Ένα αστέρι (ξανα)γεννιέται (vid)

Ένα αστέρι (ξανα)γεννιέται (vid)

Gazzetta team
Ένα αστέρι (ξανα)γεννιέται (vid)

bet365

Χαρακτηρίστηκε ως ένας εκ των κορυφαίων ανερχόμενων αμυντικών χαφ στα Βαλκάνια. To gazzetta.gr παρουσιάζει τον στόχο του Ολυμπιακού Λιούμπομιρ Φέισα, ο οποίος μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του καλείται στα 23 να αναγεννηθεί και να αποδείξει πως από την περιπέτεια θα βγει ακόμη δυνατότερος.


Γεννημένος τον Αύγουστο του 1988 στην πόλη Βρμπάς της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο Λιούμπομιρ Φέισα ανέβαινε ένα ένα με γοργό ρυθμό τα σκαλοπάτια στην ποδοσφαιρικής ιεραρχία της Σερβίας, φτάνοντας στη μία επιτυχία μετά την άλλη, μέχρι που ήρθε η άτυχη στιγμή σε ένα φιλικό ματς με το εθνόσημο και έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω ρήξης χιαστών. Τώρα, έχοντας πια ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ατενίζει με αισιοδοξία το ποδοσφαιρικό του μέλλον και η προοπτική της μετακίνησής του στον Ολυμπιακό τον ενθουσιάζει.

Ξεκίνημα από τη Χάιντουκ Κούλα

Ο Φέισα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ακαδημίες της πόλης όπου γεννήθηκε, ενώ σε ηλικία 18 χρόνων μεταγράφηκε στη Χάιντουκ Κούλα. Γέννημα θρέμμα της μεγάλης ποδοσφαιρικής σχολής των Σλάβων, ο νυν άσος της Παρτιζάν ξεχώρισε από μικρή ηλικία για τις ικανότητές του στο χώρο του κέντρου, ενώ κάλυπτε με μεγάλη επιτυχία τα αμυντικά του καθήκοντα ως αμυντικού χαφ και παράλληλα έκανε προωθήσεις προς την αντίπαλη περιοχή δημιουργώντας παιχνίδι.

Το κεφάλαιο Εθνική Σερβίας

Τα πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του προσελκύουν σκάουτερ από ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ έρχεται και η πρώτη κλήση στην εθνική ομάδα της χώρας του. Μάλιστα πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα προκριματικά του Euro 2008 κόντρα στο Καζακστάν σε ηλικία 19 ετών. Εξάλλου, έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων της Σερβίας, ενώ ήταν βασικός στέλεχος της ομάδας των Ελπίδων των «Πλάβι».

Οι πρώτοι σκάουτερ

Οι άνθρωποι της Μετς αλλά και της Χέρτα Βερολίνου τον εντοπίζουν, όμως η μεταγραφή στη γαλλική ομάδα που είχε κάνει πρόταση για τον παίκτη «χαλάει» έπειτα από παρέμβαση της ομάδας του την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, ενώ το καλοκαίρι του 2008 όντας μόλις είκοσι ετών κάνει το μεγάλο βήμα και μεταγράφεται στην Παρτιζάν που τον «κέρδισε» έναντι 1,2 εκατ. ευρώ έπειτα από μεταγραφική… μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ολυμπιακοί Αγώνες και η… υπέρβαση με Παρτιζάν

Το ίδιο καλοκαίρι, συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της Σερβίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ενώ επιστρέφοντας στην πατρίδα του κερδίζει θέση βασικού στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Βελιγραδίου. Η χρονιά ολοκληρώνεται με τον ίδιο να έχει πάρει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού αμυντικού χαφ στο 4-3-3 της ομάδας του, και παράλληλα πανηγυρίζει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σερβίας με την Παρτιζάν.

Από το καλό στο καλύτερο…

Η σεζόν 2009-2010 άρχισε όπως ολοκληρώθηκε και η προηγούμενη για τον Φέισα, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικό πρώτο εξάμηνο στο σερβικό πρωτάθλημα. Παράλληλα πετυχαίνει και τα πρώτα του γκολ με την ομάδα του χάρη στο πολύ καλό του μακρινό σουτ, ενώ στη μεσαία γραμμή της Παρτιζάν συνεχίζει να… μασάει σίδερα. Εξάλλου, έχει συμπληρώσει ήδη 14 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ) και ως φυσικό επακόλουθο ελκύει τα βλέμματα αρκετών ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου.

Πρόταση από τη Ρόμα

Η Ρόμα είναι μάλιστα αυτή που στις αρχές του περασμένου έτους κάνει τη δυναμική κρούση της για τον παίκτη καταθέτοντας εξαιρετική οικονομικά πρόταση στην Παρτιζάν, με τους ανθρώπους του σερβικού σωματείου να την απορρίπτουν δηλώνοντας πως ο παίκτης δεν πάει πουθενά μια και θα γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας. Τα πράγματα όμως έμελλε να αλλάξουν άρδην λίγες εβδομάδες αργότερα…

Η άτυχη στιγμή…

Δεύτερη συμμετοχή στην εθνική ομάδα της Σερβίας για τον Φέισα στον φιλικό αγώνα της χώρας του με τη Σερβία, όμως τα πράγματα εξελίσσονται με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο για τον 22χρονο τότε Σέρβο. Στο 69ο λεπτό του αγώνα βγαίνει νοκ άουτ και η διάγνωση λίγες ώρες αργότερα προκαλεί σοκ: Ρήξη χιαστών στο γόνατό του και αποχή από την αγωνιστική δράση περίπου 7-8 μήνες…

Έτoιμος να επιστρέψει

Ο ίδιος δήλωσε πως θα παλέψει να βγει δυνατότερος και ακόμη καλύτερος από την ατυχία που του επιφύλασσε η ζωή, και έπειτα από επιτυχημένη επέμβαση στο γόνατο και πολύμηνη αποθεραπεία, επιστρέφει σιγά σιγά στις προπονήσεις. Η ανάρρωση προχωρά με γοργό ρυθμό, ξεκινά τρέξιμο, αρχίζει να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα της Παρτιζάν και τους τελευταίους μήνες παίρνει χρόνο συμμετοχής στο σερβικό πρωτάθλημα στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Πλέον, φαντάζει έτοιμος και πλήρως αποθεραπευμένος για δυνατή καλοκαιρινή προετοιμασία που θα τον βοηθήσει να πετύχει την ποδοσφαιρική… αναγέννηση, ώστε να τραβήξει και πάλι προς το δρόμο των επιτυχιών. Το σημαντικό για τον ίδιο είναι πως δεν αισθάνεται καμία ενόχληση στο τραυματισμένο του γόνατο και έχει όλη την όρεξη να επιστρέψει ακμαίος. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να τον εντάξει στο δυναμικό του, του έχει δώσει νέες προοπτικές και περιμένει πώς και πώς να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και να φορέσει τα ερυθρόλευκα με στόχο την ευρωπαϊκή καταξίωση…

 

Τελευταία Νέα