Παρέλαση... αστέρων!

Θοδωρής Βασίλης
Παρέλαση... αστέρων!

bet365

Στην Ελλάδα κλαίμε... από τα δακρυγόνα και τα χάλια του ποδοσφαίρου μας και στην Λατινική Αμερική το γιορτάζουν! Το Κόπα Αμέρικα κάνει... σέντρα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα αστέρια που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Αργεντινής!

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και κατεβαίνει στο Κόπα Αμέρικα αποφασισμένος να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι για να πάρει μία θέση δίπλα στον Ντιέγκο Μαραντόνα θα πρέπει να οδηγήσει και την Αργεντινή σε μία μεγάλη κούπα.

Άλλωστε στην Αργεντινή περιμένουν επιτέλους από τον «Μεσία» τους να βάλει τέλος στην λειψανδρία (από το 1993 έχει να κερδίσει μεγάλη διοργάνωση η «αλμπιτσελέστε»). Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος και οι απανταχού φίλοι της Αργεντινής ελπίζουν ότι θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε με την Μπαρτσελόνα.

Νεϊμάρ (Βραζιλία)

Το νέο μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας. Από τις ακαδημίες της Σάντος βαδίζει στα βήματα των Πελέ και Ρομπίνιο. Από τα δεκαεπτά του στην πρώτη ομάδα της Σάντος κατάφερε να την κάνει ξανά πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής όπως και ο Πελέ. Μπορεί να ντριμπλάρει με οποιονδήποτε τρόπο και να κάνει ότι θέλει με την μπάλα.

Ταχύτατος με εξαιρετικό διασκελισμό. Βασικός στην εθνική Βραζιλίας από την στιγμή που ανέλαβε ο Μάνο Μενέζες και ήδη ετοιμάζει βαλίτσες για την Ευρώπη. Ρέλα και Τσέλσι κοντραροχτυπιούνται για τα μάτια του με την ενδεχόμενη μεταγραφή να φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ!

Αλέξις Σάντσες (Χιλή)

Ήταν ο βασικός πρωτεργάτης της τεράστιας επιτυχίας της Ουντινέζε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χιλιανός άσος έβγαλε μάτια στο «Φρίουλι» την περασμένη σεζόν με αποτέλεσμα να γίνει ο διακαής πόθος της Μπαρτσελόνα. Τρομερός με την μπάλα κάτω, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον νέο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αναδείχθηκε καλύτερος νεαρός παίκτης του κόσμου, σύμφωνα με την ψηφοφορία που διοργάνωσε η FIFA στην επίσημη ιστοσελίδα της και αυτή που τρίβει τα χέρια της είναι η Ουντινέζε η οποία έχει στην κατοχή της ένα πραγματικό διαμάντι.

Φαλκάο (Κολομβία)

Ο «Τίγρης» της Πόρτο είναι η μεγάλη ελπίδα της Κολομβίας για κάτι καλό στο Κόπα Αμέρικα. Ο 25χρονος επιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για τους τρομερούς «δράκους»που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ήδη ο Βίλας Μπόας θέλει να τον πάρει μαζί του στην Τσέλσι, ενώ και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει δηλώσει ότι επιθυμεί την απόκτησή του. Το σίγουρο είναι ότι μετά τα 39 γκολ με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας ετοιμάζεται να ανάψει ξανά την σπίθα της ελπίδας στους συμπατριώτες του.

Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη)

Συστάσεις για τον Σουάρες δε χρειάζονται... Φτιάχνει γκολ, σκοράρει, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και είναι πάντα κίνδυνος-θάνατος με την μπάλα στα πόδια. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο περυσινό Μουντιάλ και είναι έτοιμος να πάρει τα ηνία της ομάδας από τον Ντιέγκο Φορλάν.

Ο Σουάρες κατάφερε να ξεχωρίσει άμεσα στην Αγγλία μετά τη μεταγραφή του τον περασμένο Ιανουάριο από τον Άγιαξ και αναμένεται να έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Ταμπάρες στο Κόπα Αμέρικα. O 24χρονος άσος έχει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ό,τι πέρυσι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα...

Λούκας Μπάριος (Παραγουάη)

Ο 26χρονος επιθετικός θα σηκώσει όλο το βάρος στην επίθεση της Παραγουάης, καθώς ο Όσκαρ Καρντόσο έμεινε εκτός αποστολής και ο Ρόκε Σάντα Κρουζ δε βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση στην καριέρα του τα τελευταία δύο χρόνια. Ο πρωταθλητής με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία Μπάριος έκανε και πάλι εξαιρετική σεζόν, πετυχαίνοντας 16 γκολ σε 32 αγώνες στην Μπουντεσλίγκα φέτος και ήταν το άλφα και το ωμέγα της επιθετικής γραμμής των Βεστφαλών.

Βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση, σπάνια δεν τελειώνει σωστά μία φάση και αποτελεί πονοκέφαλο για τους αντίπαλους αμυντικούς, όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του. Φορ περιοχής, αν τροφοδοτηθεί σωστά μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα!

Αντόνιο Βαλέντσια (Εκουαδόρ)

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε... δριμύτερος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και έμοιαζε σαν να μην έλειψε μία μέρα από τα γήπεδα! Αγωνιζόμενος στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν έδωσε πολύτιμες λύσεις στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ τα πέντε χρόνια που αγωνίζεται συνολικά στην Πρέμιερ Λιγκ, του έχουν δώσει τέτοιες παραστάσεις, που είναι έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο Εκουαδόρ. Γνωστός για το γεγονός ότι δεν κουράζεται... ποτέ, για το πάθος του και τις ικανότητές του πάνω στη γραμμή, θα είναι το πιο σημαντικό «όπλο» της ομάδας του στη μάχη για διάκριση.

 

Τελευταία Νέα