Δεν έχουν καταλάβει…

Gazzetta team

bet365

Διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και τις απόψεις του «στρατού» που τον ακολουθεί τυφλά –και του δίνει δίκιο σε ό,τι κι αν κάνει– είναι προφανές ότι οι άνθρωποι πολύ απλά δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα του πράγματος.

«Η υπόθεση των στημένων αγώνων ούτε μας αφορά ούτε μας αγγίζει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει το οποιοδήποτε αδίκημα. Τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα που ξεκίνησαν τον πόλεμο λάσπης τον Φλεβάρη, συνεχίζουν και τώρα»», ήταν η ατάκα του το μεσημέρι της Παρασκευής επιβεβαιώνοντας και με τη βούλα αυτό που γράφουμε και στον πρόλογό μας. Δεν έχουν καταλάβει δηλαδή τι έχει παιχτεί, δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν θα τον καλέσει κάποιος για να καταθέσει ως… μάρτυρας, αλλά πως υπάρχει πρόθεση άσκησης ποινικής δίωξης για συγκεκριμένα αδικήματα.

Δεν υπάρχει κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι, λοιπόν, αλλά μια επιχείρηση-σκούπα που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και τα δίχτυα γέμισαν με μεγάλα και μικρά ψάρια. Μια επιχείρηση που σαφώς και δεν αφορούσε τον ίδιο αλλά τον Μπέο, όμως μέσα στα δίχτυα μπλέχτηκε κι αυτός. Όπως για παράδειγμα την πάτησε και ο Μπουρούσης, που δεν αποκλείω να μην έχει παίξει στοίχημα ποτέ στη ζωή του. Δεν πήγαιναν γι’ αυτούς με λίγα λόγια οι Αρχές, απλά τους πήρε η μπάλα και μάλιστα για τα καλά. Δικαίως ή αδίκως θα κληθούν να το αποδείξουν ενώπιον των αρμόδιων αρχών, άσχετα αν από τους διαλόγους που έχουν βγει φαίνονται μπλεγμένοι μέχρι τα μπούνια.

Δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι το να ζητάς προστασία για τον διαιτητή (Καλόπουλο) και τους επόπτες που σε έχουν ευνοήσει στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του πρωταθλήματος, για να μην τους κοπανήσουν. Δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι να «σκαλίζεις» ποιος θα μπει διαιτητής σε ματς που δεν παίζει η ομάδα σου (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός), ούτε όταν παίζει φυσικά. Δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι να λέει ο νέος κολλητός σου ότι «ο Βαγγέλης θέλει να σώσει πρώτα τον Πανιώνιο και να πέσει ο Ηρακλής, δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με τους υπόλοιπους».

Κατανοώ την προσπάθεια του οποιουδήποτε να υπερασπίσει με κάθε τρόπο τον εαυτό του, άρα το ίδιο οφείλω να κάνω και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν σας κρύβω ότι πριν μπει στον Ολυμπιακό, άντε και μέχρι τις δηλώσεις για «έγκλημα κατά της Ελλάδος», μου ήταν και σχετικά συμπαθής με βάση την εικόνα και την πληροφόρηση που είχα γι’ αυτόν. Από εκεί και πέρα όμως, ΔΕΝ γίνεται όποιος δεν τον αποθεώνει να είναι σώνει και καλά απέναντί του και να το κάνει και με συγκεκριμένο σκοπό. Ας σκεφτεί μήπως και ο ίδιος δεν έχει κάνει κάτι καλά τους τελευταίους μήνες ή μήπως τον παρέσυραν αυτοί που περιστοιχίζονται γύρω του. Και στην τελική ας ρωτήσει και κανέναν «τρίτο» από αυτούς που ούτε έχουν σκοπό να του χαϊδέψουν τα αυτιά ούτε και να τον βλάψουν. Ίσως τότε να καταλάβει…

ΥΓ. Κάτι δικό μας, επειδή απλώς αιωρούνται και τέτοιες ενδοπαναθηναϊκές κουβέντες και μου έχετε στείλει αρκετά σχετικά μηνύματα. Να μην το… ξεχειλώσουμε όμως γιατί δεν είναι ώρα για τέτοια και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μπλέξουμε σε αυτή τη συζήτηση. Εξακολουθώ να επιμένω ότι τίποτα απ’ όλα όσα βγήκαν στη φόρα δεν απαλλάσσει τον Παναθηναϊκό για την απουσία του από το παρασκήνιο και την παθητική στάση που τηρούσε. Ειδικά όταν λέγεσαι Βαρδινογιάννης και έχεις τη δύναμη να ρίξεις ακόμη και την κυβέρνηση, απαγορεύεται όχι φυσικά να μην κάνεις τα ίδια αλλά να μην έχεις βρει τόσο χρόνια τον τρόπο να τους διαλύσεις. Άλλο πράγμα η προστασία και άλλο ο έλεγχος. Ότι έγινε, έγινε πάντως και δεν οδηγεί ΠΟΥΘΕΝΑ η παρελθοντολογία. Αυτά…

 

Τελευταία Νέα