«Αλλάζει σε 4-3-3 ο Μουρίνιο»

«Αλλάζει σε 4-3-3 ο Μουρίνιο»

«Αλλάζει σε 4-3-3 ο Μουρίνιο»

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Τη Ρεάλ Μαδρίτης της σεζόν 2011-12 σχεδιάζει ήδη ο Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται να αλλάξει τη διάταξη των Μερένχες και από 4-2-3-1 να παίξει καθαρό 4-3-3 με τρεις κεντρικούς χαφ και τρεις επιθετικούς.

Στο «Moupad», το λογισμικό που έχει ο Special One για να δουλεύει πάνω στην τακτική, υπάρχει ένα νέο αρχείο το οποίο χρησιμοποιεί μαζί με τους συνεργάτες του. Αυτό είναι το σύστημα 4-3-3, καθώς ο Πορτογάλος αποφάσισε να αλλάξει τη διάταξη με την οποία θα παρατάσσει τη Ρεάλ από τη νέα σεζόν, με το 4-2-3-1 να έχει ήδη περάσει στον κάδο ανακύκλωσης. Οι Μερένχες του 2012 θα αποτελούνται από τους κλασικούς τέσσερις αμυντικούς, τρεις μέσους και τρεις επιθετικούς, διάταξη την οποία ο Μουρίνιο δοκίμασε σε κάποια από τα τελευταία παιχνίδια της Ρεάλ την περσινή σεζόν. Στο μυαλό του 48χρονου υπάρχουν όλα τα κομμάτια του νέου συστήματος, το οποίο θα βασιστεί στους τρεις κεντρικούς μέσους, μεταμόρφωση που οφείλεται κυρίως στην άφιξη του Νούρι Σαχίν. Με το υπάρχον ρόστερ, ο Μουρίνιο δεν θα μπορεί να αφήσει ποτέ εκτός έναν εκ των Τσάμπι Αλόνσο και Κεντίρα και έτσι δημιουργείται κενό, το οποίο η διοίκηση καλείται να καλύψει με τη μεταγραφή ενός παικταρά-κόφτη για το κέντρο, αφού Αλόνσο-Σαχίν είναι αδύναμοι αμυντικά.

Αλόνσο, Σαχίν και Γκρανέρο μαζί με τον Κεντίρα αλλά και τον Ντιαρά, αν τελικά μείνει στη Μαδρίτη, θα παίζουν σίγουρα στην τριπλέτα του κέντρου και θα δίνουν τη δυνατότητα σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πέρυσι στην πίσω τριάδα, όπως οι Οζίλ, Κακά και Ντι Μαρία να τοποθετηθούν πιο μπροστά. Το 4-3-3 χρησιμοποιήθηκε σε κάποια ματς από τον Μουρίνιο και την περασμένη σεζόν. Σε αγώνες που απαιτούσαν δυνατό κέντρο, όπως στο «Βιθέντε Καλδερόν», οι Λας-Τσάμπι έφτιαξαν τριάδα με τον Οζίλ και στο «Σαν Μαμές» η τριπλέτα ήταν Γκρανέρο, Πέπε και Κακά.

Ο Μουρίνιο θα προσπαθήσει να μετατρέψει την Ρεάλ από μία επιθετική ομάδα σε ένα σύνολο που θα μοιάζει με «βράχο» ανάλογα με τους παίκτες που θα επιλέγονται. Πιο επιθετικά με τους Τσάμπι, Σαχίν και Οζίλ και πιο αμυντικά με Τσάμπι, Λας και Κεντίρα. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, υπάρχουν παίκτες στην Ρεάλ που επιτρέπουν στον Μουρίνιο να κάνει και εσωτερικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ένας από αυτούς είναι ο (μεταγραφικός στόχος) Φάμπιο Κοεντράο, που μπορεί να παίξει στις δύο πλευρές αλλά και σαν εσωτερικός. Μαρσέλο και Άλτιντοπ ανήκουν επίσης σε αυτή την κατηγορία, ενώ και οι στόπερ, Πέπε και Αλμπιόλ έχουν αγωνιστεί στο κέντρο. Συνολικά 14 παίκτες από το ρόστερ των Μαδριλένων έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στις θέσεις του κέντρου. Πέπε, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Τσάμπι, Λας, Κεντίρα, Γκάγο, Γκρανέρο, Σαχίν, Άλτιντοπ, Κανάλες, Οζίλ, Κακά και Ντι Μαρία.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα