Καλή η επιλογή του φορ της Ντε Γκράαφτσαπ, Ούγο Βάργας και απώλεια ο πολύπειρος μέσος Ούγο Μπαριέντος.
ΣΤΟΧΟΣ: Η παραμονή.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 10-16


ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ, Μπουένος Αϊρες, «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» (24.800)
Ξεκίνημα με τους χειρότερους οιωνούς. Ο κόουτς Πέδρο Τρόγλιο αμφισβητείται διαρκώς, αλλά δεν είναι αυτό το χειρότερο. Το ρόστερ έχει αποψιλωθεί δραματικά την τελευταία διετία και φέτος αυτό έφερε στο αμήν τους οπαδούς που απειλούν με σνομπάρισμα την προσπάθεια που θα γίνει. Ο αμυντικός Σαντιάγο Χεντιλέτι (Μπρεστ), ο επιθετικός Φράνκο Νίελ (Κερέταρο), ο μέσος-ηγέτης Χουάν Μερσιέρ (Αλ Νασρ) και ο υποσχόμενος επιθετικός Νικολάς Μπλάντι (Μπόκα) αποχώρησαν, με τους αντικαταστάτες τους να μην έχουν σαφώς την ίδια ποιότητα.
ΣΤΟΧΟΣ: Οι βαθμοί για τα διεθνή Κύπελλα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-8


ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ, Σαραντί, «Χούλιο Ουμπέρτο Γκροντόνα» (16.000)
Αδιάφορα κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει εάν ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε με αυτό το πηγαινέλα που συντελέστηκε στην ομάδα, μιας και δεν υπήρξε σε αυτό κάποιο σημαντικό όνομα. Αλλωστε αυτό βρίσκεται στον πάγκο της και είναι ο κόουτς Γκουστάβο Αλφαρο που ουσιαστικά αποτελεί και τον εγγυητή της όποιας επιτυχίας της. Και η χρονιάς της πέρσι όμως ήταν αδιάφορη, κάτι που αναμένεται λίγο πολύ να συμβεί και φέτος. Ούτε θα κινδυνέψει ούτε θα πάει για μεγάλα πράγματα.
ΣΤΟΧΟΣ: Οι βαθμοί για τα διεθνή Κύπελλα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 8-13


ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΡΑΦΑΕΛΑ, Ραφαέλα, «Νουέβο Μονουμεντάλ», (16.000)
Νεοφώτιστη που θα αγωνιστεί στα σαλόνια για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά και η προβλεπόμενη απειρία. Το μεγάλο πρόβλημα φάνηκε πως είναι στην επίθεση, μιας και της έφυγε ο ήρωας σκόρερ Κάρλος Καρινιάνο και τα 21 γκολ του. Ένα από τα αποκτήματα της και ο τέως μέσος του Αστέρα Τρίπολης, Σεμπαστιάν Καρέρα.
ΣΤΟΧΟΣ: Η παραμονή.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 16-20


ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ, Μπάνφιλντ, «Φλορένσιο Σόλα», (34.900)
Είναι από τις ενισχυμένες μεταγραφικά καθότι απέκτησε πέντε 11αδάτους παίκτες. Ποιο σημαντικοί εξ αυτών ο έμπειρος τερματοφύλακας Κριστιάν Λουκέτι (Μπόκα) ο μέσος Εσεκίελ Καρμπόνι (Κατάνια) και ο επιθετικός Ροδρίγο Λόπες (Εστουδιάντες). Αυτό θα είναι λογικά και το μεγάλο στοίχημα του κόουτςΣεμπαστιάν Μέντες που θα πρέπει να τους κάνει ομάδα. Στα φιλικά πάντως δεν τα πήγαν και πολύ καλά και θα χρειαστούν και άλλο χρόνο.
ΣΤΟΧΟΣ: Να μαζέψει βαθμούς για τα διεθνή Κύπελλα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-7


ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ, Κόρδοβα, «Μάριο Κέμπες», (57.000)
Προβιβάστηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, ρίχνοντας στα μπαράζ τη Ρίβερ Πλέιτ. Επιστρέφει στα σαλόνια έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας και το σημαντικότερο όπλο της είναι ότι έχει διατηρήσει απαράλλακτο τον κορμό της. Μάλιστα φρόντισε να ενισχυθεί κιόλας με έμπειρους παίκτες όπως ο αμυντικός πρώην του Αρη, Αλεχάντρο Λέμπο και κυρίως ο φορ Αντρές Σιλβέρα (Ιντεπεντιέντε). Ο μόνος που πωλήθηκε ήταν ο επιθετικός Εκτορ Λουίς Κουέβας που μετακόμισε στον Πας Γιάννενα αντί 40.000 ευρώ.
ΣΤΟΧΟΣ: Η παραμονή.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 14-18


ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ, Μπουένος Αϊρες, «Μπομπονέρα», (57.800)
Πολύ περίεργη η αίσθηση της απουσίας του Μαρτίν Παλέρμο από την επίθεση. Για να μην μείνει ορφανή αποκτήθηκε ο καλός Νταρίο Τσβίτανιτς (Αγιαξ). Επέστρεψε ο επιτελικός Λοεάντρο Γκρατσιάν (πρώην του Αρη), ενώ ενισχύθηκε αρκετά με τους Ρολάντο Σκιάβι (αμυντικός Νιούελς), Αγουστίν Οριόν (τερματοφύλακας Εστουδιάντες), Νταμιάν Εσκουδέρο (μέσος Γκρέμιο), Φακούντο Ρονκάλια (αμυντικός Ιντεπεντιέντε), Φράνκο Σόσα (αμυντικός Λοριάν) και Σεμπαστιάν Σόσα (τερματοφύλακας Πενιαρόλ). Φυσικά όπως κάνει πάντοτε πούλησε κιόλας. Συγκεκριμένα είχε έσοδα 5,7 εκατ. Από τους Λούκας Πράτο (επιθετικός Τζένοα), Λουτσιάνο Μονσόν (αμυντικός Νις) και Μαρσέλο Κανιέτε (μέσος Σάο Πάουλο).
Στα φιλικά έδειξε ότι έχει πρόβλημα στην άμυνα, ενώ αντιθέτως ο Χουάν Ρόμαν Ρικέλμε έδειξε αναγεννημένος, ξυπνώντας την ελπίδα για έναν τίτλο μετά το 2008. Το θέμα είναι όμως πως εάν δεν είναι και φέτος καλή, μπορεί να έχει την τύψη της Ρίβερ Πλέιτ.
ΣΤΟΧΟΣ: Ο τίτλος (και η παραμονή;)
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1-4

ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΝΤΕ, Μπουένος Αϊρες, «Λιμπερταδόρες», 43.600)

Ουραγός στην Απερτούρα και αισθητά βελτιωμένη στην Κλαουσούρα, χρειαζόταν σημαντική ενίσχυση. Για αυτό το λόγο έκανε το μπαμ επαναπατρίζοντας τον Γκάμπριελ Μιλίτο από τη Μπαρτσελόνα. Με αυτόν σίγουρα θα δέσει η άμυνα, ενώ θα βοηθήσει πολύ και ο μέσος Οσμαν Φερέιρα που επέτρεψε από τη Ντνίπρο. Από την άλλη βέβαια η φυγή του αριστερού μπακ Λούκας Μαρέκε (Λοριάν) και του επιτελικού Λεάντρο Γκρατσιάν (Μπόκα) την αποδυναμώνουν αισθητά. Στα φιλικά δεν έχει πάει καθόλου καλά και υπάρχει έντονη γκρίνια από τους οπαδούς (την αποδοκίμασαν μάλιστα ορισμένοι που βρέθηκαν στην περιοδεία της στην Ιαπωνία).

ΣΤΟΧΟΣ: Η έξοδος στα διεθνή Κύπελλα

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 3-7



ΚΟΛΟΝ, Σάντα Φε, «Μπριγαδίερ Εστανισλάο Λόπες» (38.500)
Ο προπονητής, Μάριο Σκιάκουα αν και δεν διαθέτει την εμπειρία ή το βιογραφικό, άνοιξε το στόμα του και μίλησε ακόμα και για τίτλο. Αυτό έχει ανοίξει την όρεξη των οπαδών που είδαν τη διοίκηση να κάνει μεγάλες κινήσεις. Σημαντικότερος όλων ο ερπιθετικός Ερνέστο Τσεβαντόν (Λέτσε). Επίσηε αποκτήθηκαν ο μέσο Τομάς Κόστα (Πόρτο), ο αμυντικός Μαξιμιλιάνο Πεγεγρίνο, ο επιθετικός Λεάντρο Γκονσάλες (Εστουδιάντες), ενώ από την Ελλάδα επαναπατρίστηκαν οι Λεάντρο Λίμα (Ηρακλής) και Μπρούνο Ουριμπάρι (Αστέρας Τρίπολης).
ΣΤΟΧΟΣ: Ο τίτλος
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1-4


ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ, Λα Πλάτα, «Σιουδάδ ντε λα Πλάτα», (40.000)
Πέρσι κατέκτησε την Απερούρα, αλά στη συνέχεια η φυγή του κόουτς Αλεχάντρο Σαμπέγια (στο τιμόνι της Εθνικής Αργεντινής πλέον) την έκανε να χάσει τη σειρά της. Στο τιμόνι της τώρα βρίσκεται ο έμπειρος Μιγκέλ Ανχελ Ρούσο που διαδέχτηκε τον μάλλον αποτυχημένο Εδουάρδο Μπερίτσο. Επίσης υπήρξαν πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, κάτι που δεν είναι πάντοτε καλό. Αφενός ενισχύθηκε σημαντικά με τον διαθνή Παραγουανό κίπερ Χούστο Βιγιάρ,τον αμυντικό Ροδρίγο Σελάι (Μπόκα), τους μέσους Μαριάνο Γκονσάλες (Πόρτο), Χοσέ Λουίς Φερνάντες (Μπενφίακ) και τον επιθετικό Μάουρο Μποσέλι (Γουίγκαν) που επέστρεψε για να κάνει ξανά θαύματα με τους Φοιτητές. Ωστόσο, η αποχώρηση των Πάολο Μπαριέντος (μέσος Κατάνια), Φεδερίκο Φερνάντες (αμυντικός Νάπολι), Γκάμπριελ Πενιάλμπα (μέσος Λοριάν) και Αγουστίν Οριόν (τερματοφύλακας Μπόκα) αποτελεί σημαντικό πλήγμα.
ΣΤΟΧΟΣ: Ο τίτλος.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1-3


ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΣ, Γοδόι Κρους, «Μαλβίνας Αρχεντίνας» (40.200)
Η αλήθεια είναι πως με μία δύο διορθωτικές κινήσεις θα μπορούσε να χτυπήσει ακόμα και τίτλο. Ηταν εκπληκτική πέρσι. Πραγματικά η αποκάλυψη της σεζόν και ειδικά στην Απερτούρα, όπου έπαιξε σούπερ επιθετικά. Στη συνέχεια μαζεύτηκε. Ισως γιατί να φοβήθηκε, μια και δεν έχει μάθει να βρίσκεται σε τόσο ψηλά πατώματα. Η ομοιογένεια λοιπόν είναι το όπλο, αλλά δεν υπάρχει βάθος στον πάγκο.
ΣΤΟΧΟΣ: Η έξοδος στα διεθνή Κύπελλα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-8



ΛΑΝΟΥΣ, Μπουένος Αϊρες, «Σιουδάδ Λανούς», (46.600)
Ο Γκάμπριελ Σούρερ κάνει θαύματα στον πάγκο της. Δίχως να έχει το σούπερ υλικό, πήγε να πάρει το περσινό Κλαουσούρα. Σταθερά στα ψηλά πατώματα εδώ και χρόνια, σκοπεύει να παραμείνει εκεί. Ωστόσο, έχουν γίνει λάθη από τη διοίκηση. Αφού χάθηκαν ο πολύτιμος μέσος Αγουστίν Πεγετιέρι (Ράσινγκ) και ο έμπειρος αμυντικός Σαντιάγο Ογιος (Σάντος), ο πιο ποιοτικός μέσος, Ντιέγο Βαλέρι έχει τεθεί στο περιθώριο εξαιτίας του συμβολαίου του. Αντί Πεγετιέρι ο Ματιάς Φρίτσλερ που επέστρεψε από την Ερκουλες, ενώ θα βοηθήσει ο φορ Κριστιάν Μενέντες (Εμελεκ).
ΣΤΟΧΟΣ: Η έξοδος στα διεθνή Κύπελλα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 2-5



ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΪΣ, Ροζάριο, «Μαρσέλο Μπιέλσα», (38.500)
Αλλαγές προπονητών και τελικά για έπαθλο η προτελευταία θέση με άθλια Απερτούρα και Κλαουσούρα αντίστοιχα. Η διοίκηση αποφάσισε να στηρίξει τον Χαβιέρ Τορέντε στον πάγκο αν και δεν έδειξε και τα καλύτερα δείγματα γραφής. Φρόντισε βέβαια και να τον ενισχύσει με προσθήκες όπως αυτή του -άλλοτε μεγάλου ταλέντου- επιθετικού Ρικάρντο Νουάρ (Μπόκα), με τον Ερνάν Πεγεράνο που κάποτε τον ήθελε σαν τρελός ο Παναθηναϊκός (Αλμερία) να καλύπτει στην άμυνα το κενό που άφησε η αποχώρηση του υπερπολύτιμου Ρολάντο Σκιάβι. Επίσης προβληματίζει η φυγή του επιθετικού Κλαούδιο Μπιέλερ.
ΣΤΟΧΟΣ: Να μαζέψει βαθμούς για να μην κινδυνέψει στο μέλλον.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 12-16


ΟΛΙΜΠΟ, Μπαΐα Μπλάνκα, «Ρομπέρτο Καρμινάτι», (20.000)
Το ότι κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, δεν το περίμενε κανείς. Ειδικά μετά το τραγικό ξεκίνημα που έκανε πέρσι τέτοιο καιρό. Το πρόβλημα όμως είναι πως αντί να ενισχυθεί, ώστε να επαναλάβει το επίτευγμα, αποδυναμώθηκε. Αποχώρησαν 10 παίκτες και αποκτήθηκαν μόλις τρεις. Εφυγε ο πρώην επιθετικός του Αρη, Αλεχάντρο Ντελόρτε, ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Νικολάς Μπιάνκι Αρσε και ο μέσος Ντιέγο Γκαλβάν. Από αυτούς που πήγαν ξεχωρίζει ο πρώην μέσος της Καβάλας, Λιονέλ Ρίος. Κατά συνέπεια θα στηριχτεί σε δικές της φουρνιές πιτσιρικάδων. Εάν της βγουν, έχει καλώς. Εάν όχι…
ΣΤΟΧΟΣ: Η παραμονή
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 16-20


ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ, Μπουένος Αϊρες, «Χουάν Περόν», (51.400)
Τα πράγματα είναι περίεργα σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Είναι το μεγάλο ερωτηματικό της σεζόν. Κανονικά θα έπρεπε και βάσει υλικού να πηγαίνει για τον τίτλο. Εκείνη όμως οφείλει να σκέφτεται πως θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Με τον Ντιέγο Σιμεόνε νέο στον πάγκο της, φιλοδοξεί για μεγάλα πράγματα. Σε αυτές τις προσδοκίες συμβάλουν τα νέα αποκτήματα. Οι δύο έχουν άρωμα ΑΕΚ Σεμπαστιάν Σάχα (τερματοφύλακας) και Αγουστίν Πεγετιέρι (μέσος), ενώ σούπερ είναι και ο επιθετικός Κλαούδιο Μπιέλερ (Νιούελς). Ευτυχώς, δεν χάθηκε κανένας πρωτοκλασάτος του ρόστερ.
ΣΤΟΧΟΣ: Από τίτλο έως και παραμονή!
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ? (1-10)


ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ, Μπουένος Αϊρες, «Πέδρο Μπιδεγάιν», (43.900)
Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά πέρσι. Η ομάδα δεν πατάει γερά στα πόδια της και οι μεταγραφές που έγιναν, δεν είναι αυτές που προφανώς θα ήθελε ο κόουτς, Ομάρ Ασαντ, οποίος γκρίνιαξε με το καλημέρα. Επίσης στο ξεκίνημα θα έχει 3-4 βασικούς εκτός εξαιτίας τραυματισμών, κάτι που θα τη δυσκολέψει στο βρει τη συνοχή και να αρχίσει σωστά τη σεζόν. Απώλεια η φυγή του κεντρικού αμυντικού, Ντιέγο Ενρερ (Λας Πάλμας) και του πολύπειρου μπακ, Ντιέγο Πλασέντε (Νασιονάλ). Ενισχύθηκε στην άμυνα με τον πρώην της ΑΕΚ, Νικολάς Μπιάνκι Αρσε.
ΣΤΟΧΟΣ: Να μαζέψει βαθμούς για την αποφυγή του υποβιβασμού.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 12-16



ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ, Σαν Χουάν, «Μπιθεντενάριο», (19.000)
Κατάφερε να ανέβει, ρίχνοντας ουσιαστικά στα μπαράζ την Χιμνάσια λα Πλάτα. Επίσης κατόρθωσε να διατηρήσει ενάπαφο το βασικό κορμό της, χάνοντας μονάχα έναν σημαντικό παίκτη. Ο επιτελικός Ρεϊνάλδο Αλντερέτε μετακόμισε στη Ροζάριο Σεντράλ. Το σημαντικό όμως ήταν πως παρέμεινε ο κόουτς, Ντανιέλ Γκαμέρο, ο οποίος μπόρεσε να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, δίχως μεγάλο μπάτζεκ και σημαντικούς παίκτες. Αυτό (το σύνολο) θα είναι και το όπλο της στη μάχη για την παραμονή. Ο μέσος Μάρκος Αγκίρε (Λανούς) και ο αμυντικός Κρίστιαν Αλβαρες (Αρσεναλ Σαράντι) θα προσδώσουν εμεπιρία από την πρώτη κατηγορία).
ΣΤΟΧΟΣ: Η παραμονή.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 16-20



ΤΙΓΚΡΕ, Βικτόρια, «Χοσέ Ντελαχιοβάνα», (26,200)
Είναι η πρώτη ομάδα πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Το ζητούμενο είναι να κερδηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βαθμοί. Ουσιαστικά εκείνος που αποτελεί ελπίδα είναι ο κόουτς Ροδόλφο Αρουαμπαρένα που δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στο περσινό ντεμπούτο του στους πάγκους. Στις μεταγραφές αποκτήθηκαν έμπειροι και μεγάλοι σε ηλικία παίκτες που θεωρήθηκε πως θα δώσουν άμεσες λύσεις, δίχως ανάγκη για προσαρμογή. Τέτοιοι είναι ο αμυντικός Κάρλο Καστελιόνε (Αρσεναλ Σαράντι), ο επιθετικός Εσεκίελ Ματζιόλο (Ολίμπο) και ο μέσος Ματίας Εσκομπάρ (Παραλίμνι). Αντιθέτως μεγάλη απώλεια θα είναι ο αριστερός μπακ, Πάμπλο Κάσερες που πήρε προαγωγή για τη Μαγιόρκα.
ΣΤΟΧΟΣ: Η παραμονή.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 14-18



ΟΥΝΙΟΝ, Σάντα Φε, «15 Απριλίου», (25.500)
Κατάφερε να επιστρέψει στα σαλόνια έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας. Το όπλο της θα είναι η ανασταλτική λειτουργία, κάτι που ουσιαστικά την επανέφερε στο πλευρό των μεγάλων. Ουσιαστικά θα είναι απαράλλακτη η ομάδα της ανόδου, καθώς δεν έφυγε κάποιος σημαντικός παίκτης. Λογικά στην 1άδα θα έχει θέση όμως ο καινούργιος μέσος που ήρθε από τον Ατρόμητο, ο γνωστός μας Μαρσέλο Σαρμιέντο.
ΣΤΟΧΟΣ: Η παραμονή
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 16-20



ΒΕΛΕΖ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ, Μπουένος Αϊρες, «Χοσέ Αμαλφιτάνι», (49.500)
Πήρε πανηγυρικά τον τίτλο της Κλαουσούρα, ενώ λίγο είχε λείψει να το κάνει και νωρίτερα στην Απερούρα. Είναι πολύ σταθερή ομάδα και έχει υψηλή απόδοση εδώ και δύο-τρία χρόνια. Σίγουρα θα είναι δύσκολο να της πάρουν τα ηνία αν και υπάρχει ένα ερωτηματικό για το πώς θα εμφανιστεί. Βλέπετε πώλησε τα δύο σημαντικότερα γρανάζια της. Οι μεσοεπιθετικοί Μάξι Μοράλες και Ρικάρντο Αλβαρες μοσχολπουλήθηκαν σε Αταλάντα και Ιντερ αντίστοιχα. Μεταγραφές 11άδας πάντως δεν έκανε και θα βασιστεί στον περσινό κορμό, με την αναβάθμιση κάποιων σημαντικών ταλέντων. Γι αυτό ούτως ή άλλως εγγύηση αποτελεί ο κόουτς Ρικάρντο Γκαρέκα.
ΣΤΟΧΟΣ: Ο τίτλος
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1-2

 

Τελευταία Νέα