Υπάρχει και ο άλλος αθλητισμός

Θοδωρής Βασίλης
Υπάρχει και ο άλλος αθλητισμός

bet365

Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο Μπέος, Ψωμιάδης και στημένα. Το Gazzetta.gr αναδεικνύει και την άλλη όψη του και σήμερα παρουσιάζει το έργο ζωής που άφησε ο Τσακίρης στον Πανιώνιο. Δείτε το super προπονητικό κέντρο που έφτιαξε στον Πανιώνιο!

Την ώρα που η Ελλάδα συγκλονίζεται από το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, μία ηλιαχτίδα φωτός από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη και τους συνεργάτες του έρχεται να μας δείξει το άλλο πρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Πανιωνίου είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Ο Πανιώνιος να αποκτήσει το δικό του προπονητικό κέντρο, αντάξιο της ένδοξης ιστορίας του συλλόγου και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αυτά μεγάλων ομάδων του εξωτερικού.

Άλλωστε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης και οι πρωτεργάτες αυτού του έργου γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εγκαταστάσεις είναι που αναβαθμίζουν αγωνιστικά την ομάδα και της προσφέρουν τη δυνατότητα να αναπτύξει τις ακαδημίες της.

Όμως πλέον το ΑΠΗΛΙΟΝ δεν είναι ένα απλό αθλητικό κέντρο, αφού όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, θέλουν να αποτελέσει έναν πολυχώρο ανοικτό στα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους που θα προσφέρει τη δυνατότητα άθλησης και γενικότερων δραστηριοτήτων, καθώς και σύγχρονο χώρο εκδηλώσεων (πάρτι και άλλα events).

Η ονομασία του αθλητικού κέντρου επιλέχθηκε προς τιμήν του μεγάλου ποιητή Στέλιου Σπεράντσα, ο οποίος 14χρονος μαθητής με το ψευδώνυμο Απηλιώτης (ο ανατολικός άνεμος, ο λεβάντες), κέρδισε το διαγωνισμό για τον ύμνο του Πανιωνίου το 1901.

Το νέο προπονητικό κέντρο βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής στις παρυφές του Υμηττού σε ιδιοκτήτη έκταση 40 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου(105Χ68μ.), δύο με φυσικό χλοοτάπητα και ένα με τεχνητό χλοοτάπητα 7ης γενιάς.

Ακόμη περιλαμβάνει δύο μικρότερα γήπεδα(5Χ5), μία ανοιχτή θερμαινόμενη πισίνα, τρία γήπεδα τένις, σύγχρονες κλειστές εγκαταστάσεις (1.400τμ. περίπου) οι οποίες θα έχουν γυμναστήριο, αποδυτήρια, εργομετρικό κέντρο, αναψυκτήριο, μπουτίκ, conference room και πληθώρα βοηθητικών χώρων.

Το κόστος της αγοράς της συγκεκριμένης έκτασης των 40 στρεμμάτων έφτασε τα τρία εκατομμύρια ευρώ και περιελάμβανε δύο κατασκευαστικές φάσεις, με τις εκσκαφές που έφτασαν τα 4,7εκατ. ευρώ και πλέον την κατασκευή του κτιρίου που έφτασε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ζερβακάκος: «Ανοικτός σε όλους»

To gazzetta.gr βρέθηκε στο Κορωπί και μίλησε με τον υπεύθυνο του αθλητικού κέντρου, Γιώργο Ζερβακάκο, ο οποίος τόνισε ότι το νέο προπονητικό κέντρο δεν προσφέρει μόνο σύγχρονες συνθήκες προπόνησης αλλά και ιδανικές υποδομές για τις ομάδες των Νέων, ενώ στάθηκε στη σημασία του κέντρου για τη νέα γενιά.

«Δύο ήταν τα όνειρα του Κωνσταντίνου Τσακίρη. Το ένα ήταν η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά του Πανιωνίου να έχουν ένα δικό τους χώρο για να προπονηθούν (άλλωστε μέχρι το ΑΠΗΛΙΟΝ) ο Πανιώνιος έτρεχε αριστερά και δεξιά για προπονήσεις, και το δεύτερο η κατασκευή γηπέδου για την ομάδα. Μπορεί το δεύτερο να μην έγινε, αλλά τουλάχιστον ήμαστε υπερήφανοι για το πρώτο. Μάλιστα, οι εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν για τη διεξαγωγή του τουρνουά ποδοσφαίρου των Special Olympics με απόλυτη επιτυχία», ανέφερε αρχικά ο κ. Ζερβακάκος για να παραθέσει τους στόχους αυτού του εγχειρήματος.

«Στόχος μας δεν ήταν η δημιουργία ενός απλού αθλητικού κέντρου που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα άλλα της Ελλάδος, αλλά ενός σύγχρονου πολυχώρου ο οποίος θα είναι ανοικτός σε όλη την οικογένεια. Να έχει τη δυνατότητα ο γονέας να φέρει το παιδί του να αθληθεί, να δει την πρόοδό του. Στο ΑΠΗΛΙΟΝ έρχονται πάνω από 250 παιδιά, από όλες τις περιοχές της Αθήνας που και το κέντρο αυτό αποτελεί πνεύμονα ζωής όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Γιώργος Ζερβακάκος ανέφερε: «Εμείς θέλουμε μέσα από αυτό το αθλητικό κέντρο να δείξουμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του αθλητισμού με τα νέα παιδιά που χαίρονται να αθλούνται, να παίζουν ποδόσφαιρο, και όχι αυτή που έχει συγκλονίσει τώρα τη χώρα».

Απολαύστε το ΑΠΗΛΙΟΝ σε ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα