Ανεπιθύμητος (μόνο) στον ΠΑΟ!

Ανεπιθύμητος (μόνο) στον ΠΑΟ!

Θοδωρής Βασίλης
Ανεπιθύμητος (μόνο) στον ΠΑΟ!

bet365

"Τζιόλη σε δωρίζουμε, δεν σε υπολογίζουμε". Στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σπάνια θα συναντήσουμε παρόμοιο πανό οπαδών προς ποδοσφαιριστή της ομάδας τους! Το gazzetta θυμίζει το story του "ανεπιθύμητου" και προσεχώς ερυθρόλευκου Αλέξανδρου Τζιόλη.

Ο γεννημένος στην Κατερίνη το 1985 έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον τοπικό Απόλλωνα Λιτοχώρου. Ο Πανιώνιος που εκείνη την εποχή συγκέντρωνε ότι καλύτερο υπήρχε σε νεαρή ηλικία τον φέρνει στη Νέα Σμύρνη και το 2002 ξεκινάει την επαγγελματική του καριέρα. Η παρουσία του στην Πλατεία συνδυάζονται με χρυσές εποχές για τους Νεοσμυρνιώτες που φτάνουν μέχρι και την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο Τζιόλης εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και από νωρίς βλέπει το όνομά του να συνδέεται με τις μεγάλες ομάδες του κέντρου. Τελικά το καλοκαίρι του 2005 μαζί με τον συμπαίκτη του σε Πανιώνιο κι Ελπίδες, Βαγγέλη Μάντζιο περνάνε το κατώφλι της Παιανίας. Εκεί κερδίζει σχετικά γρήγορα θέση βασικού αφού τον ευνοούν και οι συνθήκες, (τραγικές εμφανίσεις από τον Φλάβιο Κονσεϊσάο) και μάλιστα καλείται και στην Εθνική Ανδρών όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 2005.

Στον Παναθηναϊκό όμως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο ρόδινα. Ποτέ δεν καταφέρνει να μπει στις καρδιές των οπαδών, οι οποίοι στο πρόσωπό του βλέπουν τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις άσχημες πορείες της ομάδας (τον κατηγόρησαν ότι δεν ίδρωνε την φανέλα, ότι δεν έκανε τάκλιν, ενώ τα άκουγε ακόμα και για την στέκα στα μαλλιά).

Το πανό του τέλους

Η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο και στο παιχνίδι με την Ξάνθη έρχεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Οι οπαδοί βγάζουν πανό με το μήνυμά τους να είναι ξεκάθαρο. «Τζιόλη σε δωρίζουμε, δεν σε υπολογίζουμε. Ουστ σκουπίδι». Η αντίστροφη μέτρηση είχε φτάσει και τον Ιανουάριο του 2009 μετακομίζει στην Βρέμη και την Βέρντερ. Εκεί κατακτά το Κύπελλο Γερμανίας, ενώ φτάνει και στον τελικό του ΟΥΕΦΑ.

Μετά τη λήξη του δανεισμού του στον γερμανικό σύλλογο επέστρεψε στον ΠΑΟ, η διοίκηση του οποίου δοκίμασε να τον πωλήσει σε ομάδες του εξωτερικού ανεπιτυχώς, εξαιτίας της άρνησής του ίδιου του παίκτη. Παροπλίστηκε από τον προπονητή του ΠΑΟ Χενκ Τεν Κάτε και δεν αγωνίστηκε ως το τέλος του 2009, ενώ κάθε φορά που έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο ένα μακρύ ουουουουουου ακουγόταν στο ΟΑΚΑ.

Έτσι τον Ιανουάριο του 2010 έρχεται η λύση της Σιένα για έξι μήνες για να ακολουθήσει η Σανταντέρ, αφού η Παιανία ήταν απαγορευμένη για τον ίδιο.

«Δεν ξαναγυρίζω»

Ο ίδιος δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός του έδειξε την πόρτα της εξόδου. Σε δηλώσεις του σε εβδομαδιαίο περιοδικό αναφερόμενος στην φυγή του από τον Παναθηναϊκό και στην πιθανότητα μελλοντικής επιστροφής του ήταν ξεκάθαρος: «Αποτελεί ανάμνηση και δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σκέψη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έφυγα με τις καλύτερες συνθήκες. Από εκεί και πέρα δεν με απασχολεί τι έγινε τότε. Τα έχω αφήσει πλέον όλα στο παρελθόν, δεν έχω κρατήσει κακίες από την άλλη δεν ξεχνάω κιόλας. Δεν νομίζω να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Επαναλαμβάνω ότι δεν κρατάω κακία, αλλά επίσης δεν ξεχνάω τι έγινε τότε. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό».

Αντίθετα δεν λέει όχι στον Ολυμπιακό, ίσως έχοντας κάπου στην άκρη του μυαλού του και μία μικρή εκδίκηση: «Ίσως. Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί είναι υποθετικό. Είναι και θέμα στιγμής». Η στιγμή αυτή όπως φαίνεται ήρθε και φορώντας τη νέα σεζόν τα ερυθρόλευκα είναι σίγουρο πως θα έχει ένα κίνητρο παραπάνω. Κι είναι καιρός να αποδείξει αν εκτός από το "θέλω" δύναται να προχωρήσει στο "μπορώ"...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα