Το τυχερό «21»!

Το τυχερό «21»!

bet365

Οι αμυντικοί συνήθιζαν να βλέπουν την πλάτη του! Εκείνη που πάντα δείχνει τον αριθμό «21». Όσα και τα στοιχεία που παρουσιάζει το gazzetta.gr για τον Νούνο Γκόμεζ!

1. Το πλήρες όνομά του είναι Νούνο Μιγκέλ Σοάρες Περέιρα Ριμπέιρο και γεννήθηκε στο Αμαράντε στις 5 Ιουλίου του 1976. Η πόλη που γεννήθηκε είναι αξιοσημείωτη, καθότι βρίσκεται στα όρια του Πόρτο και στη διάρκεια της καριέρας του ο 35χρονος επιθετικός θα γινόταν σύμβολο της Μπενφίκα!

2. Η πρώτη του ομάδα ήταν στο Πόρτο, το είδωλό του έκανε καριέρα στους «δράκους», το σχολείο του ήταν στο λιμάνι της Πορτογαλίας. Ο Νούνο άλλαξε το επώνυμό του (σ.σ. το Γκόμες δεν συμπεριλαμβάνεται στα παραπάνω ονόματα) προς τιμήν του Φερνάντο Γκόμες, ενός επιθετικού που έκανε καριέρα τις δεκαετίας του ’70 και του ’80. Επίσης, θαύμαζε τον Μάρκο Βαν Μπάστεν.

3. Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου μπήκε στον οργανισμό του, όταν ξεκίνησε το σχολείο. «Σχεδόν σε όλα τα διαλείμματα παίζαμε μπάλα με τους φίλους μου και αρχίσαμε να διοργανώνουμε και τουρνουά μεταξύ μας. Το πάθος μου για το άθλημα ξεκίνησε περίπου στα 8 μου χρόνια, όταν πήγα στο κολέγιο».

4. Σπούδασε στο σχολείο «O Colégio de São Gonçalo» και αγαπημένο του μάθημα ήταν τα θρησκευτικά και ηθική. Από τότε θεωρεί τη θρησκεία και τον Χριστιανισμό μεγάλο κομμάτι της ζωής του, έστω και χωρίς τις ακραίες εκδηλώσεις πίστης, που ενίοτε χαρακτηρίζουν τους επιθετικούς.

5. Έκανε ντεμπούτο με την Μποαβίστα σε ηλικία 18 ετών και σε ηλικία 21 ετών ήρθε η μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του. Η Μπενφίκα κατέθεσε επίσημη πρόταση και κατάφερε να μετατρέψει σε… αετό ένα δράκο!

6. Εκτός από το ποδόσφαιρο, απολαμβάνει το κολύμπι και το τένις, ενώ του αρέσει να παρακολουθεί χάντμπολ!

7. «Θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια τη στιγμή που πήρα τη μεταγραφή. Ήταν από τις πιο αξέχαστες στιγμές της καριέρας μου, γιατί εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσα ένα όνειρο, που ήταν το άλμα σε μια μεγάλη ομάδα». Στη διάρκεια της καριέρας του έμελλε να ταυτιστεί με αυτό το σύλλογο και να γίνει σύμβολό του.

8. Ο μεγαλύτερός του φόβος είναι ο θάνατος, θεωρεί ως προτέρημά του την ειλικρίνεια και την απλότητα, όμως παράλληλα ελάττωμά του την τυφλή εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Το όνειρο της ζωής του, που κατάφερε να πραγματοποιήσει είναι να γίνει πατέρας κι εκείνο που έχει μείνει ανεκπλήρωτο είναι να κατακτήσει έναν διεθνή τίτλο με την Εθνική Πορτογαλίας.

9. Το μεγάλο μπαμ στην καριέρα του έγινε το καλοκαίρι του 2000, όταν με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας στο Euro του Βελγίου και της Ολλανδίας σκόραρε τέσσερα γκολ. Ακολούθως, πήρε μεταγραφή για την Φιορεντίνα έναντι 17 εκ. ευρώ!

10. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής η συζήτησή του με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα αυτές τις μέρες μπορεί να ήταν για τα σκάνδαλα στην Ελλάδα!!! Δήλωσε πως θα ήθελε να είχε ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία.

11. Όταν βρισκόταν στην Ιταλία δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ να παίξει στην Αγγλία και υπέδειξε ως ομάδα της προτίμησής του τη Λίβερπουλ. Κάτι που άρεσε στο… Άνφιλντ, αλλά όχι και στην Φλωρεντία.

12. Βίωσε τη μεγαλύτερη απώλεια στη ζωή του, όταν στις 3 Αυγούστου του 2010 έχασε τον πατέρα του, Χοακίμ Ριμπέιρο από καρκίνο. Στις 14 Νοεμβρίου του ίδιου έτους θα πετύχαινε το 200ο γκολ της καριέρας του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, αφιερώνοντάς το με χαρακτηριστικό τρόπο στον πατέρα του.

13. Η πορεία του στην Φιορεντίνα δεν θα ήταν εκείνη που θα ήθελε. Όχι επειδή δήλωσε την προτίμησή του στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά επειδή πέτυχε την ομάδα της Φλωρεντίας στην εποχή που πνιγόταν στα χρέη. Όταν έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό των παραγόντων για χρέη προς το πρόσωπό του, θεωρήθηκε προδότης από τους οπαδούς των «βιόλα». Μετά από δύο χρόνια και παρά τις προτάσεις που είχε από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, αποφάσισε να επιστρέψει στη Λισσαβώνα.

14. Με δεδομένες τις επιτυχίες του στις γυναίκες, είχε πολλές υποψήφιες νύφες! Το 1999 παντρεύτηκε την Ισμερία, με την οποία έχει αποκτήσει μια κόρη και το 2006 έκανε τον δεύτερο γάμο του, με τη δικηγόρο Πατρίτσια Αγκιλάρ, η οποία του χάρισε το προηγούμενο καλοκαίρι έναν γιο. Αναδεικνύεται σχεδόν κάθε χρόνο, ο πιο όμορφος αθλητής της Πορτογαλίας.

15. «Το πιο τρελό πράγμα που έχω κάνει για την Μπενφίκα ήταν να επιστρέψω όταν έφυγα από την Φιορεντίνα. Είχα προτάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, αλλά αποφάσισα με την καρδιά». Έτσι, εξήγησε ο ίδιος την απόφασή του το 2002 να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε στην Ευρώπη.

16. Ως καρκινάκι είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός και ευαίσθητος, γεγονός που επιβεβαιώνει η προτίμησε του στην ταινία «Οι γέφυρες του Μάντισον» ως αγαπημένη του. Στη μουσική είναι πιο ροκ, με τους U2 να αποτελούν το αγαπημένο του συγκρότημα. Του αρέσει να πίνει νερό και κόκα-κόλα.

17. Η μεγάλη του πρόκληση και ταυτόχρονα ο πιο σπουδαίος στόχος της καριέρας του είναι το Euro του 2012. Αν κατορθώσει να βρίσκεται στην αποστολή θα είναι ο μόνος Πορτογάλος που έχει παίξει σε τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ο πρώτος σε συμμετοχές. Έχει συνολικά 14 σε τελική φάση, όσες και ο Λουΐς Φίγκο, ενώ συνολικά στη γηραιά ήπειρο, πρώτοι είναι οι Ζιντάν, Πομπόρτσκι, Τουράμ και Φαν Ντε Σαρ με 16!

18. Το προηγούμενο καλοκαίρι βρέθηκε για διακοπές στην Βραζιλία με την 10χρονη, πλέον, κόρη του, Λάουρα, την οποία συνόδευσε σε συναυλίες όπως της Μάιλι Σάιρους και των Black Eyed Peas! «Μπαίνει σε μια φάση διαφορετική, όμως αυτό δεν με τρομάζει. Είναι ένα κορίτσι με προσωπικότητα και ξέρει να ξεχωρίζει το σωστό απ’ το λάθος».

19. Στην καριέρα του ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, κυρίως στο διάστημα από το 2002 ως το 2005. Ο πιο πρόσφατος ήρθε στις 4 Απριλίου του τρέχοντος έτους, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στο αριστερό του γόνατο. Η αποθεραπεία του υπολογιζόταν στις έξι εβδομάδες.

20. Είναι επίσημος πρεσβευτής του νησιού Τίμορ-Λέστε, ενός νησιού στη Νοτιοδυτική Ασία, το οποίο μέχρι το 1975 ήταν κομμάτι της Πορτογαλίας. Επισκέφτηκε το νησί το 2010 και αποδέχτηκε την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας.

21. Στις 15 Ιουνίου η Μπενφίκα ανακοίνωσε πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Νούνο Γκόμες για την επόμενη σεζόν… «Η πόρτα μας θα είναι ανοικτή για να επιστρέψει όταν τελειώσει την καριέρα του». Ανοιχτή θα είναι και η πόρτα του Παναθηναϊκού!

 

Τελευταία Νέα