Από την UEFA οι αδειοδοτήσεις

Gazzetta team
Από την UEFA οι αδειοδοτήσεις

bet365

Δράση αναμένεται να αναλάβει η UEFA η οποία θα ελέγξει τις διαδικασίες της ΕΠΟ σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των συλλόγων, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο.

Ο παράγοντας της UEFA μετά τη συνάντηση που είχε με τον με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, τόνισε: «Το θέμα των αδειοδοτήσεων είναι πολύ σημαντικό, που το παίρνουμε πολύ σοβαρά και εξετάζουμε προσεκτικά τις διαδικασίες που ακολουθεί η ΕΠΟ. Θα ήθελα να συγχαρώ την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της για τη δουλειά που κάνουν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων.

Αυτό σχετίζεται με την αυτοδιοίκηση του ποδοσφαίρου. Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση για τη στήριξή της στο έργο της ομοσπονδίας και όλα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Θα το αναλύσουμε και θα επανέλθουμε με τα συμπεράσματά μας τις επόμενες ημέρες».

Στη συνέχεια ο Ινφαντίνο πρόσθεσε: «Συζητήσαμε και για άλλα θέματα όπως η βία, που είναι πολύ σοβαρό θέμα και μία από τις προτεραιότητες της UEFA. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως η βία θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και την ΕΠΟ στον τομέα αυτό».

Από την πλευρά του ο Πάνος Μπιτσαξής ανέφερε: «Είχαμε μία αναλυτική συζήτηση για το σύστημα των αδειοδοτήσεων, τη βία στα γήπεδα και τις προοπτικές του ποδοσφαίρου. Οι άξονες συνεργασίας είναι σημαντικοί. Το UEFA licensing είναι ένα νεοείσακτο σύστημα και είναι απαραίτητο για να σταματήσει την εξάρτηση των ομάδων από την πολιτική διαπλοκή. Η ελληνική πολιτεία στηρίζει το financial fair play. Ως νεοείσακτο σύστημα αναδεικνύει τις παιδικές του ασθένειες.

Η υπερβολική αγκύλωση στις προθεσμίες είναι ένα θέμα σημαντικό, όπως και η ισονομία. Η UEFA με πρόσκληση της ΕΠΟ δεσμεύτηκε να εξετάσει το σύνολο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και θα εκφράσει τα συμπεράσματά της για το αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες και οι κανονισμοί κατά τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα. Θα πει δηλαδή η UEFA αν υπήρχαν συνθήκες ισονομίας. Η UEFA θα εξετάσει τις διαδικασίες από τη σκοπιά της τήρησης των προϋποθέσεων και θα υπάρξει επιστολή της με αυτό το περιερχόμενο, αλλά και εγκύκλιος για τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν».

 

Τελευταία Νέα