Νεϊ-man της χρονιάς!

Νεϊ-man της χρονιάς!

bet365

Η Ρεάλ τον θέλει. Ο Μαραντόνα τον βρίζει. Εκείνος ετοιμάζεται να γίνει πατέρας από ανήλικη κοπέλα. Τα gazzetta.gr παρουσιάζει 11 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Νεϊμάρ Ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ, ο οποίος πριν φτάσει στην κορυφή ισορροπεί ανάμεσα στη θρησκεία και την αμαρτία!

1. Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1992 στην περιοχή Mogi Das Cruzes στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας. Όταν γεννήθηκε έμεινε χωρίς όνομα περίπου μια εβδομάδα, αφού οι γονείς του, Ναντίν και Νεϊμάρ Σάντος, δεν μπορούσαν να αποφασίσουν πώς θα τον βαφτίσουν. Πρώτη τους σκέψη ήταν το Μάθιου, όμως τελικά προτίμησαν τον παραδοσιακό τρόπο. Το όνομα του μπαμπά, δηλαδή, και ένα junior να το συνοδεύει.

2. Η ξεχωριστή του αύρα φάνηκε από μικρή ηλικία. Ήταν βρέφος όταν οι γονείς του ένιωσαν πως ο Θεός τον προστατεύει. Μόλις σε ηλικία τεσσάρων μηνών, η οικογένεια είχε αυτοκινητικό ατύχημα, εξαιτίας του οποίου ο πατέρας του έμεινε τρεις μήνες στο νοσοκομείο. Ο «Ζουνίνιο», όπως τον αποκαλεί η μαμά του, έφυγε από το κάθισμά του στο αυτοκίνητο και κατέληξε κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Το μόνο που έπαθε ήταν ένα κόψιμο στο μέτωπό του.

3. Πήρε την κλίση για το ποδόσφαιρο από τον πατέρα του, ο οποίος έπαιζε σε μικρές ομάδες στη Βραζιλία και κατόρθωνε να βγάζει ίσα-ίσα τα προς το ζην. Ο Νεϊμάρ ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο σάλας, όπως και ένας εκ των ποδοσφαιριστών με τον οποίο τον συγκρίνουν, ο Ρομπίνιο. Σε ηλικία δέκα ετών, ήταν ήδη θέμα συζήτησης για το άθλημα και πριν ενηλικιωθεί είχε γίνει πλούσιος και διάσημος στη Βραζιλία. Στα 11 του χρόνια μεταπήδησε στο κανονικό ποδόσφαιρο και στη Σάντος, με την οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στα 17 του.

4. Η Μαδρίτης, πιθανότατος προορισμός του στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, δεν του είναι άγνωστη. Η Ρεάλ δεν περίμενε να φτάσει το 2011 και να κοστίζει ο ποδοσφαιριστής κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, όμως προσπάθησε και το 2005 να εξασφαλίσει το «φαινόμενο» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο Νεϊμάρ προσκλήθηκε από τη «βασίλισσα» για τριάντα μέρες, όμως γύρισε σπίτι του σχεδόν κλαίγοντας. Ήταν μόλις δεκατριών ετών και είπε στον πατέρα του ότι δεν αντέχει μακριά από την οικογένειά του και δεν θέλει να φύγει απ’ τη Βραζιλία.

5. Από την ημερομηνία που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, στις 11 Απριλίου του 2009 και μέσα σε ένα χρόνο, η αξία του είχε εκτοξευτεί. Τον Ιούνιο του 2010 η Σάντος απέρριψε πρόταση της Γουέστ Χαμ ύψους σχεδόν 20 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια εποχή εμπλέκονταν σε σενάρια και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν, Ίντερ, Ρεάλ και Τσέλσι. Αντί να τον πουλήσει, η Σάντος τον «έδεσε» με νέο συμβόλαιο ως το 2014. Ο Νεϊμάρ αγόρασε κατευθείαν τριώροφο σπίτι σε φημισμένη συνοικία, με πισίνα, σάουνα και όλες τις ανέσεις.

6. Οι στερήσεις που έζησε ως παιδί θα γύριζαν μπούμερανγκ με τα πρώτα «καλά» λεφτά που θα έπιανε στα χέρια του. Κάποτε ζούσε με τους γονείς του, την αδελφή του και έναν ξάφελφό του σε ένα μικρό σπίτι με δύο δωμάτια και τον είχαν πιάσει να «κλέβει» μπισκότα από ένα μαγαζί… Ξαφνικά θα ήταν ο άνθρωπος με plasma τηλεόραση στο μπάνιο του υπνοδωματίου του και θα προκαλεί με τη ζωή που θα κάνει.

Συλλέγει ρολόγια, αρώματα, σκουλαρίκια, ενώ πρόσφατα ζήτησε να του φτιάξουν ένα χρυσό δαχτυλίδι με τα αρχικά «NJ». Παρότι πριν από λίγο καιρό αγόρασε ένα Volvo XC-60 αξίας 100 χιλ. ευρώ, δηλώνει ότι θέλει να έχει μια κόκκινη Φεράρι και μια κίτρινη Πόρσε στο γκαράζ του, ενώ αρνείται να συμβιβαστεί με μια γυναίκα, γιατί θέλει να ζήσει τη ζωή του.

7. Γυναίκα μπορεί να μην έχει, σύντομα όμως θα έχει παιδί! Πριν από ένα μήνα, μια βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «ανέβασε» την είδηση ότι ο Νεϊμάρ θα γίνει πατέρας κι εκείνος το επιβεβαίωσε. Το όνομα της μητέρας του –είναι πέντε μηνών έγκυος– παραμένει κρυφό, όχι όμως και η ηλικία της, αφού είναι μόλις 17 ετών!

«Με αυτή μου τη δήλωση θέλω να επιβεβαιώσω ότι θα γίνω πατέρας μέσα στη χρονιά. Οι δύο οικογένειες –η δική μου και της μητέρας– μίλησαν και αποφάσισαν να μας βοηθήσω να φέρουμε στον κόσμο αυτό το παιδί και να του δώσουμε όλα τα εφόδια που χρειάζεται. Συμφωνήσαμε να κρατήσουμε μυστικό το όνομα της μητέρας, για να μείνει ήρεμη για τους επόμενους μήνες της εγκυμοσύνης της», θα δηλώσει ο Βραζιλιάνος επιθετικός στην επίσημη ιστοσελίδα του.

8. Παρά την άστατη και αλαζονική διαδρομή που έχει ακολουθήσει στη ζωή του, θεωρείται από τους πλέον θρήσκους ποδοσφαιριστές και παιδί ταγμένο στην Ευαγγελικήν Εκκλησία. Από τον πρώτο του μισθό μέχρι και σήμερα δωρίζει το 10% στην εκκλησία της γειτονιάς του. Είτε πρόκειται για 45 ευρώ, όταν πληρώθηκε για πρώτη φορά, είτε 80 όταν πήρε αύξηση, είτε 40.000 τώρα που είναι ακριβοπληρωμένος! «Για το Θεό, τίποτα δεν είναι αρκετό. Νομίζω πως κάνω το σωστό. Δέκα χρόνια ήμουν σε αυτή την εκκλησία και τώρα την επεκτείνουν. Ο Θεός μού έδωσε τα πάντα».

9. Η εκκεντρική συμπεριφορά του θα ήταν θέμα της… οικογένειάς του, αν περιοριζόταν εκτός αγωνιστικού χώρου. Έχει δείξει, όμως, σημάδια του χαρακτήρα του και εντός γηπέδου. Σε έναν αγώνα πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο του 2010 ο προπονητής του έδωσε εντολή να μην εκτελέσει το πέναλτι, με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλος ο Νεϊμάρ. Στα αποδυτήρια η κόντρα συνεχίστηκε, με τον νεαρό άσο να πετάει στον προπονητή του το μπουκάλι με το ισοτονικό ποτό που έπινε. «Τόσα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν έχω δει ποτέ κανέναν να κάνει κάτι τόσο αγενές όπως ο Νεϊμάρ. Στο όνομα του μάρκετινγκ δημιουργείται ένα τέρας», είπε ο αντίπαλος προπονητής σε εκείνο το ματς.

10. Ο μύθος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του στη Βραζιλία είναι κάτι που προφανώς δεν τον απασχολεί και πολύ. Αντιθέτως, κάνει ό,τι μπορεί για να τον ενισχύσει. Σε φετινό παιχνίδι του πρωταθλήματος αποβλήθηκε επειδή επέλεξε να πανηγυρίσει φορώντας μάσκα, γεγονός που επέφερε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μια λεπτομέρεια: Η μάσκα απεικόνιζε τον εαυτό του!!!!

11. «Ο Νεϊμάρ είναι σπουδαίο ταλέντο, το καλύτερο που έχουμε στη Βραζιλία. Μοιάζει πολύ με τον Μέσι». Ρονάλντο.

«Βλέπω τον Νεϊμάρ σαν τον Ρονάλντο ή τον Μέσι. Ο παίκτης που εμφανίζεται και κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν». Ζίκο.

«Ο Νεϊμάρ είναι κακομαθημένος, όπως και ο Πελέ». Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η αλήθεια συνήθως βρίσκεται κάπου στη μέση!

 

Τελευταία Νέα