Ο «μπαμπούλας» της UEFA!

Gazzetta team
Ο «μπαμπούλας» της UEFA!

bet365

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της UEFA όσον αφορά τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα και ποιες οι κινήσεις της ΕΠΟ; Διαβάστε τι δήλωσε στο gazzetta.gr το γραφείο Τύπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για την επιστολή προς την αντίστοιχη ελληνική πλευρά.

Οι εξελίξεις τρέχουν όσον αφορά τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα και η UEFA παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα, μια και είναι άμεσα ενδιαφερόμενη καθώς στις διοργανώσεις της έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση πέντε ελληνικές ομάδες ενόψει της νέας σεζόν, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να θέλει πλήρη εξακρίβωση των στοιχείων πριν προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση.

Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει αφού ο Ολυμπιακός Βόλου που άμεσα μπαίνει στην προκριματική διαδικασία του Europa League εμπλέκεται στις υποθέσεις που έχουν προκύψει και εξετάζονται από τις ελληνικές αρχές και αυτό έχει φουντώσει τα σενάρια αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Μια πρώτη επιβεβαίωση των προθέσεων της UEFA ήρθε στο φως της δημοσιότητας χτες με τη δημοσιοποίηση από την ΕΠΟ της επιστολής που έστειλε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην αντίστοιχη ελληνική, με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Τζιάνι Ινφαντίνο, ζητώντας μια ακόμη φορά ενημέρωση σχετικά με την έρευνα των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

Τα δύο συμπεράσματα από τον πρόεδρο

Οι σημερινές δηλώσεις του Πιλάβιου αντικατοπτρίζουν απόλυτα την ισχύουσα κατάσταση: «Δεν ζητείται γνώμη από εμάς αλλά πληροφόρηση. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το αν οι ελληνικές ομάδες θα παίξουν στην Ευρώπη» ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα. Και τα δύο συμπεράσματα που εξάγονται πρώτα είναι και τα προφανή.

Η ΕΠΟ την πληροφόρηση, η UEFA τη γνώμη. Εν ολίγοις, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία υπό την καθοδήγηση του Μισέλ Πλατινί ζητά νέες ενημερώσεις για να προβεί εκείνη σε ενέργειες προλαμβάνοντας τυχόν καθυστερήσεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσφήμηση του προϊόντος της, το οποίο και διαφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού.

Η UEFA έδειξε τη γραμμή πλεύσης

Επιπλέον, η τελευταία φράση του κ. Πιλάβιου επιβεβαιώνει πως ακόμα όλα είναι μετέωρα γύρω από τη συμμετοχή ή μη των ελληνικών ομάδων και όταν αυτό μένει ανοιχτό από τα πλέον επίσημα χείλη της ελληνικής πλευράς, αντιλαμβανόμαστε πως ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει και οι φόβοι ευσταθούν.

Το παζλ δένει και η πλέον ουσιώδης παράγραφος της χτεσινής επιστολής προς την ΕΠΟ: «Παρακαλώ σημειώστε πως ένας σύλλογος, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, δεν θα πρέπει να έχει οποιαδήποτε άμεση ή/και έμμεση εμπλοκή, από το 2007, σε καμία δραστηριότητα που αποσκοπεί στην προσυνεννόηση ή επηρεασμό του αποτελέσματος ενός αγώνα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» ανέφερε λιτά η UEFA δίνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο γραμμή πλεύσης.

Το gazzetta.gr ήρθε σε επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου της UEFA, για να μάθει την επόμενη κίνηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Αφού πρώτα επιβεβαιώθηκε ότι η επιστολή στάλθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της UEFA ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες, επισημάνθηκε από τα στελέχη της Νιόν ότι μέχρι νεωτέρας δεν μπορεί να γίνει κανένα σχόλιο. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι το τι πρέπει να γίνει είναι γραμμένο στην επιστολή με σαφήνεια.

«Ναι, στείλαμε την επιστολή περιμένοντας ανταπόκριση. Λόγω της λεπτότητας του θέματος όμως δεν μπορεί να γίνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσου περισσότερο τα πράγματα» ήταν η επίσημη τοποθέτηση. Το σίγουρο όμως που εξάγεται ως συμπέρασμα με τη συρραφή των γεγονότων είναι ένα: η UEFA μπορεί να μην εμπλέκεται στα των ελληνικών αρμοδιοτήτων αλλά η ελληνική «ελευθερία» σταματά εκεί που αρχίζει εκείνη της UEFA μέσω των διοργανώσεών της και δεν θα έχει ρόλο κομπάρσου από τη στιγμή που επηρεάζεται με τις διοργανώσεις της. Έτσι, ό,τι κι αν συμβεί θα έχει και τη δική της έγκριση.


 

Τελευταία Νέα