Συγχώνευση; Ούτε για αστείο!

Συγχώνευση; Ούτε για αστείο!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Συγχώνευση; Ούτε για αστείο!

bet365

Για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της μπασκετικής ΑΕΚ με την αντίστοιχη του Αργους προκειμένου να γλιτώσει τον υποβιβασμό (και όχι μόνο) γράφει στο blog του ο Γιώργος Τσακίρης ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρέπει να δεχτεί κι άλλη... γροθιά στο πρόσωπο ο σύλλογος που έμαθε στην Ελλάδα το μπάσκετ!!!

Είναι δεδομένο: το καλοκαίρι, τους μήνες που όλοι στην (αθλητική) Ελλάδα ασχολούνται με τις μεταγραφές των αγαπημένων τους ομάδων σε κάθε άθλημα –είτε με τα στημένα όπως συνέβη φέτος– μπορούν να περάσουν πράγματα και γεγονότα που σε κάποιους (όπως εμένα) προκαλούν τον τρόμο!

Συμβαίνει (και) στην πολιτική τούτο το πράγμα. Εκεί που όλοι το καλοκαιράκι έχουν αλλού το μυαλό τους, κοινώς στις διακοπές τους, στη θάλασσα, στα θηλυκά, τσουπ στην Βουλή η εκάστοτε κυβέρνηση προχωράει σε ψήφιση νόμων – νομοσχεδίων προκειμένου να έχουν λιγότερες αντιδράσεις.

Στα δικά μας όμως… Στην μπασκετική ΑΕΚ τούτη την περίοδο επιχειρείται να συμβεί ένα «έγκλημα» σε βάρος της ιστορίας του μεγάλου αυτού συλλόγου. Διότι για μένα το ενδεχόμενο συγχώνευσης της ΑΕΚ με την ΑΕΚ Αργους συνιστά έγκλημα κατά της μεγάλης αυτής ομάδας, του συλλόγου που έμαθε στην Ελλάδα το μπάσκετ… Ενιωσα την ανάγκη να γράψω για το συγκεκριμένο θέμα από τη συζήτηση που είχα με τον φίλο μου Μιχάλη, έναν οπαδό της Ενωσης που κατά την ταπεινή, προσωπική μου άποψη, αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση αγάπης για την ομάδα δίχως αξιώσεις και απαιτήσεις ανταπόδοσης… Αυτή βέβαια είναι μια άλλη κουβέντα, προσωπική απλά δεν μπορώ να μη γράψω δυο λόγια παραπάνω για έναν άνθρωπο που ειλικρινά εκτιμώ και σέβομαι για την ποιότητά του και τον χαρακτήρα του. Αν μου έλεγαν πως θα περιέγραφες τον ιδανικό ΑΕΚτσή θα ανέφερα τον Μιχάλη… Πάμε παρακάτω πάλι.

Δεν καταλαβαίνω προσωπικά πώς στην μπασκετική ΑΕΚ έχουν βαλθεί κάποιοι να την μετατρέψουν πιο… Ολυμπιακό από ποτέ! Μα την Παναγία αδυνατώ να καταλάβω αυτά που συμβαίνουν μήνες τώρα και να εξηγήσω το λόγο για τον οποίο η ομάδα στάθηκε τόσο άτυχοι να την εκθέτουν εκ των έσω.

Μετά τη ντροπή (ναι τη ντροπή μια και αφού όλη τη σεζόν γνώριζαν για όσα άσχημα συνέβαιναν έπρεπε να κατατεθεί η όποια ένσταση από πολλές ομάδες πριν φτάσουμε στο… αμήν!) της κατάθεσης ένστασης για να κερδίσει σε βάρος του Ηλυσιακού την παραμονή στην κατηγορία, έρχεται σαν… γροθιά στο πρόσωπο η πρόταση (ξεφτίλα για μένα) περί συγχώνευσης της ΑΕΚ που έμαθε το μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα, με τόσους τίτλους και ιστορικές στιγμές, με κάποια ΑΕΚ Αργους. Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν!

Πόσα χτυπήματα να αντέξει η αξιοπρέπεια του ΑΕΚτσή; Ειλικρινά πόσα; Η νοοτροπία, η ιδέα, το πιστεύω του Ενωσίτη επιβάλλει (για μένα, έτσι όπως εγώ έχω στο μυαλό μου την ΑΕΚ και το τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος) τον υποβιβασμό ακόμη και στην Β΄ κατηγορία αν και εφόσον αυτή είναι η μοναδική λύση. Δεν έχω τίποτα με το συμπαθές Αργος, την πρώτη πόλη της Ευρώπης. Αλλωστε η καταγωγή μου κρατάει από ‘κει… Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα γίνει ένα με κάποια ΑΕΚ Αργους. Αν συμβεί τελικά (και) αυτό προσωπικά δεν θα μπορώ να αναγνωρίσω τη συγκεκριμένη ομάδα σαν τη… δική μου ΑΕΚ! Στην περίπτωση που γίνει η συγχώνευση το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ που ξέραμε δεν θα υπάρχει πια… Γι’ αυτό ας το σκεφτούν ξανά και ξανά αυτό που προτείνουν εκείνοι που το κάνουν. Είναι απαράδεκτο να προσπαθούμε σώνει και ντε να κάνουμε όλα όσα κοροϊδεύαμε κατά καιρούς και χρόνια ολόκληρα. Προκαλεί αηδία αυτή η κατάσταση και πρέπει να το καταλάβουν εκείνοι που πρέπει όσο είναι καιρός…

Υγ: Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο (ξέρει εκείνος) που ξεκίνησε τη συγκεκριμένη συζήτηση για τη μεγάλη ΑΕΚ του μπάσκετ στο statusμου στο facebook. Η συγκεκριμένη συζήτηση με… ανάγκασε να γράψω το παραπάνω κείμενο για να ξεκαθαρίσω την άποψή μου που είναι απόλυτα αρνητική για το θέμα της συγχώνευσης… Ούτε για αστείο δεν θέλω να το ακούω!

Και θυμάμαι που έλεγα με φίλους: «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον υποβιβασμό μας στο μπάσκετ φέτος»… Μετά ακολούθησε η ένσταση για να γλιτώσουμε την Α2 και τώρα το θέμα της συγχώνευσης. Πραγματικά τρομάζω να γράψω πως δεν υπάρχει κάτι χειρότερο γιατί έτσι όπως το πάνε αυτοί θα με αδειάσουν και πάλι, θα βρουν κάτι ακόμη χειρότερο κατά της ΑΕΚ να κάνουν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...