O Φάκος μιλάει για δωροδοκία!

Gazzetta team
O Φάκος μιλάει για δωροδοκία!

bet365

Για την υπόθεση των στημένων αγώνων μίλησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, ο οποίος τόνισε ότι πιθανότατα θ' απασχοληθούν με τα αδικήματα της δωροδοκίας και του χρηματισμού.

«Όχι δεν έχει έρθει ακόμη. Το έχουμε ζητήσει εμείς από καιρό, όταν ξεκίνησε η έρευνα αυτή η προκαταρκτική η εξέταση αυτή το Φεβρουάριο του 2010 που ξεκίνησε από την εισαγγελία Αθηνών. Εμεί ζητήσαμε αντίγραφα όλων των επίσημων εγγράφων και εν συνεχεία ήρθαμε και σε τηλεφωνική επαφή, εγώ τουλάχιστον προσωπικά με την αρμόδια εισαγγελέα την κ. Παπανδρέου η οποία σε εκείνη την περίοδο δεν μπορούσε να μου τα δώσει, γιατί διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση και απαγορευόταν να μου στείλει το αντίγραφο αυτό και την παρακάλεσα όταν ολοκληρωθεί να μου τα διαβιβάσει. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, εμείς δεν έχουμε πάρει τίποτα. Σε αυτή την φάση βέβαια μπορεί δικονομικώς να μου στείλει αντίγραφα εφόσον ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση και ασκήθηκαν ήδη ποινικές διώξεις και διαβιβάστηκε η δικογραφία στην κυρία ανάκριση για πέντε κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα όπως ενημερώνομαι από τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης. Φαντάζομαι πρέπει να τα πάρουμε μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα», τόνισε στον Sentra 103,3 αναφορικά με το αν έχει φτάσει στο γραφείο του κάποιο έγγραφο της υπόθεση από την Πόπη Παπανδρέου.

Ενώ εξήγησε και την συνέχεια που θα έχει η υπόθεση, μόλις φτάσει στην αθλητική δικαιοσύνη: «Μόλις πάρουμε αυτά τα αντίγραφα θα ξεχωρίσουμε και θα αξιολογήσουμε τα αδικήματα για το πειθαρχικό κώδικα του ποδοσφαίρου. Πιθανολογώ ότι θα μας αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και του στημένων αγώνων. Αφού διαβάσουμε όλα τα έγγραφα, καταθέσεις κ.λ.π και να καταλήξουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα, θα συντάξουμε πειθαρχικό κατηγορητήριο. Η δική μας ενέργεια είναι παράλληλη με τα ποινικά».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην διαδικασία όσον αφορά το ποινικό κομμάτι της και το πόσο χρονοβόρα είναι αυτή. «Αυτή η διαδικασία η ποινική είναι χρονοβόρα γιατί έτσι προβλέπει η διαδικασία. Σε εμάς το καλό είναι ότι δεν εξαρτάται η δική μας δίωξη από την ποινική», είπε και συμπλήρωσε, «εφόσον έχουμε το υλικό, προχωρούμε σε δίωξη. Οι αποφάσεις της επιτροπής εφέσεων είναι αμετάκλητες. Η προσπάθεια είναι για προκαθορισμό αποτελέσματα ενός αγώνα, για να προσκομίσει και σε τρίτους οικονομικά οφέλη. Στην δωροδοκία πρέπει να δούμε αν η ομάδα είχε αποτέλεσμα που δωροδόκησε. Πρέπει να δούμε που στοχεύει. Το στοίχημα είναι ευρύτερο».

Τέλος όταν ρωτήθηκε για το αν έχει εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη αποκρίθηκε: «Εγώ ένα χρόνο και 8 μήνες που έχω νομίζω ότι κάνουμε την δουλειά μας σωστά. Εγώ και ο κ. Αντωνακάκης κάνουμε την δουλειά μας σωστά. Από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του».

 

Τελευταία Νέα