«Στη Βραζιλία θα είναι ωραία!»

«Στη Βραζιλία θα είναι ωραία!»

«Στη Βραζιλία θα είναι ωραία!»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μίλησε στο gazzetta.gr από το Ρίο ντε Τζανέιρο για το αναβαθμισμένο προφίλ της Εθνικής ομάδας στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα. Πώς αντέδρασε ο Σάντος στην κλήρωση...

Στην πρώτη της συμμετοχή το 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο δεν κατόρθωσε να πετύχει ούτε γκολ, αλλά αντιθέτως δέχτηκε δέκα τέρματα... Στην δεύτερη, δεκαέξι χρόνια αργότερα στη Νότια Αφρική, η Εθνική ομάδα νίκησε 2-1 τη Νιγηρία και στον τελευταίο της αγώνα με την Αργεντινή μέχρι και το 77ο λεπτό, «φλέρταρε» ακόμη και με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Επόμενος στόχος της, πλέον, η συμμετοχή στην τελική φάση του επόμενου Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, η οποία και φιλοξένησε την κλήρωση των ομίλων για την προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Στη διαδικασία της κλήρωσης, η τύχη χαμογέλασε στην Ελλάδα, κυρίως όμως επειδή η ομάδα του Φερνάντο Σάντος τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και το μπαλάκι που είχε μέσα το όνομά της, πήγε –από τα χέρια του παλαίμαχου πλέον Ρονάλντο– στον 7ο όμιλο με αντιπάλους τη Σλοβακία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Λιθουανία, τη Λετονία και το Λιχτενστάιν. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος έκανε μια πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα που έβγαλε η κληρωτίδα...

«Καταρχήν να πάμε στο EURO!»

«Καταρχήν, θέλω να πω ότι αισθάνομαι μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια που μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή, εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας σε ένα τόσο μεγάλο event που διεξήχθη στη Μέκκα του ποδοσφαίρου, τη Βραζιλία... Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εθνική ομάδα τοποθετήθηκε με αντικειμενικά κριτήρια στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας από τη FIFA και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για την πολύ ικανοποιητική κλήρωση που είχαμε, όπως επίσης και ότι οι προκρίσεις κρίνονται πάντα μέσα στο γήπεδο! Είναι δεδομένο ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία και αυτό αποδεικνύεται από τις συνεχείς επιτυχίες και την παρουσία του σε όλα τα τα μεγάλα διεθνή ραντεβού... Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε να μείνουμε προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στον βασικό μας στόχο, που για την ώρα δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην τελική φάση του Euro», ήταν τα πρώτα λόγια του επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Βραζιλία για την κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης του επόμενου Μουντιάλ.

Ικανοποιημένος ο Σάντος

«Παρακολουθήσαμε μαζί με τον κ.Σάντος τη διαδικασία, αλλά στη συνέχεια αποχωριστήκαμε γιατί έπρεπε να συμμετάσχει σε ένα μίνι meeting με τους αντιπάλους προπονητές του ομίλου μας. Ήταν ήρεμος και πολύ ικανοποιημένος από την κλήρωση, αλλά μου είπε ότι στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε μόνο τα δύο επόμενα ματς για τα προκριματικά του Euro 2012 με Ισραήλ και Λετονία...» σχολίασε ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Είμαστε πλέον υπολογίσιμη δύναμη!»

Ποια ήταν, όμως, η αίσθηση που αποκόμισε ο κ. Πιλάβιος στις επαφές που είχε με αξιωματούχους της FIFΑ αλλά και με παράγοντες προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών σχετικά με την τοποθέτηση της Ελλάδας στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης; «Άκουσα μόνο θετικά σχόλια, γεγονός που αποδεικνύει πόσο μας υπολογίζουν πλέον σε διεθνές επίπεδο... Είναι πολύ ευχάριστο το ότι η παγκόσμια ομοσπονδία μάς θεωρεί πλέον υπολογίσιμο ποδοσφαιρικό μέγεθος και αυτό φαίνεται από τη θέση που κατέχουμε στην ειδική βαθμολογία της UEFA», υπερθεμάτισε ο 45χρονος παράγοντας.

«Θα πάμε... Βραζιλία!»

Κλείνοντας και πριν... αποδεσμεύσουμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον ρωτήσαμε αν η παρουσία του στο Ρίο ντε Τζανέιρο για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ του 2012, τον έκανε να ονειρεύεται ήδη τις προετοιμασίες για το ταξίδι της Εθνικής ομάδας στη χώρα της σάμπα, αυτή τη φορά για να συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη φορά στην ιστορία της... «Δεν το ονειρεύομαι απλώς. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πάμε στη Βραζιλία. Είναι πάρα πολύ ωραία εδώ», κατέληξε ο Σοφοκλής Πιλάβιος...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα