Θεοδωρακάκης: «Θα τακτοποιηθούν όλα»

Gazzetta team
Θεοδωρακάκης: «Θα τακτοποιηθούν όλα»

bet365

Την αισιοδοξία του για το μέλλον του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εξέφτασε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και του Σωκράτη Κόκκαλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στην ΕΞΕΔΡΑ

-Τι έφταιξε και ο Ερασιτέχνης βρίσκεται σε τόσο κακή οικονομική κατάσταση;

«Αυτό που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση είναι οι επιλογές της προηγούμενης από τη δική μας διοίκηση. Υπήρξε κακή διαχείριση. Είχαν ξεφύγει από τον προϋπολογισμό. Όταν βλέπεις ότι δεν βγαίνεις οικονομικά και δημιουργείται άνοιγμα, κάτι πρέπει να κάνεις. Θα έπρεπε ή να περιορίσουν τα έξοδα ή να βρουν χρήματα για να πληρωθούν οι οφειλές στους αθλητές, με τους οποίους χρειαζόταν να υπάρξει συζήτηση για να βρεθεί μια λύση, να γίνει διακανονισμός. Ο τρίτος δρόμος που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ήταν αυτός των εκλογών. Δεν έπρεπε να αφήσουν να μεγαλώνει το χρέος. Όταν συμβαίνει αυτό, μετά δύσκολα μαζεύονται τα πράγματα και δύσκολα βρίσκονται άνθρωποι να αναλάβουν και να βοηθήσουν».

-Πιστεύετε ότι υπήρξαν σπατάλες;

«Δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για σπατάλες, απλώς υπήρξε κακή διαχείριση. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο. Δεν γίνεται να κατηγορούμε χωρίς στοιχεία, ούτε καν να το σκεφτόμαστε».

-Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του συλλόγου; Πιστεύετε στη νέα προσπάθεια που γίνεται;

«Πιστεύω ότι θα τακτοποιηθούν τα πράγματα. Θα είναι δύσκολα, αλλά θα βρεθεί η λύση. Υπάρχουν προοπτικές. Ξαναλέω, είναι δύσκολα, και η χώρα είναι σε δύσκολη κατάσταση, αλλά έχω εμπιστοσύνη στη νέα διοίκηση. Θα πρέπει να αλλάξουμε τη λογική που υπήρχε με τους πολλούς ακριβούς αθλητές. Να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές, αλλά παράλληλα να ρυθμίσουμε τα χρέη που υπάρχουν. Υπάρχουν έσοδα, έχουμε ρυθμίσει πώς θα κατανεμηθούν. Πάνε καλά τα πράγματα. Πιστεύω πως ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει να κατακτά τίτλους και να γίνει και πάλι αξιόπιστος και φερέγγυος οικονομικά».

-Για τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες που είναι στην ΠΑΕ και την ΚΑΕ τι έχετε να πείτε; Έχουν στηρίξει τα υπόλοιπα τμήματα;

«Βοηθούν όσο μπορούν. Ο κ.Μαρινάκης είναι γνωστό ότι προσφέρει πολλά, όπως και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Δεν γίνεται όμως να δίνουν την λύση πάντα δυο-τρεις άνθρωποι. Θα πρέπει όσοι αγαπούν τον σύλλογο να στηρίζουν. Η λύση είναι ο κόσμος. Αυτός πρέπει να βοηθήσει, πιστεύω ότι θα το κάνει».

-Τι σημαίνει για εσάς ο ΟΣΦΠ;

«Για μένα, ο Ερασιτέχνης είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Αγαπάω τον σύλλογο και τον αθλητισμό. Το έχω αποδείξει, με τη συμμετοχή και σε ομοσπονδίες και λίγκες. Δεν μου είναι εύκολο να αποχωριστώ έναν σύλλογο που έχω αφιερώσει τη ζωή μου. Θα συνεχίσω να προσφέρω. Δόξα τω Θεώ, ακόμα μπορώ. Θα πρέπει, όμως, να έρθουν κοντά μας και οι νεότεροι άνθρωποι, για να συνεχιστεί η μεγάλη πορεία του Ολυμπιακού. Του κορυφαίου συλλόγου στην Ευρώπη και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για την τεράστια πορεία που έχουμε. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και να πάμε και ακόμα καλύτερα».

 

Τελευταία Νέα