Πρώτος πρωταθλητής ο Άρης…

Πρώτος πρωταθλητής ο Άρης…

Gazzetta team
Πρώτος πρωταθλητής ο Άρης…

bet365

Την επέτειο της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας του γιορτάζει σήμερα ο Άρης. Το gazzetta.gr γυρνάει τον χρόνο πίσω και αναφέρει όλα τα στοιχεία μίας σημαντικής ημέρας, αν όχι η σημαντικότερη, στην ιστορία του Άρη.

Μία και μόνο ματιά στα κιτάπια. Ένα και μόνο άκουσμα στα παλιά χρόνια δημιουργεί απορίες αρχικά, επεξήγηση στη συνέχεια και θαυμασμό στο τέλος. Άκουσμα, επεξεργασία και αποτέλεσμα είναι ένα τρίπτυχο στοιχείων για ένα αποτέλεσμα. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το εν λόγω κείμενο;

Σαν σήμερα το μακρινό αναμφίβολα, 1928 ο Άρης Θεσσαλονίκης κατακτούσε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του νικώντας με 3-1 τον Ατρόμητο Αθηνών στο γήπεδο του Ηρακλή. Ο αγώνας είναι για το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα Ελλάδας, το οποίο είχε διαφορετική μορφή από το σημερινό.

Στο πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας που διεξήχθη τη σεζόν 1927-1928, πήραν μέρος μόvo τρεις ομάδες, Ο Αρης, ο Εθνικός και ο Ατρόμητος Αθηνών. Δηλαδή οι πρωταθλήτριες της Θεσσαλονίκης του Πειραιά και της Αθήνας αντίστοιχα. Αυτό το σύστημα ίσχυσε μέχρι και την περίοδο 1929-1930 όπου τότε πήρε διαφορετική μορφή.

Με πρόεδρο της ομάδας, τον Λευτέρη Ηλιάδηπροπονητή τον Αυστριακό Κέσλερ και ηγέτη εντός αγωνιστικού χώρου τον παίκτη που προς τιμήν του ονομάζεται σήμερα το γήπεδο του (σ.σ Κλεάνθη Βικελίδη), οι «Κίτρινοι» έπειτα από την εξασφάλιση της πρωτιάς στο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης με με 9 νίκες σε 10 αγώνες (τροπαιούχος για 4η φορά) κατέκτησαν και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με τρεις νίκες και μία ήττα στο ενεργητικό τους και στέφονταν για πρώτη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το τότε ρόστερ της ομάδας αποτελούσαν οι εξής παίκτες:

Νίκος Αγγελάκης, Κώστας Βικελίδης, Σάββας Βογιατζής, Ιάκωβος Γιακουμής, Κώστας Γκικόπουλος, Γκουντέλιας, Βασίλης Ιωαννίδης, Διονύσης Καλτέκης, Νίκος Κατράντζος, Θανάσης Κατσαούνης, Χρήστος Κολωνιάρης,

Παναγιώτης Κοσματόπουλος, Κώστας Κουμπλής, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Λεονταρίδης, Ζαρέν Μηνασιάν, Κώστας Μπαρίτας, Ιορδάνης Μπογδάνου, Γιάννης Νακόπουλος, Αλέκος Οικονόμου, Ηλίας Οπλοποιός, Θανάσης Παπάς, Βασίλης Παίων, Ευτύχιος Παίων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα