Πάρτε, κύριε, λαχεία…

Gazzetta team

bet365

Ναι, η ζωή συνεχίζεται… Με ή χωρίς Ζιλμπέρτο και Σισέ, η ουσία είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσεις. Να σταθείς στα πόδια σου και να κοιτάξεις μπροστά. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο και δεν αλλάζει.

Από την άλλη όμως υπάρχουν και ένα σωρό πράγματα που δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις. Ο πρώτος ήδη κούνησε μαντίλι, για τον δεύτερο τίποτα δεν έχει ακόμη τελειώσει, πλην όμως δεν βλέπω και κανέναν να λέει το αντίθετο και να δίνει κάποια ελπίδα. Να προσπαθεί να βγάλει «τρελούς» το 100% του ελληνικού Τύπου και όσους ακόμη επιμένουν και θεωρούν τον Γάλλο φευγάτο.

Προσωπικά… παρακαλάω να πέσουμε έξω. Να έρθουν τα πάνω κάτω και ο Τζιμπρίλαρος να συνεχίσει να φοράει το τριφύλλι στο στήθος. Γι’ αυτό και πιέζω με τον δικό μου τρόπο, γι’ αυτό και προσπαθώ να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα και να ξέρετε πως σε κάθε περίπτωση την παναθηναϊκή μου συνείδηση ήσυχη την έχω.Για άλλους δεν ξέρω...

Άλλωστε, εφόσον φύγει ο Σισέ δεν θα το κάνει επειδή το θέλουν τα ΜΜΕ αλλά επειδή πολύ απλά πήρε το «μήνυμα» και –δικαίως– θεωρεί ότι σε αυτό το ακυβέρνητο καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Σε έναν Παναθηναϊκό που ΞΕΚΑΘΑΡΑ καίγεται να τον πουλήσει και το μόνο που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι να τον βάλει αγγελία και στη Χρυσή Ευκαιρία.

Αργά ή γρήγορα λοιπόν αυτή η ΜΟΡΦΗ θα μας αποχαιρετίσει. Κάτι που κάνει μπαμ εδώ και καιρό και δεν χρειάζεται να έρθει από την Αγγλία μέχρι τη… Χαλκίδα για να μας το πει. Το έχουμε εμπεδώσει. Η παρουσία του λοιπόν την Παρασκευή στο κλαμπ «Gaz» της Χαλκίδας (άσχετο αλλά από το… σχολείο έχω να πάω και ίσως είναι καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά) περισσότερο θα είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες των οπαδών του Παναθηναϊκού για να τον αποχαιρετίσουν και λιγότερο για οτιδήποτε άλλο.

Όσο για τον ίδιο τον παίκτη, θα μπορέσει να κάνει την… τάβλα του με τη μουσική και να νιώσει ξανά πόσο τον αγαπάει ο κόσμος. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο και μην ασχολείστε περαιτέρω με το συγκεκριμένο event. Απλά όσοι έχετε τη δυνατότητα και γουστάρετε μίνι απόδραση, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πάτε μέχρι εκεί. Ένα σαραντέλεπτο και χωρίς πολλά-πολλά γκάζια είναι η Χαλκίδα. Γιατί όχι λοιπόν, από το να πήζεις και να σιχτιρίζεις στην παραλιακή;

Είδατε; Για άλλο ξεκίνησα να γράψω και στον Σισέ κόλλησα. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο από τη στιγμή που όλοι έχουμε φάει ΚΟΛΛΗΜΑ μαζί του. Πάμε λοιπόν τώρα στα λαχεία, τα λαβράκια, τα κελεπούρια ή όπως τελοσπάντων γουστάρει να αποκαλεί κανείς τους παίκτες που μπορεί να έρθουν στην Παιανία.

Καταρχήν θεωρώ θετικό για τον Παναθηναϊκό ότι μεγάλο μέρος του πρότζεκτ το έχει αναλάβει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ξέρω ότι έχει καλές άκρες στην πατρίδα του και καλό μάτι, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι σχετικά όταν μιλάμε για μεταγραφές και βασικά όταν το πορτοφόλι σου είναι άδειο. Και συγγνώμη αλλά εξακολουθώ να είμαι της λογικής του «συνήθως ό,τι πληρώνεις παίρνεις».

Όλοι θα θέλαμε στον Παναθηναϊκό «έξυπνες βόμβες» και «λαβράκια», όμως αλήθεια πόσες φορές είχε την τύχη η ομάδα να ανακαλύψει τέτοιες περιπτώσεις; Πέντε, δέκα, δεκαπέντε εδώ και τόσα και τόσα χρόνια και ανάμεσα σε τόσα και τόσα ανύπαρκτα γατάκια που φόρεσαν τη φανέλα; Σίγουρα όχι παραπάνω. Βλέπετε, δεν είναι δυνατόν να είναι κορόιδα οι άλλοι που πληρώνουν τους παιχταράδες και εσύ να είσαι ο μάγκας που να μπορείς να ψωνίζεις φτηνά και καλά. Μόνο εσύ βλέπεις δηλαδή αυτό που δεν μπορούν να δουν οι υπόλοιποι;

Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Όταν εμφανίζεται ο λαχειοπώλης και λέει την κλασική ατάκα «πάρτε κύριε λαχεία» πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι έχετε σοβαρές ελπίδες να μαζέψετε όλο το χαρτί; Κι αν το αισθάνονται μέσα τους κάποιοι περισσότερο επειδή είναι μέσα στην απελπισία συμβαίνει και λιγότερο γιατί το πιστεύουν πραγματικά.

Αφήστε δε που στη φάση που είναι ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει απλώς να κερδίσει ένα από τα λαχεία που θα αγοράσει αλλά ΟΛΑ. Γίνονται αυτά, ρε παιδιά; Προφανώς και όχι. Χρέος μας λοιπόν είναι να τα λέμε όλα αυτά τα πράγματα και όχι να τα συγκαλύπτουμε. Τα «πώς» και τα «γιατί» φτάσαμε ως εδώ είναι γνωστά, ο καθένας μπορεί να σας πει τη δική του αλήθεια, το θέμα ωστόσο είναι τι κάνεις από εδώ και πέρα... Και με τα όσα βλέπω μόνο αισιόδοξος δεν μπορώ να είμαι. Α, και να μην πιάσουμε καν και το θέμα του «παρασκηνίου» γιατί εκεί αφενός φοβάμαι πως θα γίνει ο θάνατος της αλεπούς και αφετέρου πως για αυτούς που κινούν τα νήματα η κουβέντα αυτή θυμίζει… κινέζικα και είναι άγνωστη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα