H ενδεκάδα της ΑΕΚ!

H ενδεκάδα της ΑΕΚ!

H ενδεκάδα της ΑΕΚ!

bet365

Let’s talk about football: Το gazzetta.gr επιχειρεί να δημιουργήσει την ενδεκάδα της ΑΕΚ που θα δούμε στους αγωνιστικούς χώρους τη σεζόν 2011-2012 βάσει των (έως τη στιγμή που γράφαμε το συγκεκριμένο κείμενο) κινήσεων ενίσχυσης του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ!

Η αντίστροφη μέτρηση ενόψει της (άτυπης) έναρξης της ποδοσφαιρικής σεζόν για την ΑΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει, αφού βρισκόμαστε μόλις εννέα μέρες (14/07) πριν από την πρώτη συγκέντρωση των μελών του «κιτρινόμαυρου» ποδοσφαιρικού τμήματος στα Σπάτα.

Και μπορεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας του ρεπορτάζ της ΑΕΚ να βρίσκονται τα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του ρόστερ και το «αύριο» σε οικονομικό επίπεδο, ωστόσο επειδή πρόκειται για ποδόσφαιρο (ή για… μπάλα αν προτιμάτε) καλό θα είναι να γράφουμε κάπου, κάπου καθαρά γι’ αυτό που πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο.

Θα επιχειρήσουμε λοιπόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα του ρόστερ της Ένωσης και τις μεταγραφικές της κινήσεις που έχουν γίνει από τους Σταύρο Αδαμίδη σε συνεργασία με τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Νίκο Κλητσίδη να παρουσιάσουμε την ενδεκάδα της ΑΕΚ για τη σεζόν 2011-2012 (δεν είναι τυχαίο ότι δεν αναφέρω τον Άρναρ Γκρέταρσον στα μεταγραφικά, αφού ακόμη δεν έχει κάνει κάτι από την πλευρά του, αν και όπως όλα δείχνουν θα πετύχει να φέρει τουλάχιστον τον Χέλγκασον).

Οι παίκτες που έχουν προστεθεί στο δυναμικό της Ενωσης μέχρι στιγμής είναι οι: Χοσέ Κάρλος, Κάλα, Κοντοές, Σιαλμάς, Μπέλεκ, Τσουκαλάς και Μπουγαΐδης, ενώ οι πληροφορίες που διαρρέουν από τα Σπάτα αναφέρουν ότι θα γίνουν ακόμη τρεις κινήσεις ενίσχυσης στην ΑΕΚ. Σε ποιες θέσεις; Δεδομένα για τερματοφύλακα και τέταρτο στόπερ (για παράδειγμα Χέλγκασον) και ίσως για έναν ακόμη φορ περιοχής, από τη στιγμή που ως τέτοιοι λογίζονται από τον 37χρονο Ισπανό προπονητή μόνο οι Μπέλεκ και Σιαλμάς, κάτι που σημαίνει πως δεν βγαίνουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις (ακόμη κι αν στους δύο παραπάνω συμπληρώσουμε και τον Λυμπερόπουλο).

Με δεδομένα λοιπόν τα έως τώρα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ –αλλά και εκείνους που… αποχαιρέτισαν τα Σπάτα– και συνυπολογίζοντας πως ο Χιμένεθ φέρεται να δίνει προβάδισμα (και φέτος) στο 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή (πολλοί μπορούν να το πουν και ως 4-2-3-1, μια και σε τέτοιο μπορεί να μεταλλαχθεί, ή και σε 4-4-1-1· γι’ αυτό άλλωστε το επιλέγει ο Ανδαλουσιανός κόουτς όπως ο ίδιος έχει εξηγήσει) σας παρουσιάζουμε τη νέα ενδεκάδα της ΑΕΚ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ:

Αραμπατζής.

ΤΕΤΡΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ:

Γεωργέας (δεξί μπακ), Δέλλας και Μανωλάς (δίδυμο στα στόπερ), Καράμπελας (αριστερό μπακ).

