Στην Σπαρτάκ ο Λουκάς!

Στην Σπαρτάκ ο Λουκάς!

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Yπέγραψε κλειστό συμβόλαιο διετούς διάρκειας αντί 2,4 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά απορρίπτοντας την πρόταση του Ολυμπιακού.

Ο διεθνής φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» αποφάσισε να υποκύψει στο ασφυκτικό πρέσινγκ της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και να υπογράψει διετές συμβόλαιο με αποδοχές που θα φθάνουν τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό διήρκησαν αρκετές μέρες και οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τον παίκτη κάνοντας τρεις αυξήσεις στην πρόταση τους. Η τελική πρόταση των Πειραιωτών έφθασε στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ συνολικά για διετές συμβόλαιο, όσα δηλαδή είχε ζητήσει αρχικά ο παίκτης από τους «ερυθρόλευκους».

Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης όμως, επανήλθε το βράδυ της Πέμπτης και με νέα βελτιωμένη πρόταση που άγγιξε τα 2,4 εκατομμύρια για κλειστό διετές συμβόλαιο έκανε δικό της τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Εκτός των άλλων, ο διεθνής φόργουορντ δελεάστηκε και από το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του υπό τις οδηγίες του Στέφανου Δέδα που είναι βοηθός του Γιούρι Ζντοβτς στην Σπαρτάκ.

Διευκρινίσεις…

Τα τελευταία τρία 24ωρα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν αρκετά σκληρές. Τελικά, όμως, ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία και τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Από την πλευρά των εκπρωσώπων του παίκτη διέρρευσε πως οι Πειραιώτες πρότειναν στον διεθνή φόργουορντ/σέντερ συμβόλαιο διετούς διάρκειας έναντι 1,6 εκ ευρώ για δύο χρόνια. Η μια πρόταση… μιλούσε για 700.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 900.000 το δεύτερο.

Η άλλη πρόταση ήταν 550.000 τον πρώτο χρόνο και αν οι ερυθρόλευκοι τον κρατούσαν για δεύτερο χρόνο, θα έπρεπε να του δώσουν 1,1 εκ ευρώ. Όπως φαίνεται, όμως, αυτές ήταν οι προτάσεις της πλευράς του παίκτη και όχι του Ολυμπιακού, ο οποίος επίσημα διέψευσε πως έγιναν τέτοιες προτάσεις και ξεκαθάρισε πως η προσφορά ήταν 1,3 εκ ευρώ για δύο χρόνια και όλες οι υπόλοιπες συζητήσεις δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα