«Μαγειρέματα» υπέρ της Ρίβερ

«Μαγειρέματα» υπέρ της Ρίβερ

bet365

Η Αργεντίνικη Ομοσπονδία ετοιμάζει ένα σχέδιο-σκάνδαλο ώστε να επιστρέψει στην Πριμέρα η Ρίβερ Πλέιτ. Από τον Αυγουστο του 2012 το πρωτάθλημα θα έχει 40 ομάδες. Α' και Β' κατηγορία μαζί σε ομίλους.

Η Ρίβερ Πλέιτ ήταν χάλια σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας. Και στα μπαράζ για την παραμονή της όμως δεν εμφάνισε κανένα σημάδι πυγμής για να παλέψει και να σώσει την κατηγορία. Ο παρθενικός υποβιβασμός στην ιστορία της δεν ενόχλησε μονάχα τους οπαδούς της, αλλά και τους διοικούντες του ποδοσφαίρου της χώρας. Οι τελευταίοι έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο, ώστε ακόμα και εάν οι Εκατομμυριούχοι δεν καταφέρουν να προβιβαστούν άμεσα, θα τους έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον τους ενόψει 2012.

Πέντε όμιλοι των οκτώ ομάδων
Ηδη η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας με ψήφους 22 υπέρ και 3 κατά ενέκρινε το όλο πρότζεκτ και το μόνο που απομένει είναι τον ερχόμενο Οκτώβριο να δώσει την έγκριση του και το συμβούλιο κορυφής υπό τον πρόεδρο Χούλιο Ουμπέρτο Γκροντόνα. Εφόσον τελικά γίνει πράξη, το νέο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει και τις 40 ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών. Αυτές θα είναι χωρισμένες σε πέντε ομίλους. Οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο θα κοντράρονται στη συνέχεια μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα παίζουν στο Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κόπα Σουδαμερικάνα. Οι τέσσερις τελευταίες θα υποβιβάζονται απ' ευθείας.

 

Τελευταία Νέα