Οι... κατάρες του Φερέιρα!

Οι... κατάρες του Φερέιρα!

Γιώργος Βροντάκης
Οι... κατάρες του Φερέιρα!

bet365

Ο Φερέιρα έχει κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει. Ο Πορτογάλος τεχνικός, επίσης, δεν έχει προκριθεί ποτέ από προκριματικά. Το gazzetta.gr αναλύει!

Ο Φερέιρα έκανε το ντεμπούτο του στην πράσινη τεχνική ηγεσία στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με την Μπαρτσελόνα για το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος ήθελε να μπει κατευθείαν στα... βαθιά και είχε τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Νοέμβριο να χάνει από την μετέπειτα κάτοχο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με 3-0. Ομως, κανείς δεν μπορούσε να του πει τίποτα μιας και έπαιζε αντίπαλος με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Επόμενο ευρωπαϊκό ματς του Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν στη Δανία απέναντι στη Κοπεγχάγη. Και εκεί ο Παναθηναϊκός, στο φινάλε των ομίλων, δέχτηκε τρία τέρματα (3-1) και αποκλείστηκε από την Ευρώπη καθώς τερμάτισε τελευταίος στον όμιλο.

Ίδιο τελείωμα, ίδιο ξεκίνημα!

Η περσινή ευρωπαϊκή χρονιά τελείωσε με το κεφάλι κάτω και η νέα ήρθε με τον ακριβώς ίδιο τρόπο. Στη Δανία τελείωσε η περσινή ευρωπαϊκή σεζόν για το τριφύλλι και από την Δανία ξεκίνησε η φετινή. Ομως, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Αποκλεισμός.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2011-12 ξεκίνησε από το Οντένσε με τους πράσινους να φεύγουν με το 1-1 από τη σκανδιναβική χώρα και έπρεπε να υπερασπιστούν στο ΟΑΚΑ το αποτέλεσμα. Οχι, όμως, απλά δεν τα κατάφεραν αλλά δέχτηκαν και τέσσερα γκολ.

Εντεκα γκολ σε τέσσερα ματς!

Ετσι, ο προπονητής των πρασίνων σε τέσσερα ματς έχει τρεις ήττες και μια ισοπαλία με τα γκολ να είναι 5-11! Ο Φερέιρα δεν έχει ακόμα κάνει... σεφτέ στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας.

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΪΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

24/11/10

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα

0-3

07/12/10

Κοπεγχάγη – Παναθηναϊκός

3-1

27/07/11

Οντένσε – Παναθηναϊκός

1-1

02/08/11

Παναθηναϊκός – Οντένσε

3-4

Τρίτωσε το κακό με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εκτός από την... κατάρα που τον θέλει να μην έχει νικήσει ακόμα σε ευρωπαϊκό ματς του Παναθηναϊκού, κουβαλάει και άλλη μια στις πλάτες του. Αυτή είναι να μην μπορεί να προκριθεί από προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός την σεζόν 2004-05 αποκλείστηκε από τον πρώτο προκριματικό γύρο με την Μπράγκα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αντίπαλος του τότε ήταν η Χαρτς. Εχασε με 3-1 στη Σκωτία και έφερε 2-2 στην Πορτογαλία.

Την επόμενη χρονιά έβγαλε την Μπράγκα στην Ευρώπη τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τα προκριματικά και να μπει στη φάση των ομίλων. Κληρώθηκε με τον Ερυθρό Αστέρα με το πρώτο ματς να γίνεται στο Βελιγράδι (0-0) και το δεύτερο στην έδρα της Μπράγκα (1-1). Παρότι δεν έχασε, τελικά αποκλείστηκε.

Πλέον, φέτος τρίτωσε το κακό με τον Παναθηναϊκό! Ο Φερέιρα αποκλείστηκε από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Οντένσε!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα