Οπωσδήποτε χαφ

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας

bet365

Ο Γέστε την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στο Πειραιά. Ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, με γεμάτες χρονιές εδώ και μια δεκαετία, αλλά και με ένα ερωτηματικό.

Και αυτό αφορά το επίπεδο του περσινού πρωταθλήματος, στο οποίο αγωνίστηκε.
Δεν τίθεται θέμα ότι δεν είναι… συνταξιούχος επειδή είναι 32 ετών. Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να τα μηδενίζουμε όλα. «Παππού» έλεγαν τον Γκόγκιτς, «ήρθε για τα ένσημα», ήταν η άποψη για τον Ριβάλντο, ενώ και ο Κοβάσεβιτς που ήρθε και έκλεισε την καριέρα του στο λιμάνι είχε ξεκινήσει για… μπακ απ του Κωνσταντίνου, αλλά αποδείχθηκε ο πιο ποιοτικός επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος.


Στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν ξέρεις μπάλα παίζεις, ακόμα και δεν έχεις την φρεσκάδα και την εκρηκτικότητα των προηγούμενων ετών. Και τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τον Γέστε…


Αφήνουμε την επίθεση και πάμε στον άξονα. Εκεί που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κερδίζονται τα ματς. Επειδή έχει αρχίσει να κυκλοφορεί το σενάριο, ότι «αν δεν γίνει του Σάντσες, μπορεί και να μην αποκτηθεί άλλο κεντρικό χαφ», ο υπογράφων θα πει ξεκάθαρα την άποψή του.
Για την Ελλάδα, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και να μην γίνει άλλη μεταγραφή. Ακόμα και του Γέστε.

Πάλι φαβορί θα ξεκινήσουν οι Πειραιώτες. Και επειδή κάποιοι θα έχετε αντίθετη γνώμη, οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» που βρίσκονται στην… transfer list, παίζουν για πλάκα στο 90% των άλλων ομάδων (και κάποιοι στο 100%...).


Στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε αυτή τη διοργάνωση τα χαφ πρέπει να κάνουν την διαφορά. Και η τετράδα Φέισα, Ιμπαγάσα, Ουρτάδο και Μοδέστο, μπορεί να έχει ποιότητα, αλλά έχει συνάμα και ερωτηματικά. Με τον Ουρτάδο (για τον οποίο τα είπαμε και στο προηγούμενο blog) δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, λόγω των πολλών περσινών τραυματισμών.

Ο Μοδέστο δεν είναι αμυντικό χαφ (έστω και αν πέρυσι έπαιξε με επιτυχία στη συγκεκριμένη θέση), ενώ ο Φέισα βγάζει την ποιότητά του στο Σέεφελντ, αλλά 100% σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς. Γιατί πρόκειται για νέο ποδοσφαιριστή. Ο Ιμπαγάσα είναι παικτάρα και δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση.


Θεωρούμε ότι λείπει ο «σκύλος». Αυτός που καταπίνει χιλιόμετρα και μαρκάρει και τέτοιο παίκτη χρειάζεται ο Ολυμπιακός για την Ευρώπη. Ο Σάντσες τα έχει αυτά τα στοιχεία και μακάρι να έρθει. Αλλά και αυτό το σίριαλ… γίγας, να μην έχει αίσιο τέλος, πρέπει να έρθει άλλο αμυντικό χαφ…

Υ.Γ. Όντως πήραν τα παιδιά της Θύρας 7 τον δρόμο προς την Κόρινθο. Απλά σταμάτησαν στο Λουτράκι. Για να ρίξουν καμιά μπίλια στο καζίνο! Και για αυτό δεν έγιναν επεισόδια. Βρε, τι άλλο θα ακούσουμε…


Υ.Γ. (1) Για τον φίλο που έγραψε σε σχόλιο ότι θα συζητώ στο ΠΟΚair της επόμενης σεζόν για τα ντέρμπι στο τοπικό του Πειραιά, θα του πω ότι στη ζωή δεν είναι κακό να θέλει κανείς κάτι. Αλλά δυστυχώς για αυτόν, το μενού έχει… γλαρόσουπα.


Υ.Γ. (2). Τι θα συνέβαινε, εάν ο ΠΑΟΚ άφηνε ελεύθερο κάποιον παίκτη του για να τον πάρει ο Ολυμπιακός;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…