Ρελάνς με Γεωργιάδη, αλλά…

Ρελάνς με Γεωργιάδη, αλλά…

bet365

Με την πλάτη στον τοίχο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία με αρκετούς παίκτες μείον σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Οι Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο, Ελ Ζαρ έμειναν ελεύθεροι ο Κουτσιανικούλης παραχωρήθηκε στον Εργοτέλη και ο Βιτόλο έμεινε ελεύθερος. Στη θέση τους αποκτήθηκε ο Ρομπέρ και μετά… ξηρασία.

Η απόκτηση του Γεωργιάδη ήταν μονόδρομος για την διοίκηση μετά μάλιστα και την εισήγηση του Μπόλονι που ζήτησε παίκτη για τα άκρα προκειμένου να προωθήσει τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης. Τουλάχιστον μέχρι να αποκτηθεί ο επιθετικός περιοχής που ζήτησε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε τάχιστα και απέδειξε ότι όταν θέλει έναν παίκτη έχει τη δυνατότητα να τον αποκτά. Ζαγοράκης και Βρύζας χρησιμοποίησαν την πειθώ τους τόσο με τον Πέτρο Θεοδωρίδη όσο και με τον Γιώργο Γεωργιάδη για να κάνει – επιτέλους – μια μεταγραφή ο Δικέφαλος.

Ωστόσο ένας Γεωργιάδης – όσο ταλέντο κι αν διαθέτει - δεν φέρνει την άνοιξη και εξηγούμαι…

Προσωπικά δεν έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του. Είναι σαφές ότι η ομάδα έχει αγωνιστικό προσανατολισμό, είναι σαφές ότι ο Μπόλονι προσπαθεί να προσθέσει κάποια νέα – απαραίτητα - στοιχεία στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, είναι επίσης σαφές ότι η ομάδα αποκτά ταχύτητα στην ανάπτυξη της.

Ωστόσο θεωρώ ότι στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε θα έπρεπε να είναι ένα σκαλί πιο πάνω η ομάδα σε ότι αφορά τον βαθμό ετοιμότητας της, με δεδομένο μάλιστα ότι σε 10 μέρες υποδέχεται την Βαλερένγκα ή τη Μίκα στην Τούμπα για τον Γ΄ γύρο της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτά που γράφω σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μομφή προς το πρόσωπο του προπονητή. Ανησυχίες εκφράζω καθώς διαπιστώνω ότι από την ομάδα λείπουν στοιχεία όπως η ομοιογένεια και η διάρκεια στο παιχνίδι της. Θεωρώ ότι ο Μπόλονι με τη σοβαρότητα που δουλεύει και την ειλικρίνεια με την οποία εκφράζεται ( σε κάθε περίπτωση ) σύντομα θα δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο. Απαραίτητη προϋπόθεση να τον βοηθήσει και η διοίκηση με την προσθήκη δυο – τριών παικτών. Κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει στο σωστό χρόνο προκειμένου να παρουσιαστεί ο Δικέφαλος 100 % έτοιμος για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Αν ο Γεωργιάδης, το χαφ και ο επιθετικός που είναι εμφανές ότι λείπουν από την ομάδα είχαν αποκτηθεί νωρίτερα και συμμετείχαν στην προετοιμασία θα ήταν εντελώς διαφορετική η εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά παιχνίδια και η Βαλερένγκα ή η Μίκα θα φάνταζαν ως μια καλή ευκαιρία προετοιμασίας για τον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Τώρα είναι όλοι ανήσυχοι και πολύ καλά κάνουν. Ναι, δεν επιτρέπεται για τον ΠΑΟΚ να ανησυχεί για το αν θα προκριθεί σε βάρος μιας ομάδας από τη Νορβηγία ή την Γεωργία, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Καλύτερα να ανησυχούν τώρα παρά να βαριανασαίνουν αργότερα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.