Ξεμούδιασμα με 5άρα! (vids)

Gazzetta team
Ξεμούδιασμα με 5άρα! (vids)

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήθελε να δει κάποια στοιχεία από τους παίκτες του στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ και τα είδε με το 5-0 επί της αδύναμης Οντράντσι. Δείτε τα γκολ στο gazzetta.gr!

Ο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με το δουλεμένο 4-2-3-1, έχοντας τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Καράμπελα αριστερό μπακ, τον Κοντοέ σε αντίστοιχη θέση δεξιά και στόπερ τους Μανωλά, Χέλγκασον. Στο κέντρο, στον άξονα ήταν οι Γκέντσογλου και Κλωναρίδης, με τον Κατσέτη να ξεκινάει αριστερά, τον Σιαλμά δεξιά και τον Κάρλος ελεύθερο πίσω από τον προωθημένο Μπέλεκ.

Το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι υπήρχαν εννιά νέα πρόσωπα στην 11άδα, συν το γεγονός ότι μιλάμε για το πρώτο φιλικό, έφερε ως... φυσική συνέπεια τα λάθη στο πρώτο 20λεπτο, όπου πέραν μιας καλής κάθετης πάσας του Κάρλος για τον Μπέλεκ (που δεν την εκμεταλλεύτηκε), η Ένωση δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο.

Οι παίκτες του Χιμένεθ, βέβαια, κρατούσαν τις θέσεις τους και δεν απειλούνταν (όπως ήταν αναμενόμενο) από μια ομάδα που φέτος ανέβηκε στη 2η κατηγορία της Σλοβενίας. Το πρόβλημα ήταν ότι οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν, με τη σειρά τους, να απειλήσουν ούτε αυτοί με σωστή και γρήγορη ανάπτυξη. Κι αυτό το πρόβλημα υπήρχε επειδή οι Γκέντσογλου και Κλωναρίδης ναι μεν έπαιρναν πολλές μπαλιές και προσπαθούσαν, αλλά δεν είχαν βοήθεια από τον Κάρλος, που δεν έκανε την κίνηση που έπρεπε για να δεχθεί την μπάλα και να την προωθήσει σωστά στην επίθεση.

Ο Ισπανός, πάντως, στο 32' πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ για το 1-0, δείγμα της τεχνικής του και της ευφυΐας του. Θετικό για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, που έληξε με 1-0, ήταν το γεγονός ότι βγήκε η δουλειά σε ό,τι αφορά την αμυντική τακτική και την πίεση, όπως επίσης και το ότι οι Κατσέτης και Σιαλμάς, στους οποίους ο Μανόλο άλλαξε πλευρές από ένα σημείο κι έπειτα, έκαναν κίνηση στην πλάτη της άμυνας.

Στο πρώτο 45λεπτο, πάντως, φάνηκε ότι ο Κάρλος είναι περισσότερο 10άρι παρά πλάγιο εξτρέμ, ενώ εκτελούσε και όλες τις στημένες φάσεις.

Βελτιωμένο passing-game, συνεχής κίνηση και γκολ

Στην ανάπαυλα, όπως αναμενόταν, ο Χιμένεθ έκανε αλλαγές και η 11άδα της ΑΕΚ για το β' 45λεπτο ήταν: Μοσχονάς, Χέλγκασον, Αγκιριμπά, Εγγλέζου, Κοντοές, Μάκος, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Μπερνς, Γκερέιρο, Νικόλτσης. Αλλαγές έγιναν και από την άλλη πλευρά και από νωρίς, με την ευκαιρία του Αγκιρίμπα στο 47', φάνηκε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα για την Ένωση. Το γκολ του Νικόλτση στο 50' για το 2-0 το επιβεβαίωσε και στη συνέχεια οι παίκτες του Χιμένεθ έκαναν αυτά που ζητούσε και περίμενε από αυτούς ο Ανδαλουσιανός τεχνικός.

Το ματς παιζόταν συνεχώς στο μισό γήπεδο και η ΑΕΚ έδειχνε πολύ βελτιωμένη στο passing-game. Οι κιτρινόμαυροι άλλαζαν αρκετές πάσες, μείωσαν τα λάθη τους και με τους Μάκο και Γκερέιρο να δίνουν τον ρυθμό, έβγαζαν εύκολα φάσεις. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο η Ένωση απειλούσε πολύ εύκολα, πέτυχε... μαζεμένα τα γκολ για το 5-0 αλλά αυτό (το σκορ δηλαδή) μικρή σημασία έχει. Ή, μάλλον, όχι τη μεγαλύτερη.

Αυτό που ήθελε βασικά ο Χιμένεθ ήταν να δει από τους παίκτες του να βγάζουν στο γήπεδο κάποια πράγματα που δουλεύουν σε αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας και το έκαναν. Πίεση από ψηλά, κρατούσαν τις θέσεις τους αμυντικά, σωστές μεταβιβάσεις, απλό παιχνίδι και σίγουρο. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, όμως, πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι ο αντίπαλος ήταν μια ομάδα της 2ης κατηγορίας της Σλοβενίας και δεν μπορεί η ΑΕΚ να κριθεί αυστηρά.

Ατομικά, ο Νικόλτσης έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο ρόστερ καθώς είχε φοβερή κίνηση συνεχώς στην κορυφή της επίθεσης και μπορεί να παίζει με την πλάτη στην αντίπαλη άμυνα. Ο Χέλγκασον δεν αποκλείεται, αν δουλέψει σωστά αυτές τις μέρες, να δικαιώσει τον Γκρέταρσον για την επιλογή του καθώς είχε άριστες τοποθετήσεις στην άμυνα, γρήγορες επεμβάσεις, έβγαινε πρώτος στην άμυνα και έπαιζε γρήγορα και σωστά την κάθετη πάσα αφού έπαιρνε την μπάλα. Συν το γεγονός ότι έδειξε πολύ αλτικός και δυνατός στον αέρα.

Ολα αυτά, όμως, επαναλαμβάνουμε έγιναν κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο. Η ΑΕΚ έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, έκανε ένα καλό ξεμούδιασμα, ο Χιμένεθ έμεινε ικανοποιημένος και η δουλειά θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση από τον Ισπανό προπονητή.

Διαβάστε παρακάτω το LIVE του αγώνα.

 

Τελευταία Νέα