ΣΤΑ ΧΑΦ:

Ντιοπ («κόφτης» μπροστά από τα δυο στόπερ), Καφές (δεξιός εσωτερικός χαφ), Μάκος (αριστερός εσωτερικός χαφ) και Χοσέ Κάρλος (επιτελικός μέσος).

ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ:

Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ (επιθετικό δίδυμο).

Κάπως έτσι... φανταστείτε το δηλαδή:

------------------------------------Αραμπατζής----------------------------

------Γεωργέας-----Δέλλας--------Μανωλάς--------Καράμπελας----

-------------------------------------Ντιοπ-----------------------------------

---------------Καφές---------------------------------Μάκος---------------

-------------------------------Χοσέ Κάρλος--------------------------------

-------------------Μπέλεκ-----------------------Λυμπερόπουλος---------

Στις παραπάνω επιλογές (και ελπίζω να γίνεται κατανοητό πού παίζει ποιος) μπορείτε να καταλάβετε εύκολα με μια-δυο αλλαγές προσώπων πώς μπορεί να αλλάξει σε 4-2-3-1 η διάταξη ή και σε 4-4-1-1, που αποτελούν τις αγωνιστικές αδυναμίες του Μανόλο Χιμένεθ όπως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει.

Εννοείται πως για την άμυνα ο Ισπανός κόουτς έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει τους εξής:

Γιάννη Κοντοέ, ο οποίος δύναται να παίξει και στα άκρα της άμυνας και η ποδοσφαιρική λογική αναφέρει ότι θα πάρει περισσότερες συμμετοχές από τον «Φούλη», ο οποίος που διανύει την τελευταία του σεζόν στην ΑΕΚ.

Χουάν Κάλα, ο οποίος αποτελεί αγαπημένο «παιδί» του Χιμένεθ όταν βρισκόταν στη Σεβίλλη (στη β' ομάδα), κάτι που σημαίνει πως θα πάρει πολλές συμμετοχές (είτε ως αλλαγή είτε ως βασικός).

Σωκράτη Τσουκαλά, που υπολογίζεται για το δεξί άκρο της άμυνας μόνο και δεν γνωρίζουμε αν είναι αγωνιστικά έτοιμος να πάρει ευκαιρίες με το… καλημέρα στην ΑΕΚ.

Μαυρουδή Μπουγαΐδη, ο οποίος παίζει στο κέντρο της άμυνας, αλλά ίσως και να πάρει κάποια ευκαιρία μετά τα τέλη Οκτωβρίου (ίσως και Νοεμβρίου), μια και προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και τότε εκτιμάται η επιστροφή του σε φουλ τέμπο προπονήσεων.

*Επαναλαμβάνουμε πως αυτή είναι η ενδεκάδα της ΑΕΚ για τη σεζόν 2011-2012 (και τα πρόσωπα είναι αυτά που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστούν στο πρώτο κρίσιμο ματς της χρονιάς που αφορά τη διεκδίκηση πρόκρισης στους ομίλους του EuropaLeague) με τα τωρινά δεδομένα σε ό,τι αφορά στο ρόστερ της ομάδας και τις αγοραπωλησίες του συλλόγου μέχρι τούτη τη στιγμή… Υπενθυμίζουμε πως η ομάδα αναζητεί βασικό γκολκίπερ, έναν ακόμη στόπερ και πιθανολογείται πως ψάχνεται (και) για φορ περιοχής.

Πάντως μια ματιά στο ρόστερ όπως αυτό έχει διαμορφωθεί έως τώρα, είναι αρκετή για να παρατηρήσει κανείς πως υπάρχουν σημαντικά κενά που πρέπει να καλυφθούν, όπως για παράδειγμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής (στα κεντρικά χαφ) και στο αριστερό άκρο της άμυνας (υπολογίζοντας πάντα ότι η ΑΕΚ φέρεται να επικοινωνεί πως θα γίνουν τρεις ακόμη μεταγραφικές κινήσεις και με δεδομένο ότι δεν θα πωληθεί κάποιος εκ των Μάκου και Μανωλά).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα