Ιδού οι επόμενοι!

Ιδού οι επόμενοι!

Gazzetta team
Ιδού οι επόμενοι!

bet365

Ματ Ντάρμπισιρ και Ντένις Επστάιν αποτελούν ουσιαστικά παρελθόν από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν θα είναι οι μοναδικοί! Το gazzetta.gr παρουσιάζει ποιοι είναι οι βασικοί υποψήφιοι να δουν την έξοδο από το υπεράριθμο ρόστερ των πρωταθλητών.

Κύμα... αποχωρήσεων αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες μέρες από το ρόστερ του Ολυμπιακού, αφού αυτή τη στιγμή το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» απαρτίζεται από περίπου 30-35 ποδοσφαιριστές! Το gazzetta.gr αναλύει...

Όπως είναι λογικό, δουλειά... δεν μπορεί να γίνει με υπεράριθμο ρόστερ, ειδικά από τη στιγμή που και ο προπονητής των Πειραιωτών, Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει εκφράσει την επιθυμία στη διοίκηση να δουλέψει με περίπου 25 ποδοσφαιριστές.

Eίναι γνωστό, άλλωστε, πως ο «τσινγκούρι» είναι λάτρης του μικρού και ευέλικτου ρόστερ, αφού θεωρεί πως έτσι διευκολύνεται η δουλειά του.

Συνεπώς, τις επόμενες μέρες αναμένεται να «κληρώσει»... αρνητικά για αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα ενημερωθούν σχετικά για τις προθέσεις του Ισπανού και θα ψάξουν ομάδα είτε για να δοθούν δανεικοί με προοπτική να επιστρέψουν πιο έτοιμοι στον Ολυμπιακό, είτε για να συνεχίσουν οριστικά την καριέρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Βαλβέρδε έχει αποφασίσει κατά μεγάλο ποσοστό ποιοι από τους παίκτες του Ολυμπιακού θα αποχωρήσουν και άμεσα επίκειται συνάντηση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών με τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων».

Ντάρμπισιρ και Επστάιν οι πρώτοι!

Η πρώτη προπόνηση της χρονιάς που διεξήχθη τη Δευτέρα στου Ρέντη ήταν ουσιαστικά και η... τελευταία για τους Ματ Ντάρμπισιρ και Ντένις Επστάιν.

Ο μεν Άγγλος συζήτησε με τον Βαλβέρδε το ενδεχόμενο παραμονής του στο ρόστερ του Ολυμπιακού, κάτι που ο Βάσκος απέκλεισε, τονίζοντας στον «Ντάρμπι» πως δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτόν στο Λιμάνι, ενώ δεν υφίσταται ούτε καν πρόθεση από πλευράς τεχνικής ηγεσίας να δοθούν ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται.
Έτσι λοιπόν, ο «Ντάρμπι» θα λύσει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες, θα εισπράξει αποζημίωση και θα συνεχίσει εκτός απροόπτου την καριέρα του στην πατρίδα του, πιθανότατα σε σύλλογο της Championship.

Από την άλλη, ο Ντένις Επστάιν ενημερώθηκε πως ούτε αυτός συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας ενόψει της νέας σεζόν και ήδη αναζητά την επόμενη ομάδα όπου θα συνεχίσει την καριέρα του.

Για τον Γερμανό δείχνει έντονο ενδιαφέρον ο Εργοτέλης και δεν αποκλείεται οι Κρητικοί να αποκτήσουν το 100% των δικαιωμάτων του αριστερού μέσου αν ο Επστάιν μείνει ελεύθερος από τους Πειραιώτες.

Αποχωρούν πολλοί...

Το «κύμα» αποχωρήσεων πάντως αναμένεται... να παρασύρει στο διάβα του αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έπεισαν τον Βαλβέρδε πως μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων .

Είτε ως δανεικοί είτε ως ελεύθεροι, θα συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους ποδοσφαιριστές όπως οι Γιώργος Γκαλίτσιος, Άρης Σοϊλέδης, Γιώργος Κατσικογιάννης, Νίκος Παπαδόπουλος (τερματοφύλακας), Κριστιάν Νέμεθ, Γιάννης Παπαδόπουλος αλλά και οι Βάντερσον, Λεάντρο.
Στην περίπτωση του Βάντερσον θα υπάρξει δανεισμός, αφού ο νεαρός άσος λογίζεται ως επαγγελματίας και πιάνει θέση ξένου ως Βραζιλιάνος.

Ως δανεικοί πάντως θα δοθούν εκτός απροόπτου και ο Σουμπίνιο, αλλά και ο νεοαποκτηθέντας Πέταρ Γκρμπιτς, ώστε να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό καλύτερος και πιο «ψημένος» την επόμενη σεζόν.

Όσον αφορά τον Κώστα Μήτρογλου, η περίπτωση του διεθνούς επιθετικού έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Βαλβέρδε τον «έκοψε» από το ρόστερ και αν φτάσει πρόταση που να ικανοποιεί τον Ολυμπιακό, τότε ο «Πιστολέρο» θα παραχωρηθεί. Ειδάλλως θα γίνουν προσπάθειες ώστε να δοθεί εκ νέου δανεικός.

Ίσως υπάρξουν εκπλήξεις...

Παράλληλα, κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψουν και αποχωρήσεις που λογίζονται ως... εκπλήξεις από το «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Ντένις Ρόμενταλ και Μάρκο Πάντελιτς δεν είναι απίθανο να παραχωρηθούν με τη μορφή μεταγραφής αν εμφανιστεί πρόταση συμφέρουσα οικονομικά τον Ολυμπιακό. Ήδη για τον Δανό ενδιαφέρονται σύλλογοι της πατρίδας του, ενώ για τον Σέρβο έντονη κινητικότητα δείχνει η Ντιναμό Μόσχας.

Πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο πως οι δύο παραπάνω περιπτώσεις είναι ιδιαίτερες, αφού Ρόμενταλ και Πάντελιτς είναι ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπειρία και ενόψει Champions League μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Η αποχώρησή τους θα επέλθει μόνο σε μια συμφέρουσα πρόταση, η οποία θα φέρει έσοδα στα ταμεία των πρωταθλητών για να αποκτηθούν οι αντικαταστάτες τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα