«Μοναδική στιγμή για μένα το χρυσό»

Gazzetta team
«Μοναδική στιγμή για μένα το χρυσό»

bet365

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Σανγκάης. Ο Κερκυραίος κολυμβητής μίλησε στο gazzetta.gr λίγο μετά τον θρίαμβό του και έδωσε υπόσχεση για το καλύτερο στο Λονδίνο.

Σπύρο, το πρώτο χρυσό για την ελληνική κολύμβηση μετά τον Άρη Γρηγοριάδη. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι στα ύψη. Επιβεβαιώθηκαν οι προσπάθειές μου και η προπόνησή μου και τα τόσα χιλιόμετρα που έκανα τον τελευταίο χρόνο. Είναι μοναδική στιγμή για μένα, γιατί αυτός ήταν ο μεγάλος μου στόχος. Με γεμίζει υποχρέωση, να συνεχίσω έτσι και στο μέλλον. Να έχουμε την υγεία μας κι ελπίζω να συνεχίσω το ίδιο καλά.

Πήρες την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πλέον να περιμένουμε κι εκεί ένα μετάλλιο και γιατί όχι το χρυσό;

Ήταν μεγάλος μου στόχος η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες γιατί αυτό μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ, όπως έγινε στο Πεκίνο. Να έχουμε την υγεία και αυτό που θα κάνω εγώ είναι να είμαι συγκεντρωμένος και να δώσω το 100% των δυνάμεών μου.

Κέρδισες τον μεγάλο αστέρα του αγωνίσματος, τον Γερμανό Τόμας Λουρτζ, αφήνοντάς τον στη δεύτερη θέση...

Ο Λουρτζ είναι ο κορυφαίος στο άθλημα αυτό (δέκα χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης) με πολλά μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η πρώτη θέση είναι λίγη για αυτόν και αποτελεί μεγάλη χαρά για μένα που κέρδισα έναν τόσο μεγάλο αθλητή.

Πέρασες δύσκολη χρονιά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Το μετάλλιο αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία;

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει κάποια προβλήματα, αλλά για να λέμε την αλήθεια με έχει βοηθήσει αφάνταστα ειδικά όταν ήμουν μικρότερος και με στήριξε στο άθλημά μου. Όταν ετοιμάζομαι για αγώνες δεν κοιτάω τίποτα άλλο, προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από τίποτα και να είμαι συγκεντρωμένος στην προπόνηση και στον αγώνα. Εγώ είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό και είχαμε πει ότι θα υπάρξει μια βοήθεια, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και θα ξαναβρεί τον δρόμο του.

Πώς έφτασε στην κορυφή

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα δέκα χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης στη Σανγκάη και συνάμα έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο πρώτος που τα είχε καταφέρει ήτα ο Άρης Γρηγοριάδης το 2005 στο Μόντρεαλ. Ο Γιαννιώτης με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου για το 2012. Ο τριαντάχρονος πρωταθλητής τελείωσε τον αγώνα σε μία ώρα, 54 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Ο Έλληνας κολυμβητής για πρώτη φορά νίκησε τον «αστέρα» του αγωνίσματος, τον Λουρτζ ,που τερμάτισε 2,5 δευτερόλεπτα αργότερα. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Σεργκέι Μπολσακόβ.

Ο Γιαννιώτης βρισκόταν πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας, αλλά στο τελευταίο χιλιόμετρο έκανε την αντεπίθεση και πήρε το προβάδισμα 400 μέτρα πριν από τον τερματισμό. Ο Γιαννιώτης ήταν τρίτος το 2007 στη Μελβούρνη και δεύτερος το 2009 στη Ρώμη.

Συγχαρητήρια από Καπράλο και Κούβελο

Λίγο μετά την μεγάλη επιτυχία, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σπύρο Γιαννιώτη και του έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια για τον θρίαμβο στα 10 χλμ. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιαννιώτη είχε και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Ισίδωρος Κούβελος.

Το εισιτήριο για το Λονδίνο πήραν οι:

1.Σπύρος Γιαννιώτης (Ελλάδα) 1:54.24.7

2.Τόμας Λουρτζ (Γερμανία) +2.5δευτ.

3.Σεργκέι Μπολσακόβ (Ρωσία) +7.1

4.Άλεξ Μέγιερ (ΗΠΑ) +8.4

5.Κάι Χάρστ (Αυστραλία) +9.2

6.Χοσέ Φρανθίσκο Έρβας (Ισπανία) +9.6

7.Μπράιαν Ρίκεμαν (Βέλγιο) +11.4

8.Ζουλιέν Σοβάζ (Γαλλία) +12.5

9.Βλαντιμίρ Ντιάτσιν (Ρωσία) +14

10.Αντρέας Βατσμπέργκερ (Γερμανία) +15.1

 

Τελευταία Νέα