«Καμία σχέση με τις εκκρεμότητες η επικύρωση»

Gazzetta team
«Καμία σχέση με τις εκκρεμότητες η επικύρωση»

bet365

Ο Γιώργος Σπανός ψήφισε «λευκό» για την επικύρωση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ και με δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας τόνισε ότι η επικύρωση δεν έχει καμία σχέση με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

«Η Σούπερ Λιγκ είναι συλλογικό όργανο και αποφάσισε σήμερα, μετά από αναλύσεις των νομικών εκπροσώπων της λίγκας, να επικυρώσει τη βαθμολογία, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Μπροστά μας έχουμε σημαντικές υποχρεώσεις, ενώ το επέβαλαν και οι συμβατικές υποχρεώσεις της Λίγκας. Η επικύρωση της βαθμολογίας δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες αποφάσεις εκκρεμούν στη δικαιοσύνη.

Μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις είναι και η σύμβαση με τη NOVA. Υπάρχουν ρήτρες, όμως έχει ζητηθεί από τη NOVA να υπάρξει παράταση και λόγω των εκκρεμοτήτων σε δικαστικό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Η ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος θα είναι στις 27-28 Αυγούστου.

Δεν γνωρίζω τις νομικές προεκτάσεις, όμως σύμφωνα με τους νομικούς η επικύρωση δεν έχει καμία σχέση με τις νομικές εκκρεμότητες. Το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει και εφόσον κάποια ομάδα αποδειχθεί ότι πρέπει να υποβιβαστεί, αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και θα συνεχίσουμε με 15 ομάδες.

Ευελπιστούμε ότι η ποινική δικαιοσύνη θα τρέξει τις υποθέσεις και τα πάντα θα έχουν διαλευκανθεί στο τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Όπως είπα και πριν, η Σούπερ Λιγκ είναι ένα συλλογικό όργανο και η απόφαση που πάρθηκε ήταν δημοκρατική. Δεν έχει σημασία να συζητάμε για την επικύρωση, γιατί για μένα δεν δημιουργεί κανένα δεδικασμένο. Αν αύριο το πρωί, σε 15 ημέρες, παρθεί απόφαση για κάποια ομάδα, θα τη σεβαστούμε και η ομάδα θα αντικατασταθεί.

Έχουμε πάρει μία απόφαση σαν Σούπερ Λιγκ και την έχουμε κοινοποιήσει στην ΕΠΟ, ότι αν κάποια ομάδα υποβιβαστεί για οποιονδήποτε λόγο, θα αντικατασταθεί άμεσα από ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ.

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν πείστηκα για την ορθότητα των ισχυρισμών των νομικών. Όποια απόφαση βγει από τα Δικαστήρια, θα τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια. Για μένα η επικύρωση δε δημιουργεί κανένα δεδικασμένο», ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Ατρομήτου.

Τέλος, ο κ. Σπανός τόνισε ότι δεν γνώριζε για τις νέες διώξεις που ασκήθηκαν. «Όχι, δεν πληροφορήθηκα για τις νέες διώξεις. Πρώτη φορά το ακούω», ήταν το σχόλιό του.

 

Τελευταία Νέα