«Μπράβο, αυτή είναι η σκέψη» (vids)

Gazzetta team
«Μπράβο, αυτή είναι η σκέψη» (vids)

bet365

Με ικανοποίηση ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της απογευματινής προπόνησης ο Μανόλο Χιμένεθ αναγνωρίζοντας την πολύ καλή προσαρμογή που είχαν οι παίκτες του στο κομμάτι της τακτικής και στην εφαρμοφή των εντολών του.

Προφανώς έχετε ήδη εμπεδώσει ότι το βασικό αντικείμενο στην προετοιμασία του Μανόλο Χιμένεθ (και κατ’ επέκταση της ΑΕΚ) είναι η τακτική και η δουλειά με την μπάλα. Από την τακτική όμως ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Εννοείται πως εργάζεται σκληρά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης αλλά όπως κάθε προπονητής της γενιάς του, έτσι κι αυτός, το... παντρεύει με την μπάλα.

Το απόγευμα το πρόγραμμα είχε τακτική. Δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας και την εκδήλωση επίθεσης απέναντι σε οργανωμένη άμυνα αλλά και ταυτόχρονα κόντρα επίθεση μεταξύ δυο παικτών εναντίον ενός (κάτι που θα καταλάβετε από το βίντεο).

Στο τέλος και για 15 λεπτά έγινε όμως δίτερμα. Αρχικά με τον Χιμένεθ να διακόπτει κάθε λεπτό την άσκηση και να εξηγεί στους ποδοσφαιριστές του τι πρέπει να κάνουν και στη συνέχεια τους άφησε ελεύθερους (χωρίς καμία διακοπή για 5 λεπτά) με σκοπό να δει αν έχουν εμπεδώσει πάνω σε τι ακριβώς δουλεύουν σε καθημερινή βάση.

«Μπράβο σας. Αυτή είναι η σκέψη. Χαίρομαι που το έχετε καταλάβει και προχωράμε σωστά και χωρίς να μένει κάποιος πίσω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και πάλι μπράβο σας είμαι πολύ ικανοποιημένος από το επίπεδο δουλειάς και υπευθυνότητας», είπε στη λήξη της προπόνησης ο τεχνικός της ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές του. Λόγια που καταδεικνύουν ότι κατά την εκτίμηση του Χιμένεθ (αν και πάρα πολύ νωρίς) η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο, βάζει τις βάσεις για αυτό που θέλει να δημιουργήσει και να δούμε τη σεζόν που έρχεται.

Νωρίτερα είχε ζητήσει στη θεωρία (και τα είδε στην πράξη) ο Ανδαλουσιανός τεχνικός από τους παίκτες του (όπως μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στο σχετικό βίντεο): «Όταν μία ομάδα μας κλείνει τους χώρους, πρέπει να τους δημιουργήσουμε εμείς. Όταν η μπάλα είναι στα στόπερ και ξεκινάμε από πίσω επίθεση, προσπαθούμε να παίξουμε από τον άξονα την πρώτη πάσα, έτσι τα χαφ ζητάνε με κίνηση την μπάλα, ενώ την ίδια ώρα τα μπακ παίρνουν βήματα και ανεβαίνουν να αποτελέσουν στηρίγματα. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε την πάσα, την εύκολη επιλογή και είμαστε κλεισμένοι παντού, πράγμα δύσκολο, δεν ρισκάρουμε, βγάζουμε την μπάλα με μεγάλη πάσα, μακριά»...

Οι ενδεκάδες έχουν πραγματικά μικρή σημασία μια και η ουσία της άσκησης ήταν όπως προαναφέραμε να δει ο προπονητής αν αντιλαμβάνονται οι «κιτρινόμαυροι» όσα τους λέει και όσα δουλεύουν...

Με τα μαύρα φανελάκια (που έπαιζαν πολλοί υποψήφιοι για βασική ενδεκάδα) αγωνίστηκαν οι: Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Κάλα (στόπερ), Κοντοές (δεξί μπακ), Καράμπελας (αριστερό μπακ), Γκέντζογλου και Μάκος (αμυντικά χαφ), Λαγός (αριστερό εξτρέμ), Κάρλος (δεξί εξτρέμ), Λυμπερόπουλος (επιτελικός μέσος και δεύτερο φορ) και Μπέλεκ.

Στην αντίπαλη ομάδα (με τα πορτοκαλί φανελάκια) έπαιζαν οι: Αραμπατζής, Τσουκαλάς (δεξί μπακ), Εγγλέζου (αριστερό μπακ), Δέλλας και Χέλγκασον (δίδυμο στα στόπερ), Αγκιρίμπα, Κλωναρίδης (αμυντικά χαφ), Γκερέιρο (επιτελικό χαφ), Λεονάρντο (αριστερό εξτρέμ), Σιαλμάς (δεξί εξτρέμ) και Μπερνς (φορ).

 

Τελευταία Νέα