Της νύχτας τα καμώματα;

Miltos+
Της νύχτας τα καμώματα;

bet365

Πολύ μπροστά οι αθλητικοί δικαστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα τα λαμβάνουν υπόψη πριν βγάλουν μια απόφαση. Ένα ένα τα μαζεύουν τα στοιχεία, μέχρι και τι δουλειές κάνουν οι ποδοσφαιροπαράγοντες, για να συμβαδίσουν οι αποφάσεις με τους χρόνους τους, να μην τους βάζουν να βαράνε διπλό μεροκάματο.

Ήταν να βγάλουν, λοιπόν, αποφάσεις για Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου και σκέφτηκαν: «Αφού η απόφαση θα είναι κοινή και για να μην ενοχλούμε τον Αχιλλέα και τον Μάκη, ας βρούμε κάποιο κοινό σημείο στα επαγγελματικά τους».

Και το βρήκαν...

Με μπουζουξίδικα έχουν ασχοληθεί οι δυο τους. Τι ώρα σχολάνε τα μπουζουξίδικα; Χαράματα. Ε, γι’ αυτό την έβγαλαν στις πέντε το ξημέρωμα την απόφαση υποβιβασμού των δύο ομάδων! Το πολύ πολύ να άκουγαν Καρρά εκείνη την ώρα ο Αχιλλέας και ο Μάκης, κατά προτίμηση το «κάθε ξημέρωμα πεθαίνω»!

Απλά είναι τα πράγματα, αλλά τό ’χετε χούι μού φαίνεται, να βάζετε με το νου σας μαγειρέματα και άλλα τέτοια. Κανένα μαγείρεμα δεν έγινε στην Πειθαρχική της Σούπερ Λίμπας. Άσχετο αν μετά πήγαν οι δικαστάδες σε κανένα ξενυχτάδικο μαγέρικο για κανέναν πατσά για να στρώσει το στομάχι μετά από τέτοιο ξενύχτι, τραγουδώντας το «πάλι στο σπίτι μου χαράματα».

Τι είστε, όμως; Όλοι με το φαρμάκι στην άκρη της γλώσσας, έτοιμο να το εκτοξεύσετε προς όλους εκείνους που θέλουν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βγάζουν αποφάσεις γρήγορα, «γιατί τις βγάζουν γρήγορα;». Τις βγάζουν μεσημέρι, «γιατί μεσημέρι;», νύχτα, «γιατί νύχτα;», χαράματα, «γιατί χαράματα;». Γιατί έτσι, κύριοι. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για να έχετε εσείς ένα υγιές, άρτιο τεχνικά και υψηλού επιπέδου θέαμα όπως το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου!

Κι εσείς τους τη λέτε από πάνω. Πέντε το πρωί; Ναι, πέντε το πρωί. Πέντε παρά δέκα για την ακρίβεια, μπας και προλάβαιναν καμιά μερίδα γύδα βραστύ* στο πατσατζίδικο, για να μη φάνε τα σώσματα από το ψιλοκομμένο.

* («γύδα βραστύ» έγραφε μια ιστορική πινακίδα έξω από τον «Έλατο» του Τζάθα και πάλι καλά που ο Τζάθας βάφτισε το μαγαζί «Έλατο», γιατί αν το έβγαζε «Ιτιά» ποιος ξέρει τι θα διαβάζαμε).

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι την έβγαλαν την απόφαση. Και, περιέργως, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα! Δηλαδή, άμα τελειώσουν και τα κλαίει οχ της Φούτμπολ Λίγκας, θα ξέρουμε αρχές Αυγούστου και τις 16 ομάδες που θα παίζουν του χρόνου στη Σούπερ Λίμπα. Αν, βέβαια, δεν αλλάξει η απόφαση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή, αν δεν γίνουν τίποτις ασφαλιστικά μέτρα, αν δεν πάνε στο Κας, στο Τρας και στο Μπας Κλας.

Κάποιοι λένε πως η απόφαση είναι «για τα μάτια του κόσμου». Πως λήφθηκε επειδή κάποιοι έπρεπε να τιμωρηθούν για τα στημένα και πως οι ποινές επιβλήθηκαν στα «εύκολα θύματα», τα «μικρά ψάρια». Αν δεν γινόταν τίποτα, βέβαια, θα μιλούσαμε για «κουκούλωμα». Κι αν τιμωρούσαν κανένα «μεγάλο ψάρι», θα πηγαίναμε για εμφύλιο.

Με τίποτα δεν θα ήμασταν ικανοποιημένοι σε κάθε περίπτωση. Κι ας σχολάνε οι άνθρωποι αυγές και μεσάνυχτα!

Μέχρι να βγει απόφαση πάνω στην αλλαγή του χρόνου ή την ώρα που θα ακουστεί το πρώτο «μπαμ» της Ανάστασης, εγώ ο Μίλτος να ’μαι καλά...

 

Τελευταία Νέα