Ο Τσιρίλο και ο στράικερ

Ο Τσιρίλο και ο στράικερ

Ο Τσιρίλο και ο στράικερ

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τη σημασία της παραμονής του Τσιρίλο, αλλά και την ανάγκη σημαντικής επένδυσης σε επιθετικό.


Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Τσιρίλο κάλυψε το ένα από τα –θεωρητικά– δύο κενά που παρουσίαζε το ρόστερ του Δικεφάλου ενόψει της νέας περιόδου.


Και λέω θεωρητικά, διότι αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα από την ΠΑΕ θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες διορθωτικές κινήσεις που αφορούν το έμψυχο υλικό. Κάποιοι παίκτες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν. Με δεδομένα όμως τα οικονομικά περιθώρια στα οποία κινούνται ο Κωνσταντινίδης και ο Μπόλονι, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για αλλαγές στο ρόστερ, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι κανείς από τους παίκτες που έχουν συμβόλαια με την ομάδα δεν δέχεται να φύγει χωρίς αποζημίωση. Και ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να αποζημιώσει παίκτες και παράλληλα να προσθέσει νέα συμβόλαια στο μπάτζετ.


Οι απόψεις για την ανανέωση του συμβολαίου με τον Ιταλό αμυντικό διίστανται. Αρκετά σημαντικός αριθμός φιλάθλων περίμενε νέο πρόσωπο στην άμυνα της ομάδας και εκφράζει την απογοήτευσή του για την ανανέωση της συμφωνίας με τον Τσιρίλο. Θεωρώ ότι τον αδικούν τον Ιταλό και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.


Το θέμα είναι καθαρό επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό. Αν η ΠΑΕ το χειριζόταν με διαφορετικό τρόπο, δεν θα υπήρχαν μουρμούρες. Ο Τσιρίλο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ. Αν δεχόταν την προσφορά που του κατέθεσε ο Κωνσταντινίδης πριν από ένα μήνα θα είχε υπογράψει συμβόλαιο και δεν θα υφίστατο κανένα ζήτημα. Θα φαινόταν σε όλους φυσιολογικό να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα ύστερα από ομολογουμένως πολύ καλή χρονιά.


Αν εξαιρέσουμε το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου πέρσι, ο Τσιρίλο ξεπέρασε με την απόδοσή του τις προσδοκίες. Σαφώς και δεν είναι Μαϊκόν, αλλά δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε ότι είχε ουσιαστική προσφορά στους περισσότερους αγώνες της ομάδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


Η επιμονή του για συμβόλαιο 250.000 ευρώ ανάγκασε τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αναζητήσει σε άλλες αγορές παίκτη για να καλύψει τη θέση του Ιταλού στην άμυνα. Οι περιπτώσεις του Ελ Ζαρ και του Σαμί ήταν σίγουρα αξιόπιστες, αλλά με τα χρήματα που διέθετε ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να τους αποκτήσει.


Εν κατακλείδι με 200.000 (αυτά αποφάσισαν καλώς ή κακώς ότι μπορούν να δαπανήσουν για αμυντικό) ευρώ που διέθετε η ΠΑΕ για αμυντικό, καλύτερη λύση από τον Τσιρίλο δεν υπήρχε στην αγορά. Έγιναν σκέψεις και για τον Ταυλαρίδη, αλλά προτιμήθηκε ο Μπρούνο λόγω εμπειρίας και χημείας με το σύνολο. Με σεβασμό θα δεχθώ και τις αντίθετες απόψεις, αλλά τα γεγονότα είναι όπως τα περιγράφω.


Το θέμα του επιθετικού είναι εντελώς διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ αναζητά έναν παίκτη που θα έχει την ικανότητα να... σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα φορ περιοχής που θα κάνει τη δουλειά που ΔΕΝ έκαναν ο Μουσλίμοβιτς και ο Φιλομένο. Την αλήθεια την ξέρουμε. Το καλό είναι και ακριβό. Για τον παίκτη που θα λύσει το επιθετικό πρόβλημα του Δικεφάλου πρέπει να δαπανηθεί σοβαρό ποσό.

Με 200.000 και 300.000 ευρώ δεν μπορείς να αποκτήσεις επιθετικό από τον οποίο να περιμένεις να σκοράρει 15 γκολ σε μια περίοδο. Γκολ που έλειψαν από τον ΠΑΟΚ πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι διοίκηση και τεχνική ηγεσία οφείλουν να εξασφαλίσουν ένα αξιοσέβαστο ποσό, προκειμένου να προσθέσουν στην ομάδα τον επιθετικό που θα «βγάλει» τα κάστανα από τη φωτιά.


ΥΓ1. Θεωρώ ότι μετά την απόκτηση επιθετικού δύσκολα θα γίνει άλλη μεταγραφική κίνηση, εκτός κι αν παραχωρηθεί παίκτης. Αν για παράδειγμα παραχωρηθεί ο Κουτσιανικούλης στον Εργοτέλη (προσφέρει αρκετά χρήματα στον ΠΑΟΚ και το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη) θα αναζητηθεί ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα πλάγια.


ΥΓ2. Στο θέμα των υποψηφίων επενδυτών τηρώ στάση αναμονής. Ύστερα από 25 σχεδόν χρόνια έχω καταλήξει σε ένα σοβαρό συμπέρασμα. Αγοραπωλησία επιτυγχάνεται όταν ο αγοραστής καταθέσει το αντίτιμο της πώλησης στον πωλητή. Στην προκειμένη περίπτωση πωλητής δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποία μπορούν να κατατεθούν χρήματα από οποιονδήποτε επιχειρηματία, ο οποίος αυτόματα θα καταστεί μεγαλομέτοχος. Τόσο απλά.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.