Απομακρύνεται ο κίνδυνος για Στράτο!

Απομακρύνεται ο κίνδυνος για Στράτο!

Απομακρύνεται ο κίνδυνος για Στράτο!

bet365

Το gazzetta.gr συνομίλησε με τρεις έγκριτους γιατρούς και ρίχνει "φως" στην υπόθεση του τραυματισμού του 27χρονου διεθνούς φόργουορντ που αποδείχτηκε ηπιότερος του αναμενόμενου! Τέλος Αυγούστου επιστρέφει στις προπονήσεις!

Η πρώτη ιατρική εκτίμηση του μετά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο Στράτος Περπέρογλου (ως μέλος του 2ου γκρουπ των διεθνών που επισκέφτηκαν το νοσοκομείο "Metropolitan" πριν αναχωρήσουν για το Καρπενήσι), έκανε λόγο για κύστη στο γόνατο. Όταν όμως, βγήκε η επίσημη διάγνωση και ενημερώθηκε το ιατρικό επιτελείο και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, τότε όλοι αντιλήφθηκαν ότι το πρόβλημα του 27χρονου άσου στο γόνατο, όχι απλά ήταν σοβαρό, αλλά ικανό να του στερήσει ακόμη και τη ζωή του! Ο Δραμινός διεθνής φόργουορντ υπέστη θρόμβωση στην ιγνυακή φλέβα και στην πρώτη απόπειρα άθλησης, θα ήταν πολύ πιθανό να υποστεί πνευμoνική εμβολή και να αφήσει την τελευταία του πνοή στο γήπεδο... Ευτυχώς, ο "Πέρπε" ήταν τυχερός στην ατυχία του και όπως μας ενημέρωσε ο θεράπων ιατρός, αγγειοχειρουργός Κωνσταντίνος Παπαδάκης, θα παραμείνει νοσηλευόμενος για τουλάχιστον 6-8 μέρες.


«Σε ένα μήνα θα προπονηθεί!»


«Η κατάσταση του είναι ελεγχόμενη και σταδιακά βελτιούμενη! Ο αθλητής πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον οκτώ ημέρες και να ακολουθήσει αντιπηκτική αγωγή, έστω κι αν ο κίνδυνος της πνευματικής εμβολής δείχνει να έχει εξαφανιστεί. Πρόκειται για μία συνηθισμένη περίπτωση του συνδρόμου οικονομικής θέσης χωρίς περαιτέρω συνέπειες, αφού οι εξετάσεις (triplex και μαγνητική τομογραφία) στις οποίες υπεβλήθη, δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό. Μετά απ' αυτό το διάστημα, ο κ. Περπέρογλου θα πάρει εξιτήριο και εν συνεχεία θα πρέπει να ξεκουραστεί για ένα διάστημα σχεδόν ενός μηνός, συνεχίζοντας παράλληλα την θεραπεία του. Του υποσχέθηκα ότι γύρω στις 20-30 Αυγούστου, θα είναι έτοιμος να ξαναρχίσει προπονήσεις...», σχολίασε ο έγκριτος αγγειοχειρουργός.


Tι ακριβώς είναι η θρόμβωση στην ιγνυακή φλέβα


«Πρόκειται για αγγειακή δυσλειτουργία, δηλαδή "κλείνει" η φλέβα από κάποια αιτία και δεν περνάει το αίμα. Δηλαδή δημιουργείται ένα πήγμα αίματος, ένας θρόμβος που αποφράσσει την ιγνυακή φλέβα που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του γονάτου. Αυτό βέβαια φαντάζει εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί σε νέο άνθρωπο και ειδικά επαγγελματία αθλητή, ειδικά αν δεν έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ένα υπερατλαντικό ταξίδι, όπως στην περίπτωση του 27χρονου μπασκετμπολίστα, μπορεί να είναι η αφορμή, ωστόσο, είναι δύσκολο να αποτελεί την πραγματική αιτία! Θα πρέπει να υποβληθεί σε πολύ λεπτομερείς εξετάσεις γιατί από πίσω μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο... Όπως για παράδειγμα, ένα σύνδρομο που παρατηρείται συχνά στους αθλητές και ονομάζεται "σύνδρομο παγίδευσης της ιγνυακής αρτηρίας"... Επειδή ο μυς υπερτρέφεται από την άθληση, μπορεί να "στραγγαλίζει", να πιέζει το αγγείο... Αυτή είναι μία πρώτη αιτία και πρέπει να "ψαχτεί" πολύ σοβαρά... Μπορεί επίσης να έχει προέλθει από κάποιες ενοχλήσεις που ενδεχομένως να ένοιωθε στο πίσω μέρος του γονάτου και οι οποίες σταδιακά να γίνονταν εντονότερες...», πρόσθεσε ο έμπειρος ορθοπεδικός και ειδικευμένος στις αθλητικές κακώσεις, Δημήτρης Τσούκας και συνέχισε:


Τι γίνεται από 'δω και στο εξής


«Δεν πρέπει να μείνουν στην διαπίστωση ότι αυτή η εξέλιξη προήλθε από το υπερατλαντικό ταξίδι αλλά να ψάξουν να βρουν την πραγματική αιτία... Αν κι εφόσον ο αθλητής δεν πάσχει από το "σύνδρομο παγίδευσης της ιγνυακής αρτηρίας", τότε θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο, να πάρει αντιπηκτική αγωγή με ηπαρίνη και όταν ο οργανισμός του ισορροπήσει, θα πρέπει να παίρνει θεραπεία αντιπηκτική από το στόμα για 6 μήνες, μέχρι οι αιματολογικοί δείκτες να έρθουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Εν τω μεταξύ, αν κι εφόσον οι δείκτες έρθουν στα φυσιολογικά επίπεδα και παρά το γεγονός ότι θα παίρνει θεραπεία από το στόμα, μπορεί με ειδική κάλτσα να αρχίσει προπονήσεις μετά από 1,5 με 2 μήνες. Αν κι εφόσον η ιγνυακή αρτηρία είναι παγιδευμένη, τότε ο παίκτης πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα τεθεί νοκ-άουτ για και πάλι για περίπου 2 μήνες. Πάντως, δεν είναι ένας τραυματισμός που μπορεί να του στερήσει τη δυνατότητα να συνεχίσει το μπάσκετ... Πρέπει όμως να υποβληθεί σε μαγνητική αγγειογραφία για να φανεί από που ακριβώς προήλθε το πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Τσούκας.


«Δεν παραπονέθηκε ποτέ για ενοχλήσεις!»


Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον γιατρό του Παναθηναϊκού, Θανάση Κονίδη, ο οποίος αφού συνήλθε από το αρχικό σοκ - από μας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις - μας επιβεβαίωσε ότι ο Στράτος Περπέρογλου δεν είχε ποτέ παραπονεθεί για ενοχλήσεις πίσω από το γόνατο, παρά μόνο για τενοντίτιδα και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο παίκτης θα επιστρέψει σύντομα υγιής στους αγωνιστικούς χώρους. Τα άσχημα νέα, άλλωστε, έγιναν γνωστά την ημέρα που ο Παναθηναϊκός ετοιμαζόταν να "κλείσει" το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου, προτείνοντάς του διετές συμβόλαιο. Κάτι, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόλις αποσαφηνιστεί η αιτία του προβλήματος και οριστικοποιηθεί η ακριβής απουσία από την αγωνιστική δράση...

 

Τελευταία Νέα