Λεφτά (για μειώσεις) υπάρχουν!

Λεφτά (για μειώσεις) υπάρχουν!

Λεφτά (για μειώσεις) υπάρχουν!

bet365

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε μειωμένο μπάτζετ για τη νέα χρονιά και το gazzetta.gr κάνει τις προσθαφαιρέσεις για να δει ποια μπορεί να είναι η νέα αξία των συμβόλαιων της ομάδος.

Οι Γιαννακοπουλαίοι θα μείνουν άλλον έναν(;) χρόνο στον Παναθηναϊκό με «μειωμένο μπάτζετ» και παρακαταθήκη τα εννιά ισχύοντα συμβόλαια και την παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα πόσοι από τους εννιά θα συνεχίσουν με την εξάστερη φανέλα και κυρίως με τι αντάλλαγμα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο τραγική που τείνει να γίνει απλή. Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και ουδείς μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από την οικονομική κρίση. Εδώ και χρόνια έχουμε συνηθίσει να λέμε και να γράφουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα… «ακριβό χόμπι» των ιδιοκτητών του, στους οποίους άλλωστε ανήκει η φράση «δεν πίνουμε, δεν πάμε στα μπουζούκια, ούτε παίζουμε χαρτιά. Μόνο μια τρέλα έχουμε… Τον Παναθηναϊκό!», όμως όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος.

Μπορεί η οικογένεια Γιαννακόπουλου να δίνει περιθώριο ενός έτους μέχρι να απεμπλακεί οριστικά(;) από την ΚΑΕ, όμως οι ισχνές αγελάδες που απειλούν να διαλύσουν κάθε τομέα της ελληνικής οικονομίας έχουν ήδη επηρεάσει και τον Παναθηναϊκό.

Αυτή η ανακοίνωση των 115 λέξεων σηματοδοτεί τη νέα εποχή για τους «πράσινους», που πλέον ξεχνούν τα χρόνια της αφθονίας, που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύτηκε από αλόγιστες σπατάλες, και μπαίνουν στην εποχή του… σημαντικά μειωμένου μπάτζετ. «Η συνάντηση που αναμενόταν ανάμεσα στη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον προπονητή της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς πραγματοποιήθηκε σήμερα. Αυτό που διευκρίνισαν o Παύλος Γιαννακόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, είναι ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι προς πώληση. Όμως, λόγω του ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής, που πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η οικογένεια Γιαννακόπουλου και με βασικό γνώμονα τη μεγάλη αγάπη της για τον Παναθηναϊκό, δεν επιθυμεί να μείνει η ομάδα ακέφαλη. Έτσι, η οικογένεια Γιαννακόπουλου ακόμη και με σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό, θα παραμείνει στην ηγεσία για άλλη μια χρονιά. Είναι κάτι το οποίο θεωρεί υποχρέωση, καθώς δεν υπάρχει τίποτα «χειροπιαστό» σε ότι αφορά την πώληση της ΚΑΕ».

Παναθηναϊκός και ΔΝΤ δεν θα συναντηθούν ακόμα, όμως οι περικοπές στις δαπάνες είναι επιβεβλημένες. Ο Παναθηναϊκός έχει 9 παίκτες με συμβόλαιο +2 που εδώ και περίπου ένα μήνα αναμένουν στο ακουστικό τους για να συζητήσουν την ανανέωση του συμβολαίου τους. Κι είναι 2 γιατί ότι ο Αντώνης Φώτσης έκανε την... έκπληξη κι υπέγραψε στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Χωρίς αυτόν πια ο Παναθηναϊκός έχει 11 ανοικτά μέτωπα, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ρόλο… Πρωθυπουργού, Υπουργού Οικονομικών, Εσωτερικών και Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας ταυτόχρονα, προκειμένου να βρει τη χρυσή τομή του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Δημήτρης Διαμαντίδης: 2.000.000€ ως 2013

* Value for money: Είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης στην Ευρώπη που αξίζει μέχρι σεντς τα χρήματα που παίρνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι αποφασισμένη να «ακουμπήσει» ελάχοστα το συμβόλαιο του Μήτσου, αν και ο ίδιος είναι δεδομένο ότι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό και θα δεχόταν σημαντικές μειώσεις προκειμένου να συνεχίσει δίπλα στον Ομπράντοβιτς.

Μιλένκο Τέπιτς: 700.000€ ως το 2012

Value for money: Αν είχαμε 2010 –όταν ακόμα το μπάσκετ έμοιαζε ανέπαφο από την κρίση- είναι δεδομένο ότι ο Τέπιτς θα κοιτούσε την πόρτα της εξόδου με τον Παναθηναϊκό να αναζητά μια πιο ποιοτική λύση στην περιφέρεια. Δεδομένης τόσο της οικονομικής κατάστασης όσο και –κυρίως- της αδυναμίας του Τέπιτς να προσφέρει ουσιαστικά στον Παναθηναϊκό, θεωρείται βέβαιο ότι θα του προταθεί μείωση (της τάξης του 50%), καθώς δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ομάδα στην Ευρώπη διευθετημένη να δώσει στον συμπαθέστατο κατά τα άλλα Μιλένκο 700.000 ευρώ.

Ντρου Νίκολας: 1.200.000€ ως το 2012

Value for money: Ο Ντρου είναι πλέον κομμάτι του Παναθηναϊκού, αλλά είναι λίγο… ακριβό κομμάτι. Μετά από τρία χρόνια ο ίδιος νιώθει ότι το μέλλον του είναι συνυφασμένο με αυτό του πρωταθλητή Ευρώπης -το έγραψε άλλωστε και στο Twitter πριν δύο μέρες- όμως προκειμένου να μείνει στην ομάδα είναι δεδομένο ότι θα κληθεί να μειώσει σημαντικά τις αποδοχές του. Το γεγονός ότι δεν προέρχεται από καλή σεζόν και παράλληλα έχει ήδη(;) πρόταση από τη Σιένα, τον καθιστούν… υποψήφιο προς αποχώρηση, αν και ο Ομπράντοβιτς έχει τονίσει επανειλημμένα ότι τον θεωρεί απαραίτητο.

Νικ Καλάθης: 800.000€ ως το 2012

Value for money: Μέχρι το Μάρτιο και τους προημιτελικούς με την Μπαρτσελόνα, ο Καλάθης έμοιαζε με χαμένο στοίχημα. Από το σημείο εκείνο και μετά, βρήκε το ρόλο του στην ομάδα, ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και πλέον συζητάει με τους Μάβερικς το ενδεχόμενο της πρόωρης μετακόμισής του στο ΝΒΑ. 800.000 ευρώ πάντως, σε εποχή περικοπών είναι πάρα πολλά λεφτά και είναι αμφίβολο το αν ο Νικ θα αποδεχτεί μια σημαντική μείωση στο συμβόλαιό του.

Ρομέιν Σάτο: 1.800.000€ ως το 2013

Value for money: Είναι ο πρώτος παίκτης ο οποίος θα κληθεί να συζητήσει τη –γενναία- μείωση του συμβολαίου του. Ο Αφρικανός ήταν μέτριος στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν και το συμβόλαιο του είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά του Διαμαντίδη και μοιάζει υπέρογκο. Είναι αμφίβολο αν ο Σάτο θα δεχτεί τη μείωση, που μπορεί να φτάνει και το 1 εκαμτομμύριο ευρώ, καθώς –εκτός των άλλων- μετά από τέσσερα χρόνια στην Τοσκάνη δεν έχει εξοικειωθεί πλήρως με τους ρυθμούς ζωής της Αθήνας.

Κώστας Καϊμακόγλου 450.000 ευρώ ως το 2012

Value for money: Είναι από τους ελάχιστους παίκτες που λογικά δεν θα δεχθεί σημαντική μείωση στο συμβόλαιό του, καθώς τα χρήματα που παίρνει είναι στο πνεύμα της εποχής και παράλληλα δείχνει έτοιμος (ακολουθώντας τις εντολές του Ομπράντοβιτς) να… αλλάξει επίπεδο στην καριέρα του.

