Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ!

Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για το αίσθημα δικαίωσης που μπορεί να αισθάνεται ο ΑΕΚτσής και την άνεση που νιώθει παρακολουθώντας κάτι… τύπους να οδηγούνται στη δικαιοσύνη φορώντας τα υπέροχα… βραχιολάκια!

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα τούτες τις δύσκολες μέρες που διανύει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το να είσαι ΑΕΚ… Διότι πολύ απλά βλέποντας, ακούγοντας και διαβάζοντας για όλη τη βρόμα και την μπόχα του χώρου, επιβεβαιώνεται για χιλιοστή φορά ότι είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Μπορείς πάντα να περπατάς με ψηλά το κεφάλι, έχεις πάντα τη γνώση ότι είσαι τίμιος και ό,τι πετυχαίνεις το κάνεις εντός των αγωνιστικών χώρων.

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις άσχημα, μεγάλη ντροπή και πόνο, όπως για παράδειγμα όταν η ομάδα γνώρισε τη συντριβή από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (ένα σοκ που δεν έχω καταφέρει να ξεπεράσω απόλυτα, προσωπικά), αλλά και έπειτα από εκείνη την ήττα από την ομάδα του Βόλου (του Αχιλλέα Μπέου) με 4-0 στο ΟΑΚΑ. Όμως τουλάχιστον ο ΑΕΚτσής μπορεί να νιώθει απλά άσχημα (τραγικά αν προτιμάτε) για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του και τη συντριβή - τίποτα περισσότερο. Να αισθάνεται ντροπή για τις ήττες αυτές. Ποτέ, μα ποτέ, δεν θα χρειαστεί να αισθανθεί άτιμος, πρόστυχος και εγκληματίας του ποδοσφαίρου ή οποιουδήποτε άλλου αγωνίσματος.

Θαρρώ πως κανείς από όσους παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή όσα συμβαίνουν τούτες τις μέρες στο χώρο του ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) δεν βρίσκεται προ εκπλήξεων. Κοινώς, εκτιμώ πως όλοι μεταξύ μας γνωρίζαμε πως στην Ελλάδα και τη Σούπερ Λίγκα δεν είναι όλα όμορφα και αγγελικά πλασμένα. Μάλλον στη συντριπτική πλειονότητά τους, όσοι ασχολούνται με τα παραπάνω ήταν της άποψης πως υπάρχει πολύ μεγάλη βρόμα και μπόχα. Ό,τι δεν παίζεται επί ίσοις όροις το παιχνίδι. Απλώς, πάντα κάνει μεγαλύτερο θόρυβο και ντόρο όταν διαβάζεις και ακούς ονόματα που εμπλέκονται με τη σαπίλα του χώρου και όταν τους βλέπεις σε φωτογραφίες να οδηγούνται με… βραχιολάκια στη δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω αν τελικά το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Ειλικρινά δεν ξέρω καν αν είναι αποφασισμένοι από την Πολιτεία (και τη Δικαιοσύνη) να στείλουν όσους ευθύνονται, στη φυλακή. Αυτό που ξέρω είναι ότι διαπιστώνω πως αυτή τη φορά συνεργάστηκαν πολλοί για να υπάρξει ουσία και αποτέλεσμα. Διαπιστώνω επίσης ότι εκφράζεται θέληση (τεράστια μάλιστα) να μη χαθεί κι αυτή η ευκαιρία να ξεβρομίσει ο χώρος και να γίνουν ένα-δυο σημαντικά βήματα για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) προκειμένου να υπάρξει και εξέλιξη. Μακάρι λοιπόν να προχωρήσει το θέμα. Εμείς οι ΑΕΚτσήδες, περισσότερο από κάθε άλλον, μπορούμε να καθίσουμε αναπαυτικά και να παρατηρούμε-παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό μας και έντονο το αίσθημα της δικαίωσης για όσα γίνονται τώρα. Διότι είναι διαφορετικό, τίμιο και καθαρό να είσαι ΑΕΚτσής κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

ΥΓ1. Επειδή στα… καφενεία (και όχι μόνο) μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν, δεν σημαίνει ότι θα ασχοληθώ με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που αναφέρουν πως τα ματς της ΑΕΚ με Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ ανήκουν στα ύποπτα. Ακόμη κι έτσι να είναι (που κανείς δεν το γνωρίζει) προφανώς και έστησαν την Ένωση και δεν στήθηκε για να υποστεί τόσο βαριές ήττες και να φυγαδεύονται παίκτες και τεχνικό τιμ με ταξί, ώστε να γλιτώσουν το μένος των οπαδών της ομάδας. Αυτό για τα γελοία σενάρια που κυκλοφορούν στα… καφενεία!

ΥΓ2. Είναι όμορφο να αισθάνεσαι δικαιωμένος για όσα συμβαίνουν και είναι εξίσου απαράδεκτο (κατά την άποψή μου) να… γλεντάς με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ακόμη κι εκείνοι που είναι απατεώνες και οδηγούνται εκεί που τους αρμόζει, στη φυλακή. Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση ΜΑΚΑΡΙ να οδηγηθούν στη φυλακή για όσα ΜΑΣ στέρησαν και όσα έκαναν κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου (και σε βάρος των υπολοίπων ομάδων). Αλλά να χαρώ με το δράμα τους δεν θα το κάνω ποτέ. Διότι πολύ απλά, τότε θα γίνω το ίδιο μ’ αυτούς…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...