Mετά τους Γιαννακόπουλους τι;

Mετά τους Γιαννακόπουλους τι;

Γιάννης Ράμμας
Mετά τους Γιαννακόπουλους τι;

bet365

Ο Παναθηναϊκός είναι κυρίαρχος την τελευταία 15ετία, αλλά η απόφαση των αδερφών Γιαννακόπουλων να αποχωρήσουν τον κάνει να αναρωτιέται για το μέλλον του. To gazzetta.gr γράφει.

Σε 24 χρόνια παρουσίας έχουν καταφέρει να κάνουν την ομάδα συνώνυμο της επιτυχίας. Τα 6 ευρωπαϊκά τρόπαια από το 1996 κι έπειτα «μιλούν» από μόνα τους. Άλλα τόσα, όμως, λέει η απόφασή τους να αποχωρήσουν. Στο άκουσα της ανακοίνωσης της επιθυμίας του οι περισσότεροι σίγουρα αναρωτήθηκαν πώς θα είναι η επόμενη ημέρα. Και δυστυχώς τα πρώτα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά. Μόλις χθες, άλλωστε, χάθηκε ο Αντώνης Φώτσης, σε μία πρωτοφανή αδράνεια για τα δεδομένα του «τριφυλλιού».

Ο κόσμος της ομάδος έχει αρχίσει να ανησυχεί, βλέποντας έναν παίκτη που πρωτοστάτησε την τελευταία χρονιά να φεύγει, άλλους δύο να μην έχουν ανανεώσει ακόμη (βλ. Τσαρτσαρής, Περπέρογλου), άλλον δεσμευμένο με συμβόλαιο να φέρεται έτοιμος να παραχωρηθεί (βλ. Νίκολας) και πολύ περισσότερο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μιλά με γρίφους, που ερμηνεύονται από κάποιους μέχρι και με φυγή. Πότε ξανάγινε αυτό τα τελευταία 10+ χρόνια; Πότε, δε, πέρασε σχεδόν ένας μήνας χωρίς να γίνει συνάντηση διοίκησης με προπονητή;

Ο «Ζοτς» επέστρεψε στην Ελλάδα και φέρεται επιτέλους να έχει κάνει μία πρώτη συνάντηση με τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και να περιμένει δεύτερη. Αυτά που άκουσε ή θα ακούσει ίσως και να τον κάνουν να αισθάνεται ανακουφισμένος που έχει ακόμη έναν χρόνο συμβολαίου. Ποιος θα πίστευε; Τόσο υπόλοιπο χρόνου φαίνεται να έχουν και τα νυν αφεντικά του, με τα οποία στα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα έχουν βρει δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Δε θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς πως Παύλος και Θανάσης είναι αυτοί που τον έχουν κρατήσει από το καλοκαίρι του 1999 μέχρι σήμερα.

Ποιος ή ποιοι θα είναι οι νέοι ιδιοκτήτες; Πόση εμπιστοσύνη θα πρέπει και θα μπορεί να τους έχει κάποιος; Θα μπορέσουν να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό, που είναι και το μεγάλο ερώτημα; Ποιος θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου να καθοδηγήσει την ομάδα. Θα είναι ο Δημήτρης Ιτούδης ή το νέο καθεστώς θα τον «διώξει» κι αυτόν; Ποιοι στο παρκέ; Κι αυτό γιατί μαζί με το ιδιοκτησιακό καθεστώς κλείνει σιγά-σιγά κι ένας κύκλος παικτών που είναι συνώνυμοι του Παναθηναϊκού άρα και των επιτυχιών: Διαμαντίδης (31χρ.) και Μπατίστ (34χρ.) πρωτίστως.

Είναι βέβαιο πως με την αποχώρηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου ο Παναθηναϊκός θα περάσει σε μία κατάσταση όπου η αγωνία θα υπερνικά τον ενθουσιασμό για την επόμενη ημέρα. Το όνομά του θα αρκεί για να τον κρατήσει ψηλά; Ίδωμεν...

Η χρονιά που τελείωσε ήταν η καλύτερη επί Ομπράντοβιτς. Η επόμενη και πολύ περισσότερο αυτές που θα την ακολουθήσουν πώς θα είναι; Κανείς από τους παρόντες αυτή τη στιγμή στην ομάδα δε θέλει να είναι θολές, όπως ο «Ζοτς» στη φωτογραφία. Αλλά δεν είναι στο χέρι τους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα