Δουλειά στις «στημένες» μπάλες (vids)

Gazzetta team
Δουλειά στις «στημένες» μπάλες (vids)

bet365

Διαφορετικό κομμάτι του παιχνιδιού δουλεύεται κάθε μέρα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ. Στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας σειρά είχαν οι «στημένες» φάσεις και οι αντεπιθέσεις. Δείτε τα βίντεο του gazzeta.gr.

Οι ερυθρόλευκοι στο Ζέεφελντ δεν ξέρουν τι θα… συναντήσουν σε κάθε προπόνηση. Το τρέξιμο και η κούραση μπορεί να μη λείπει, ωστόσο, με αυτό τον τρόπο ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφεύγει τουλάχιστον την… βαρεμάρα των ποδοσφαιριστών, διατηρώντας τους σε εγρήγορση.

Σήμερα, Δευτέρα, το πρωινό «μενού» περιελάμβανε άσκηση τακτικής για «στημένες μπάλες», δηλαδή κόρνερ και φάουλ αλλά και αντεπιθέσεις που προκύπτουν από αυτές τις φάσεις. Στη συγκεκριμένη άσκηση, (σ.σ. 11 εναντίον 11 σε μισό γήπεδο) το παιχνίδι ξεκινούσε με εκτέλεση στημένης μπάλας (κόρνερ ή φάουλ) με την επιτιθέμενη ομάδα να προσπαθεί να «βγάλει» κάποια κομπίνα και την αμυνόμενη αντίστοιχα να προσπαθεί να δημιουργήσει αντεπίθεση.

Οι στατικές φάσεις και οι αντεπιθέσεις που προκύπτουν για την άλλη ομάδα από αυτές, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο του σύγχρονου ποδοσφαίρου και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τις προπονήσεις στο Ζέεφελντ.

Έτσι, μέσα από μία μόλις άσκηση τακτικής, οι παίκτες εκπαιδεύονται ταυτόχρονα στο πώς να δημιουργούν και να αντιμετωπίζουν φάσεις από στημένες μπάλες, επίσης, πώς να βγάζουν ταχύτατες αντεπιθέσεις από αυτές αλλά και πώς να επιστρέφουν στην άμυνα για να τις «αναχαιτίσουν».

Όσον αφορά στις ομάδες που προέκυψαν ήταν οι εξής: Κάταϊ, Χαβίτο, Μοντεστό, Χολέμπας, Σουμπίνιο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Τζιμπούρ, Γκρίμπιτς στους «κίτρινους» και Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Παπάζογλου, Ριέρα, Ουρτάδο, Μιραλάς, Μανιάτης, Φουστέρ, Μαρκάνο, Βαλεριάνος στους «κόκκινους».

Το τελικό σκορ ήταν 3-0 υπέρ των κίτρινων, με σκόρερ τους Γκρίμπιτς (με κοντινό πλασέ), Τζιμπούρ (με κεφαλιά) και Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος επιβεβαιώνει συνεχώς ότι διαθέτει εξαιρετική ικανότητα στα τελειώματα φάσεων, αφού αυτή τη φορά «κρέμασε» τον Κοστάντσο με μονοκόματο βολέ δέκα περίπου μέτρα έξω από την περιοχή, έπειτα από λάθος του Μαρκάνο.

 

Τελευταία Νέα