Παρακαλώ να δημοσιευθεί!!!

Μάνος Αντώναρος

bet365

Ξέρετε τι με προβληματίζει περισσότερο; Ότι δεν έχει βγει ούτε ένας πολιτικός να πει τη γνώμη του για το σκάνδαλο του ποδοσφαίρου. Δεν είδα κανέναν δημοσιογράφο να κάνει ένα εμπεριστατωμένο talk-show για το θέμα.

Μόνο στη «Ζούγκλα» ασχολήθηκαν, αλλά και εκεί περισσότερο με αυτά που είχαν αποκαλύψει εκείνοι από την «Παράγκα Νο.1». Σε μια απ’ αυτές τις τότε εκπομπές μάλιστα, ήμουν παρών και θυμάμαι ότι είχε γίνει της μουρλής. Μετά πήγαμε σπίτια μας και όλα συνεχίστηκαν κανονικά. Δεν εντυπωσιαστήκατε, έτσι;
Xαίρομαι με όσους δεν εντυπωσιαστήκατε. LOL
Μα γιατί δεν μιλάει κανείς πλην εκείνων που ασχολούνται (και πάλι όχι όλοι) με τα ποδοσφαιρικά; Υποθέτω ότι εσείς που είστε φίλοι του gazzetta, συμφωνείτε ότι το θέμα δεν είναι μόνο για «κάποιους που απλώς κλοτσάνε ένα τόπι!»
Μιλάνε άνθρωποι για τα χάλια της αθλητικής δικαιοσύνης και δεν κουνιέται φύλλο.
Λένε «επιτέλους που βρέθηκαν δυο γυναίκες και έβγαλαν το φίδι από την τρύπα» και δεν πετάγεται ένας δικαστικός να διαμαρτυρηθεί… Ή δεν καταλαβαίνουν την προσβολή ή το θεωρούν αυτονόητο.
Στα δελτία ειδήσεων το θέμα έχει πάει τελευταίο στη θεματολογία. Πάλι καλά που δεν το λένε μετά τον καιρό.
Όχι, δεν λέω ότι τους προστατεύουν. Είναι βαριά κατηγορία αυτό… Λέω όμως ότι όσο μπορούν το υποβαθμίζουν.
Θα μου πείτε «βρε παιδί μου, οι περισσότεροι δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο, λένε απλώς «είμαι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αεκτσής, ΠΑΟΚ ή Φωστήρας (καλά όλοι είναι φωστήρες, δεν το κουβεντιάζω) κ.λπ» και αυτό είναι όλο. Δεν είναι δα και παντογνώστες…
Μπαααααα τι λέτε καλέ;
Για θυμηθείτε τι μπούρδες έχουν πει π.χ. για τις «τρελές αγελάδες» που προφανώς ξετρελάθηκαν, ή τη «γρίπη των χοίρων ή των πουλερικών» που επίσης προφανώς ήπιανε το τσαγάκι τους και αυτο-θεραπεύτηκαν. Θυμηθείτε τι έχουν πει κάθε φορά που κτυπά ο Εγκέλαδος ή πέφτει κανένα αεροπλάνο. Μετατρέπονται αυτομάτως σε επιδημιολόγους, σεισμολόγους ή ειδικούς πραγματογνώμονες στα ατυχήματα.
Πώς γίνεται ένας παντογνώστης να αγνοεί πόσο πολύ επηρεάζει τον φίλαθλο-οπαδό το μέλλον της ομάδας του;
Μα αυτό είναι ντροπή κάθε ξερόλα που σέβεται τον εαυτό του.
Μα είναι απλό!
Δεν το αγνοούν· αντιθέτως το γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
Και επειδή το γνωρίζουν πολύ καλά, αρνούνται (βλ. αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι) να πράξουν όπως οι δύο κυρίες δικαστίνες.
Παρατηρήστε πόσο σπάνια βάζουν στο στόμα τους το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ.
Γιατί;
Επειδή σκέφτονται «και αν…»
Κάποτε ο μακαρίτης Γεώργιος Ράλλης τόλμησε αφελώς να πει σε προεκλογική ομιλία μπροστά σε συγκεντρωμένους οπαδούς του Ηρακλή που διεκδικούσαν τα δίκια της ομάδας τους: «Εγώ δεν ξέγω από ποδόσφαιγο, αγαπώ το σκουός (άκου τι είπε ο άνθρωπος το 1981), άλλωστε είμαι φίλος του Παναθηναϊκού!»
Για πλάκα έχασε άρδην από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Θα μου πείτε έχασε απ’ αυτό; Όχι βέβαια, μη λέμε ό,τι θέλουμε. Αλλά έχασε ΚΑΙ απ’ αυτό. Όχι αποκλειστικά επειδή εκνευρίστηκαν οι φίλοι του Ηρακλή, αλλά βασικά γιατί τα πήραν στο κρανίο όσοι δεν αγαπούσαν (όπως εκείνος) τον Παναθηναϊκό… Ποιοι ήταν αυτοί; Προφανώς όχι οι φίλοι του Παναιτωλικού...
Υπερβάλλω;
Μπορεί. Λίγο όμως. Στην πολιτική, ένα μικρό ποσοστό μπορεί να σε στείλει στο σπίτι σου αντί στου Μαξίμου…
Ο ιός της παλαβής αγελάδας δεν έχει χρώμα. Μπορεί να τρομάξει ανθρώπους στην Εκάλη ή στη Γαύδο. Ο σεισμός δεν κουνάει μόνο τους φτωχούς ή τους οπαδούς του αντιπάλου κόμματος αλλά όλους. Το γενικώς δεν ανησυχεί, το ειδικώς τρομάζει.
Να το πάω παρακάτω;
Οι αγανακτισμένοι που τόσες μέρες είναι έξω από τη Βουλή, όπως βλέπετε ελάχιστα απασχολούν· και τους πολιτικούς και τους μεγαλοδημοσιογράφους.

Γιατί;
Επειδή έχει η γάτα έν’ αυτί!
Είστε σίγουροι αν τόσες μέρες ήταν έξω από τη Βουλή οπαδοί του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του ΠΑΟ (ας μην αραδιάζω τώρα τις ομάδες με μεγάλο όγκο φιλάθλων) με ερυθρόλευκες σημαίες, ταμπούρλα και τρομπέτες, γυμνοί από τη μέση και πάνω, να τους αντιμετώπιζαν με τον σχετικό σνομπισμό που αντιμετωπίζουν τους Αγανακτισμένους.
Είστε σίγουροι ότι οι κουκουλοφόροι θα έκαναν πάρτι;
Για σκεφθείτε το λίγο.
Φίλοι μου, κανείς δεν μπορεί να τους πάρει τα κεκτημένα τους. Μην κοιτάτε που μασούλησαν τα δικά σας. Τα δικά τους δεν τα παίρνει κανείς.
Αν νομίζετε ότι κάθε νίκη της ομάδας σας μεταφράζεται μόνο σε τρεις βαθμούς στη σχετική λίστα, κάνετε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ λάθος. Βασικά μεταφράζεται σε τηλεθέαση και ψηφαλάκια.

ΥΓ1. Το μόνο ευχάριστο είναι που αποδείχθηκε πόσο κομψοί άνθρωποι είναι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρό μας. Λένε τις λέξεις: μαλάκας, μουνί, αρχίδια, γαμήσι, με τη σωστή προφορά και στην κατάλληλη θέση.
ΥΓ2. Παρακαλώ να δημοσιευθεί. Δεν βρίζω… Ανάλυση κάνω. Χαχαχαχαχαχα!

 

Τελευταία Νέα