Εκτεθειμένη η ΕΟΚ για τo doping control!

Gazzetta team
Εκτεθειμένη η ΕΟΚ για τo doping control!
H αποκάλυψη του gazzetta.gr ότι δεν έγινε έλεγχος ντόπινγκ καθόλου στην διάρκεια της κανονικής σεζόν, αλλά και των playoffs στο μπάσκετ έκανε πάταγο και ασχολήθηκε πολύς κόσμος με την είδηση. Σήμερα έχουμε να σας κάνουμε μια ακόμα…

Ο ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, είναι εκτεθειμένος επειδή για ένα ποσό μόλις 30-35.000 ευρώ δεν βρήκε επί μήνες λύση στο πρόβλημα των απλήρωτων δειγματοληπτών, με συνέπεια να μην γίνει κανένας έλεγχος μέσα στην σεζόν.

Η ΕΟΚ, όμως, βγάζει την ουρά της απέξω και το παίζει υπεράνω; Σήμερα, άλλωστε, η ομοσπονδία σαν καλή… μαμά του αθλήματος έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για την διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ εδώ και τώρα στον Μπουρούση. Λες και κάτι θα γίνει. Ή μήπως παίρνει κανείς στα σοβαρά το αποτέλεσμα ενός ελέγχου που γίνεται μετά από τόσο καιρό; Αν ήταν έτσι θα έπαιζαν ρόλο και τα καθαρά δείγματα σε προγενέστερα τεστ. Δεν συμβαίνει αυτό, όμως, όταν εκδικάζονται τέτοιου είδους υποθέσεις.

Η ΕΟΚ, λοιπόν, δεν μπορεί να το παίζει άμοιρη ευθυνών. Στο ίδιο καζάνι με τον ΕΣΑΚΕ βράζει κι αυτή. Και αποκαλύπτουμε σήμερα ότι ούτε η ΕΟΚ έκανε ντόπινγκ κοντρόλ στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ, στις 15 Μαϊου μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο Ελληνικό. Άλλη μια βόμβα, δηλαδή.

Σαν αποδεικτικό, μάλιστα, σας παρουσιάζουμε τους ελέγχους που γίνανε σ’ αυτό το διάστημα από το ΕΣΚΑΝ. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι έγινε τεστ στο μπάσκετ.

Ο ελληνικός νόμος, όπως έχουμε αναφέρει, είναι ξεκάθαρος. Στο κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ – Ατρομήτου (τελικός), αλλά και στο μπάσκετ έπρεπε να γίνουν ντόπινγκ κοντρόλ βάσει νομοθεσίας. Δεν έγιναν, όμως.

Η ΕΟΚ, λοιπόν, αν θέλει να βγάζει ανακοινώσεις, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν εφάρμοσε τον νόμο να κάνει ντόπινγκ κοντρόλ στον αγώνα που ήταν δικής της αρμοδιότητας, όπως ο τελικός κυπέλλου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα