Το Ραμαζάνι σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ!

Το Ραμαζάνι σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ!

bet365

Στο Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποφασίστηκε να γιορτάσουν το Ραμαζάνι οι μουσουλμάνοι της Αθήνας, για να αποφευχθούν τα περσινά τερτίπια.

Πέρσι οι μουσουλμάνοι έκανε τις προσευχές τους σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, όμως φέτος τα πράγματα άλλαξαν, αφού έπειτα από σύσκεψη τεσσάρων γενικών γραμματέων αποφασίστηκε η παραχώρηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα.

Η απόφαση για την παραχώρηση ελήφθη έπειτα σε σύσκεψη των γ.γ. Κοινωνικής Συνοχής και Πληθυσμού, Ανδρέα Τάκη, γ.γ. Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή, γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρη Τασούλα και γ.γ. Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής,

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, αποφασίσθηκε οι δύο στεγασμένοι χώροι στο ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ θα παραχωρηθούν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, κατά την Μεγάλη Εορτή της Ισλαμικής Θρησκείας της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου.

«Αποφασίστηκε στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να παραχωρηθούν για την απρόσκοπτη τέλεση των καθηκόντων τους (...) σε όσους μουσουλμάνους το επιλέξουν, δύο στεγασμένοι χώροι», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αιτήσεις έως τις 17 Αυγούστου

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις, ή σωματεία, που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ τις αιτήσεις τους έως τις 17 Αυγούστου 2011.

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην απόφαση των αρχών με τον πρόεδρο της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ να αναφέρει στην εφημερίδα Καθημερινή: «Από το 2004 κάνουμε προσευχές στο ΟΑΚΑ. Πέρυσι αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς αποφασίσαμε να διαθέσουμε το ποσό του ενοικίασης του χώρου για τη σίτιση απόρων.

Οι χώροι που δίνει η πολιτεία είναι αρκετοί, όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να τους χρησιμοποιήσουν. Επιπλέον, είναι οι χώροι που έχουν καλή πρόσβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς. Ως Ενωση, θα προτείνουμε μετά την προσευχή που γίνεται στα αραβικά να διαβαστεί ο λόγος του ιμάμη σε όλες τις γλώσσες των μεταναστών που θα συμμετέχουν. Είναι κάτι που επιτρέπεται από τη θρησκεία μας και ελπίζουμε να βοηθήσει στο να συγκεντρωθούν πολλά άτομα»!


 

Τελευταία Νέα