Αποφασίζει άμεσα η UEFA!

Gazzetta team
Αποφασίζει άμεσα η UEFA!

bet365

Μπορεί όπως λέει η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία το θέμα των στημένων αγώνων να έγκειται στις αποφάσεις των ελληνικών Αρχών, όμως όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr, θα ληφθεί άμεσα απόφαση από την UEFA για το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της, μια και σε λίγες ημέρες αρχίζει η αγωνιστική δράση.

Διακριτική στάση έχει τηρήσει η UEFA απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση που έχει προκύψει με τους στημένους αγώνες και τον παράνομο στοιχηματισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περιμένοντας τις αποφάσεις του δικαστηρίου αναφορικά με το ποιοι παράγοντες θα κριθούν ένοχοι και κατά συνέπεια θα έχουν πρόβλημα και οι ομάδες τους.

Μάλιστα, όπως είναι φυσικό, αυτό που ενδιαφέρει και ιδιαιτέρως… καίει την UEFA αυτή την ώρα είναι η οριστικοποίηση των ελληνικών ομάδων που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις. Και με τα έως τώρα δεδομένα, πρόβλημα έχει προκύψει με τον Ολυμπιακό Βόλου κατά κύριο λόγο και από δευτερεύουσα εξέταση θα περάσει και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.

Επιπλέον, όσον αφορά τη θεσσαλική ομάδα που φαίνεται να αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά το μέλλον της καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα του άμεσου υποβιβασμού, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου στη Νιόν καλείται να αντιμετωπίσει σε 14 βράδια τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Ραντ (Σερβίας) - Τρε Πένε (Αγίου Μαρίνου) για τα προκριματικά του Europa League.

Προφανώς, η UEFA έχει ελάχιστες ημέρες να πάρει την τελική της απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συγκεκριμένη συμμετοχή, καθώς το πιθανότερο είναι, αν τελικά δεν ανάψει το «πράσινο φως» στην ομάδα του Βόλου, να προχωρήσει σε αντικατάστασή της από την επόμενη ομάδα βάσει της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ που το δικαιούται και έχει έννομο συμφέρον. Αυτή είναι ο Άρης, όμως η προετοιμασία των Θεσσαλονικέων μόλις άρχισε και είναι μάλλον δύσκολο να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση –έστω και σχετικά εύκολη– με ελάχιστη προετοιμασία.

Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να προβεί σε μικρή καθυστέρηση της αναμέτρησης που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουλίου ώστε να διευκολύνει τις διαδικασίες περίπου μια εβδομάδα. Πάντως, άμεσα θα πάρει την απόφασή της, καθώς όπως είπαμε η αβεβαιότητα στα προκριματικά του Europa League δεν θα συνεχιστεί αφού είναι γνωστό πως η ίδια η UEFA δεν θέλει σε καμία περίπτωση το ελληνικό πρόβλημα να έχει επιπτώσεις στη… βιτρίνα της.

Τέλος, όσον αφορά τον Ολυμπιακό, το γεγονός πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν κερδίσει την απευθείας συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League δίνει χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να περιμένει και κάποια ακόμα ελληνικά πορίσματα μετά τις δικαστικές εξετάσεις, αλλά οι Πειραιώτες φαίνεται να μην αντιμετωπίζουν σε καμία περίπτωση ανάλογες κατηγορίες με την ομάδα του Βόλου. Πάντως και σε αυτή την περίπτωση η UEFA θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την τάξη αποσαφηνίζοντας τι μέλλει γενέσθαι όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Εν κατακλείδι, είναι βέβαιο πως η UEFA δεν θα περιμένει απεριόριστα τα ελληνικά αρμόδια όργανα μια και δεν πρόκειται να δεχτεί την αλλοίωση της αξίας του προϊόντος της που διαφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού. Έτσι, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές θα δείξει μηδενική ανοχή και ίσως προβεί και σε γενικότερες ποινές παραδειγματισμού για μελλοντική γνώση και συμμόρφωση…

 

Τελευταία Νέα