Όλα κρίνονται στην Έφεση!

Gazzetta team
Όλα κρίνονται στην Έφεση!

bet365

Tο μέλλον της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου κορυφώνεται με την εκδίκαση της Έφεσης. Στη... γωνία αναμένει και η UEFA για να πράξει ανάλογα. Διαβάστε στο gazzetta.gr το ρεπορτάζ!

Η Τετάρτη (3/8) φαίνεται πως θα κρίνει πολλά αναφορικά με την πορεία του ελληνικού πρωταθλήματος μια και είναι η μέρα στην οποία η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον των δυο συλλόγων, το οποίο αυτή τη στιγμή κρέμεται από μία κλωστή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη είναι πιθανό η ανακοίνωσή της να καθυστερήσει έως και την Παρασκευή, με την UEFA να περιμένει τα τελικά αποτελέσματα καθώς δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια αποκλεισμού του Βόλου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πριν τελεσιδικήσει η απόφαση.

Περιμένει την ΕΠΟ η UEFA

Η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία άλλωστε, θέλει να έχει το... κεφάλι της ήσυχο σε κάθε περίπτωση αποφεύγοντας πιθανές επιπλοκές σε νέα δικατήρια που θα μπορούσαν να την ζημιώσουν οικονομικά, όπως είχε δηλώσει και ο Γάλλος πρόεδρός της, Μισέλ Πλατινί, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Το βέβαιο, πάντως είναι πως η UEFA δεν θα διστάσει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό Βόλου από το Europa League αν η Έφεση απορριφθεί – αυτή είναι άλλωστε και η επίσημη θέση της – αφού πρώτα εξετάσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Τη δεδομένη όμως χρονική στιγμή είναι δεδομένο ότι η αναμέτρηση της θεσσαλικής ομάδας με την Ντίφερντανζ από το Λουξεμβούργο για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League θα διεξαχθεί κανονικά την Πέμπτη, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί η τελική απόφαση.

Ωστόσο, η θέση της ΕΠΟ είναι ότι δεν έχει έρθει ακόμη σε επικοινωνία με την UEFA ούτε έχει λάβει νέα επιστολή όπως ανέφερε το Γραφείο Τύπου της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και όπως είναι ξεκάθαρο τα πάντα έχουν «παγώσει» μέχρι την εκδίκαση της Έφεσης.

Εν αναμονή του νέου πρωταθλήματος και η Λίγκα

Από τη μεριά της η SuperLeague έχει τη δική της... αγωνία για την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς το όλο ζήτημα με την επικύρωση της βαθμολογίας και τον καταρτισμό των 16 ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά, λόγω και των play-off στη Football League.

Όταν ανακοινωθεί, η απόφαση θα μπορέσει έπειτα να πραγματοποιηθεί και η κλήρωση του πρωταθλήματος, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έναρξη του πρωταθλήματος στις 27 και 28 Αυγούστου, την ώρα που τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη στιγμή που όλα είναι στον αέρα, μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν τις ημερομηνίες.

Πρωτοφανής αβεβαιότητα

Πάντως, το κλίμα τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο σιγουριά δεν αποπνέει και πολλά αναμένεται να κριθούν από την απόφαση της Τετάρτης. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα που θα δώσει νέα δεδομένα σε ΕΠΟ και UEFA για να κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα