Μορφέσης: Η χημεία το μυστικό!

Gazzetta team
Μορφέσης: Η χημεία το μυστικό!

bet365

Το ματς ήταν δύσκολο, όμως ο Γιώργος Μορφέσης ήξερε... Οι αθλήτριές του τον ανέβασαν στον 7ο ουρανό και ο ίδιος απέδωσε την τεράστια επιτυχία στη χημεία και στα... καλά παιδιά!

«Όταν πατάμε γερά στα πόδια μας το μυαλό μας μπορεί να φτάσει στον ουρανό», ήταν το σχόλιό του μια μέρα πριν από τον μεγάλο τελικό με την Κίνα. Και τα κορίτσια του ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του, κάνοντάς τον, μαζί και όλους τους Έλληνες, υπερήφανο.

«Υπάρχει καλή χημεία στην ομάδα ενώ από την αρχή υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι. Εκτός από το ταλέντο, η ομάδα αποτελείται από καλά παιδιά. Το μυστικό είναι αυτό. Παρά τις κρίσεις που έχει περάσει η ομάδα, όλα τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί μέσα σε αυτή με τον καλύτερο τρόπο. Τα σπορ φτιάχνουν χαρακτήρες και μας κάνουν όλους καλύτερους», ήταν τα πρώτα λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή, μετά το θρίαμβο, στον NOVA ΣΠΟΡ FM, 94.6.

Και συμπλήρωσε: «Το τελευταίο πράγμα που σκεφτήκαμε, ήταν ότι το άγχος θα το είχαν οι Κινέζες, γιατί είναι μία νεανική ομάδα, το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο, ενώ εμείς δεν είχαμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Μόνο υπέρ μας μπορούσε να δουλέψει αυτό. Στο τέλος δεν πρόλαβα να σκεφτώ κάτι, γιατί με έριξαν στην πισίνα».

Κάνοντας ένα σχόλιο για τον αγώνα, ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε: «Το περίμενα ότι οι Κινέζες θα παίξουν περισσότερο από το φουνταριστό. Εμείς είχαμε πει να παίξουμε κλειστή άμυνα. Οι 16-7 ποινές είναι μεγάλη διαφορά για έναν τελικό. Είχαμε προετοιμαστεί αρκετά για τον παίκτη λιγότερο και σε συνδυασμό με τα ένα-δύο εύκολα γκολ που πετύχαμε, πήραμε τη νίκη. Αποδείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Στο γυναικείο πόλο γίνονται πολλές εκπλήξεις. Είχαμε πει από την αρχή ότι είναι 10 ομάδες τον κόσμο, όπου η μία μπορεί να κερδίσει την άλλη, για τις τρεις θέσεις στο προολυμπιακό τουρνουά. Για εμάς το μετάλλιο θα έρθει στο προολυμπιακό τουρνουά, παρά στην Ολυμπιάδα, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο».

 

Τελευταία Νέα