«Ντροπή σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό»

Gazzetta team
«Ντροπή σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό»
Η ελληνική οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την αγορά των Αμερικάνων παικτών που προορίζονται για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και για αυτό ο γνωστός ατζέντης, Μαρκ Κορνστάιν, τα έβαλε με τους «αιώνιους».

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο ελληνικό μπάσκετ και κυρίως τους «αιώνιους» έχει επηρεάσει αρκετά ολόκληρη την αγορά με άρθρο του «hoopshype.com» να είναι ιδιαίτερα επικριτικό αναφέροντας ακόμα και ότι «θα σκεφτούν πρώτα να παίξουν στη Σομαλία αρκετοί NBAers και έπειτα, θα κοιτάξουν την Ελλάδα».

Προς επίρρωση της κατάστασης, ο αρθρογράφος ζήτησε τη γνώμη του ατζέντη, Μαρκ Κορνστάιν που τόνισε ότι «είναι ειρωνικό. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν στην πρώτη γραμμή με τους Τσίλντρες και Κλέιζα. Ήταν πολύ επιθετικοί στο παρελθόν, αλλά καθυστερούν λόγω της οικονομικής κατάστασης εκεί. Είναι πολύ ήσυχοι».

Όταν ρωτήθηκε ο Αμερικάνος ατζέντης για τις πιθανότητες να αποκτήσει κάποια ελληνική ομάδα ΝΒΑer είπε: «με μια λέξη: όχι. Είναι πραγματικά ντροπή. Ήταν δυο από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Πρέπει να είσαι πολύ πολύ προσεκτικός όταν στέλνεις πια έναν παίκτη εκεί και όχι μόνο από μπασκετική άποψη. Κοιτάξτε την οικονομία τους. Έχει επιδράσει σε όλες τις επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες και το μπάσκετ».

Έπειτα, στο άρθρο αναφέρεται η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα μεγάλα συμβόλαια, ενώ επισημαίνεται και η φυγή παικτών όπως οι Φώτσης, Νίκολας και Μπουρούσης.

Ο Αμερικάνος αρθρογράφος επικαλέστηκε στη συνέχεια το παράδειγμα του Τζος Τσίλντρες που αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα από το ΝΒΑ σε τόσο μικρή ηλικία (στον πρόλογο γίνεται αναφορά και στους Λίνας Κλέιζα, Ντομινίκ Γουίλκινς και Ντερόν Γουίλιαμς) και παραθέτει τις προ εβδομάδας δηλώσεις του «Τσίλι» σχετικά με την οικονομική αφερεγγυότητα των ομάδων.

Σύμφωνα με τον επίλογο του άρθρου: «ο Τζος Τσίλντρες μπορεί να μην είναι απλά ένας πρωτοπόρος, αλλά ένα… απολίθωμα» εξηγώντας ότι πολύ δύσκολα θα έρθει πια κάποιος Αμερικάνος NBAer στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, σε τέτοια ηλικία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα