«Κίτρινη» Επανάσταση (Vid)

Gazzetta team
«Κίτρινη» Επανάσταση (Vid)

bet365

Σαν σήμερα το 1970 ο Άρης κατακτούσε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδος τηςιστορίας του στο Καυταντζόγλειο Στάδιο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το gazzetta.gr γυρίζει πίσω τον χρόνο και θυμάται.

Ήταν Κυριακή 28 Ιουνίου του 1970 όταν η Θεσσαλονίκη φορούσε τα καλά της και τα αθλητικά γιορτινά της για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι δύο «αιώνιοι» διασταύρωναν τα ξίφη τους στο Καυταντζόγλειο με έπαθλο το πολυπόθητο τρόπαιο. Αυτός ήταν ο πρώτος τελικός που έλαβε χώρα εκτός Αττικής, ενώ συνάμα ήταν η πρώτη φορά που κάποια ομάδα εκτός Αθηνών ή Πειραιά θα κατακτούσε το τρόπαιο.

Κίνητρο, προσωπικό γόητρο αλλά και πάθος ήταν η τριάδα στοιχείων που επικρατούσε στο εν λόγω παιχνίδι. Ο τελικός είχε αρχίσει μέρες πριν, στις συζητήσεις σε όλα τα στέκια της πόλης. Το «παρών» στο Καυταντζόγλειο έδωσαν καταμετρημένοι 46.695 φίλαθλοι. Ο Άρης του Μίλοβαν Τσίριτς απέναντι στον ΠΑΟΚ του Γιένε Τσάκναντι, με διαιτητή τον Χρήστο Μίχα από τον σύνδεσμο Αττικής. Μια τιτανομαχία για τον χώρο του ποδοσφαίρου ανάμεσα σε δύο αιωνίους αντιπάλους.

Η απουσία του Λουκανίδη

Ο Άρης παρατάχθηκε στο παιχνίδι χωρίς τον Τάκη Λουκανίδη, ο οποίος στο ματς με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά της διοργάνωσης είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, γεγονός που του στέρησε τη συμμετοχή στο ντέρμπι με τους «ασπρόμαυρους».

Στα αμιγώς αγωνιστικά, στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από σέντρα τουΜιχαηλίδη ο Κεραμιδάς έκανε το 1-0 για τον Άρη. Στη συνέχεια υπήρξαν δύο ακυρωθέντα γκολ για τους «κίτρινους». Η πλάστιγγα έγειρε στη συνέχεια από την άλλη πλευρά και πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μίχας υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Κούδας ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον «Μέγα Αλέξανδρο»με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει.

Το παιχνίδι στο β' ημίχρονο κυλούσε με τον Άρη να έχει το προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να φέρει το ματς στα ίσια. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το τελικό σφύριγμα του Μίχα βρήκε Κυπελλούχο Ελλάδας τον Άρη.

Καυταντζόγλειο Στάδιο

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0 (1-0)

Σκόρερ: 8' Κεραμιδάς

Διαιτητής: Χρήστος Μίχας (Αθήνας)

Οι συνθέσεις:

Άρης: Νίκος Χρηστίδης, Θεόδωρος Πάλλας, Χρήστος Ναλμπάντης, Άγγελος Σπυρίδων, Τάκης Ραπτόπουλος, Σοφοκλής Σεμερτζής (60' Βασίλης Ψηφίδης), Βαγγέλης Συρόπουλος, Μανώλης Κεραμίδας, Αλέκος Αλεξιάδης, Ιωσήφ Μιχαηλίδης, Κώστας Παπαϊωάννου

ΠΑΟΚ: Γιάννης Χριστοδούλου (43' Γιώργος Πίρτσος), Γιώργος Παπαχριστούδης, Αρίσταρχος Φουντουκίδης, Αιμίλιος Θεοφανίδης, Γιώργος Μακρής (27' Γιώργος Κοντογιώργος), Θωμάς Δράμαλης, Χρήστος Τερζανίδης, Σταύρος Σαράφης, Δημήτρης Παρίδης, Γιώργος Κούδας, Βασίλης Λάζος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα