«Ακόμα και υποβιβασμός...»

Δήμος Μπουλούκος
«Ακόμα και υποβιβασμός...»

bet365

Ορατό είναι το ενδεχόμενο του υποβιβασμού για όσες ομάδες εμπλέκονται στα στημένα ματς, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο gazzetta.gr ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος.

Πέρα από την ποινική πλευρά της υπόθεσης του βρόμικου κυκλώματος υπάρχει και η πειθαρχική, τόσο για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο πόρισμα με τα 83 άτομα, όσο και για τις ομάδες τους. Για αυτήν είναι υπεύθυνος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος, που μίλησε στο gazzetta.gr.

«Από ό,τι ακούω, υπάρχουν πέντε αδικήματα για κακουργήματα και τέσσερα για πλημμελήματα. Εμείς δεν ασχολούμαστε με την απάτη, αλλά με τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες αφορούν στη δωροδοκία και στη συμμετοχή στο παράνομο στοίχημα. Βέβαια μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει κάποιο αντίγραφο, άρα για όσα σας λέω είναι βάσει της πληροφόρησης από τις εφημερίδες».

-Ποιες ποινές προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα;

«Καταρχήν για τα φυσικά πρόσωπα υπάρχουν χρηματικές ποινές και η απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, η οποία κατά περίσταση μπορεί να γίνει και ισόβια απαγόρευση. Για τις ομάδες οι ποινές ξεκινάνε από χρηματικές ποινές μέχρι και τον υποβιβασμό. Αυτές είναι οι προβλεπόμενες κυρώσεις».

-Σε ποια περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν οι ομάδες;

«Όταν υπάρχει αντικειμενική ευθύνη. Δηλαδή εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι είναι υπαίτια για την επίτευξη συγκεκριμένου αποτελέσματος, τότε έχουμε υποβιβασμό!»

-Πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα η διαδικασία;

«Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα, καθώς δεν έχουμε δικονομικές δεσμεύσεις. Εφόσον έρθουν τα χαρτιά της δικογραφίας στα χέρια μας, τα οποία μαθαίνω ότι είναι χιλιάδες, πρέπει να τα διαβάσουμε, να τα αξιολογήσουμε και να τα εκτιμήσουμε. Και στη συνέχεια θα στοχεύσουμε πού μπορεί να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη. Ακολούθως θα εκδικαστούν οι υποθέσεις από τα πειθαρχικά όργανα, πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο και θα βγει οριστική και αμετάκλητη απόφαση».

-Πότε αναμένεται να έχουμε αποτελέσματα από τις κινήσεις;

«Όπως σας είπα, το θέμα είναι να έρθουν στα χέρια μας τα στοιχεία της δικογραφίας. Μετά θα κινηθούμε άμεσα, καθώς δεν δεσμευόμαστε από το αποτέλεσμα της ποινικής διαδικασίας που μπορεί να κρατήσει καιρό».

 

Τελευταία Νέα