Μάικ Μπατίστ: 1.500.000€ ως το 2012

Value for money: Ο Μπατίστ έμεινε στον Παναθηναϊκό ακόμα και κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες και όλα δείχνουν ότι ο γάμος τους δεν θα χαλάσει τώρα. Το 1,5 εκατομμύριο ευρώ είναι πολύ μεγάλο ποσό, αλλά ο Μαικ στα 34 του φωνάζει κάθε χρόνο παρών όταν το απαιτούν οι συνθήκες όταν ο διαχρονικός MVP των πρασίνων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση προσανατολίζεται στην ελάχιστη δυνατή μείωση στο συμβόλαιο του Μπατίστ, που οδεύει στην 9η σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ μακροβιότητας ξένου παίκτη.

Ίαν Βουγιούκας: 550.000€ ως το 2012

Value for money: Η πρώτη χρονιά του Βουγιούκα στον Παναθηναϊκό είχε διακυμάνσεις, παρόμοιες με αυτές που ενδεχομένως να δεχθεί το συμβόλαιό του. Ο Ίαν δεν είναι ακριβός, αλλά μια μείωση της τάξης του 20% φαντάζει ως κάτι… πολύ λογικό για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ίαν Μάριτς: 800.000€ ως το 2012

Value for money: Πολλά λεφτά στο συμβόλαιο και λίγα λεπτά στο παρκέ. Κάπως έτσι συνοψίζεται σε μια πρόταση η πρώτη σεζόν του Μάριτς στο Τριφύλλι. Είναι από τις περιπτώσεις παικτών που η μείωση μοιάζει επιβεβλημένη.

Γκιόργκι Σερμαντίνι: 250.000€ ως το 2012

Value for money: Δεν έπαιζε πολύ και τον έστειλαν στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Τώρα επιστρέφει, αλλά δεν αποκλείεται να ξαναφύγει. Είτε δανεικός, είτε με εξαγορά του, είτε... α λα Μπόγρης, σενάρια πιο πιθανά από οποιαδήποτε μείωση.

+

Στράτος Περπέρογλου: 550.000€ ως το 2011

Value for money: Είναι μάλλον απίθανο να μη βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στον Περπέρογλου και στον Παναθηναϊκό, ακόμα κι αν ο Στράτος χρειαστεί να μειώσει κατά 10-20% τις αποδοχές του.

Κώστας Τσαρτσαρής: 1.000.000€ ως το 2011

Value for money: Ο παλιότερος παίκτης του Παναθηναϊκού (9 χρόνια και…. 9 πρωταθλήματα) έχει τονίσει σε όλους τους τόνους ότι θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, όμως όλα δείχνουν ότι για να συμβεί αυτό θα κληθεί να περικόψει πολύ (περισσότερο από 50%) τις αποδοχές του. Η εκτίμηση του Ομπράντοβιτς στο ρόλο του 32χρονου forward εντός και εκτός παρκέ είναι δεδομένη, όσο και η μείωση στο συμβόλαιο του «Ισλανδού».

Αντώνης Φώτσης: 1.600.000€ ως το 2011

Value for money: Ο Φώτσης έκανε την καλύτερη του σεζόν στον Παναθηναϊκό (μετράει συνολικά 8 χρόνια στους πράσινους σε τρεις διαφορετικές εποχές) και είναι δεδομένο ότι αν η ομάδα δεν αντιμετώπιζε τη φετινή έκτακτη ανάγκη θα ήταν ο πρώτος που θα ανανέωνε το συμβόλαιό του. Μετά από σχεδόν ένα μήνα αναμονής οι δρόμοι του Batman με τον Παναθηναϊκό χώρισαν για τρίτη φορά, καθώς ο 30χρονος forward υπέγραψε στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Ούτε ο... Άγιος Ζοτς δεν έκανε το θαύμα του και πείσει τον Φώτση να μείνει με πολύ -πολύ- λιγότερα χρήματα.

Εν κατακλείδι: Ο Ομπράντοβις φεύγοντας από τη ΒΙΑΝΕΞ αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, όμως είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει σε μια ομάδα κουτσουρεμένη που δεν έχει στόχους στην Ευρώπη. Αν η διοίκηση καταφέρει να πείσει την πλειοψηφία των παικτών, Ζοτς και Παναθηναϊκός θα συνεχίσουν μαζί. Αν όχι…

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα