Τόσο πουλάει! Αγοράζεις;

Τόσο πουλάει! Αγοράζεις;

bet365

Πόσες φορές και σε πόσους ανθρώπους πρέπει να επαναλάβει άραγε ο Θόδωρος Ζαγοράκης την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον Βιεϊρίνια;

Ο πρόεδρος του Δικεφάλου ξεκαθάρισε (στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και όχι μόνο) ότι ο διεθνής Πορτογάλος παραχωρείται σε ελληνική ομάδα μόνο εάν κι εφόσον μπορεί να πληρώσει το ποσό των 12 ή 13 εκατ. ευρώ.

Για την ιστορία, να θυμίσω σε όλους ότι το ποσό της ρήτρας στο συμβόλαιο του Αντελίνο Βιεϊρίνια ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ποσό που προαναφέρουμε και αυτόματα να αποκτήσει τα δικαιώματα του Πορτογάλου.

Ποσό υπερβολικό θα μου πείτε, για τα δεδομένα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς. Υπερβολικό θα πείτε εσείς, εξωπραγματικό θα υπερθεματίσω εγώ. Αυτά όμως είναι τα δεδομένα για τον Βιεϊρίνια και σε όποιον αρέσουν.

Στο κάτω κάτω της γραφής, γούστο του και καπέλο του Ζαγοράκη να ορίζει το ποσό για την παραχώρηση ενός ποδοσφαιριστή που ανήκει στην ομάδα που διοικεί. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, την τιμή πώλησης την ορίζει αυτός που πουλάει και όχι αυτός που αγοράζει.

Ο αγοραστής μπορεί να κάνει μια προσφορά. Η προσφορά γίνεται ή δεν γίνεται αποδεκτή και η ζωή συνεχίζεται.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέρριψε την πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπως πρώτο αποκάλυψε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής το gazzetta.gr. Δεν έχει σημασία αν οι «ερυθρόλευκοι» προσέφεραν 2,5 ή 3 εκατ. ευρώ και τα δικαιώματα του Μήτρογλου.

Αυτό που έχει σημασία είναι η απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έστειλε σε όλους τους υποψήφιους –εγχώριους– μνηστήρες το μήνυμα «ο παίκτης στην Ελλάδα δεν πωλείται», γιατί πολύ απλά καμία ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τα χρήματα που ζητά ο Δικέφαλος.

Θεωρώ απόλυτα φυσιολογική την επιθυμία του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Βιεϊρίνια. Είναι θεμιτό μια ομάδα που πρωταγωνιστεί να επιλέγει τους κατά τεκμήριο καλύτερους παίκτες για να ενισχυθεί.

Μέχρι εκεί όμως. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Αν δεν θέλω να πουλήσω, δεν μπορείς να με αναγκάσεις να το κάνω με το ζόρι. Θέλεις, κύριε, να αγοράσεις; Θα πληρώσεις!

Για να ολοκληρώσουμε το θέμα, η τιμή πώλησης του παίκτη στο εξωτερικό είναι εντελώς διαφορετική. Και είναι απόλυτα λογικό. Είναι εντελώς διαφορετικό να πουλάς έναν παίκτη σε μια ομάδα που την ανταγωνίζεσαι κάθε χρόνο και τελείως διαφορετικό να παραχωρείς ποδοσφαιριστή σου σε μια ομάδα που συμμετέχει σε οποιαδήποτε άλλο πρωτάθλημα.

Πιστεύω ότι αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξασφαλίσει ένα ποσό γύρα στα 6 εκατ. ευρώ (από ευρωπαϊκή ομάδα) θα τον παραχωρήσει τον Βιεϊρίνια. Σε διαφορετική περίπτωση ο Αντελίνο θα παραμείνει στην Τούμπα και σύντομα θα κληθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Κλείνοντας θα σας πω ότι ο νεαρός δεν «καίγεται» να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα μάλιστα, προτιμά να μείνει τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα στη Θεσσαλονίκη.

ΥΓ1. Μετά τον Γάλλο Ρομπέρ ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι θα ολοκληρώσει τη δεύτερη κίνηση ενίσχυσης. Ο Ζοέλ Σαμί είναι ο παίκτης που επέλεξαν ο Μπόλονι και ο Κωνσταντινίδης, για να αντικαταστήσουν τον Μπρούνο Τσιρίλο. Ο παίκτης από το Κονγκό (διαθέτει γαλλικό διαβατήριο) έχει μεγάλη εμπειρία στο γαλλικό πρωτάθλημα και σίγουρα θα προσφέρει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε τα δύο τελευταία χρόνια ο Δικέφαλος. Θα πάψουν να κάνουν πάρτι ο Ντιοπ και πολλοί άλλοι αντίπαλοι.

ΥΓ2. Στον Τσιρίλο που προφανώς και δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα αξίζει –κατά την ταπεινή μου άποψη– ένα μεγάλω «ευχαριστώ» από τους φιλάθλους του Δικεφάλου για όσα προσέφερε στα δύο χρόνια που φόρεσε τη φανέλα.

ΥΓ3. Οι φήμες περί επενδυτή προκάλεσαν αναστάτωση στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Χαίρομαι για όσους κρατούν μικρό καλάθι και δεν ασχολούνται καθόλου. Αποφεύγουν με τον τρόπο αυτό κάθε είδους… εκνευρισμούς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.