Αποχώρησε ο Φέισα (videos)

Gazzetta team
Αποχώρησε ο Φέισα (videos)

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Πρόβλημα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε... έκρυβε η πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ, αφού ο Λιούμπομιρ Φέισα αποχώρησε μετά από ενόχληση στους αριστερούς προσαγωγούς. Καλύτερα ο «Φέτφα», όλα καλά με τους τερματοφύλακες. Δείτε βίντεο από την προπόνηση.

Στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) τελείωσε η καθιερωμένη πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ, η οποία συνεχίστηκε σε έντονους ρυθμούς υπό την καθοδήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μία προπόνηση, η οποία έκρυβε και ένα απρόοπτο για τον Βάσκο τεχνικό, ο οποίος είδε τον Λιούμπομιρ Φέισα να αποχωρεί από το πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στους αριστερούς προσαγωγούς. Ο Σέρβος μέσος θα εξεταστεί από το ιατρικό τιμ των Πειραιωτών, θα υποβληθεί σε φυσικοθεραπεία και ακολούθως η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί.

Όσον αφορά τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο νεαρός άσος ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα, έδειξε όμως πως ήταν εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση, ακολουθώντας προπόνηση βασισμένη σε ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων σταθεροποίησης και αερόβιας γυμναστικής.

Παράλληλα, το ευχάριστο για τον Βαλβέρδε είναι πως όλοι οι τερματοφύλακες της ομάδας προπονήθηκαν κανονικά και ακολούθησαν το πρόγραμμα τους.

 

Το σημερινό «μενού»

Στα της προπόνησης, το πρόγραμμα διήρκησε 1,5 ώρα και στο πρώτο μισό ως συνήθως έγιναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Στο δεύτερο μισό, πραγματοποιήθηκαν ξανά ασκήσεις τακτικής που έχουν σαν επίκεντρο την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, το pressingκαι τις σωστές τοποθετήσεις στο γήπεδο.

Αρχικά, οι «ερυθρόλευκοι» χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των δέκα και έκαναν δύο διαφορετικές ασκήσεις τακτικής 5x5.

Στην πρώτη οι δύο ομάδες ήταν οι εξής: Χολέμπας, Χαβίτο, Κάταϊ, Τζιμπούρ και Αβραάμ στους «κίτρινους» και Νικλητσιώτης, Παπάζογλου, Πάντελιτς, Τοροσίδης και Σουμπίνιο στους «κόκκινους», με «μπαλαντέρ» (σ.σ. παίζουν με όποια ομάδα έχει την κατοχή) τους Μοντέστο και Ποθάνκο. Η άσκηση έγινε σε μικρό γήπεδο και το παιχνίδι ξεκινούσε με τη μια ομάδα να έχει τα μπάλα στα πόδια της στη μια πλευρά (π.χ. αριστερά) και να αλλάζει κοντινές πάσες στο μισό γήπεδο με σκοπό να μην πάρει τη μπάλα ο αντίπαλος. Όταν όλοι οι αντίπαλοι είχαν πια μπει στο μισό κομμάτι του γηπέδου που παιζόταν το παιχνίδι και πίεζαν, η μπάλα έπρεπε να μεταφερθεί με μακρινή μπαλιά στο άλλο άκρο του γηπέδου όπου περίμενε ο «μπαλαντέρ».

Για την άλλη άσκηση, οι παίκτες χωρίστηκαν ως εξής: Φουστέρ, Γκαλίτσιος, Ριέρα, Μιραλάς, Γκρίμπιτς για τους «κίτρινους», Βαλεριάνος, Ουρτάδο, Μαρκάνο, Μανιάτης, Φέισα για τους «κόκκινους». Σε αυτή την περίπτωση το γήπεδο ήταν λίγο μεγαλύτερο και οι δύο ομάδες είχαν σαν στόχο μικρά τέρματα του ενός μέτρου.

Η τελευταία άσκηση τακτικής που πραγματοποιήθηκε πριν το τέλος της προπόνησης αφορούσε παιχνίδι 4x4 σε μικρό γήπεδο, χωρίς τέρματα. Και σε αυτή την περίπτωση, οι μπαλαντέρ ήταν δύο και οι παίκτες είχαν δικαίωμα να κάνουν δύο επαφές με τη μπάλα, δηλαδή ένα κοντρόλ και πάσα, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να διατηρούν τη θέση τους. Σκοπός της άσκησης αυτής είναι η βελτίωση του κοντρόλ και της κοντινής πάσας, ενώ συνολικά ο παίκτης εκπαιδεύεται στην κατοχή μπάλας και τη διατήρηση της θέσης του στο γήπεδο.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα